Hétfőn 24 órás vérnyomásmonitort tesznek rám, mert 142/86-t mértek nálam, mire számíthatok? Milyen átlagértéknél, mit szoktak tenni? 19 hetes vagyok, Ha magas lesz gyógyszert fogok kapni?
Nekem végig magas volt, kb. ennyi, de nem adtak gyógyszert, agond, hogy a szülés után sem ment vissza.
Most gyógyszer helyett fagyöngy és galagonya tablettával kísérletezek.
Nekem ennél jóval magasabbakat is mértek (170/100!!!), aztán kiderült, hogy csak az orvosnál, mivel a 24 órás vérnyomásmérő átlag 130/60-ast hozott ki. Ezután kéthetente kellett járnom a belgyógyászatra, mostmár hetente, mert a 38. héten járok, és otthon mérnem a vérnyomásomat. Kiderült, hogy itthon sosem megy 125/75 fölé, sőt a belgyógyászaton sem, ha megmérik, és így aztán gyógyszert sem kaptam a mai napig sem.
Szóval egyelőre szerintem ne aggódj, majd akkor tudod meg, hogy valóban magas-e a vérnyomásod, mikor kielemzik a 24 órás eredményét.
Az az igazság, hogy sokat idegeskedtem mostanában, de próbálok megnyugodni.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!