Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez tényleg akkora kérés lenne?

Ez tényleg akkora kérés lenne?

Figyelt kérdés

Állandó téma nálunk az, hogy én megkérem a férjemet hogy olvasson el egy kb 20 oldalas kiskönyvet a terhességről hogy legyen bármi fogalma is. Egyrészt szeretném ha lenne bármi fogalma róla, másrészt úgy érzem nem érdekli hogy lesz egy kisbabánk. Azt mondja ő nem orvos, nem nála fogok szülni, nem érdekli a dolog. Meg hogy mit tud ő segíteni nekem azzal hogy elolvassa. Az is zavar hogy nem érdekelte pl az ultrahangos kép mert hogy még kicsi, nincsenek ujjai satöbbi. Erre rászóltam hogy ezt mégis honnan veszi? Nem tud semmit egy kisbabáról, holott van neki egy fia. Kicsi volt még a baba amikor eljött a barátnőjétől de tartják a kapcsolatot. Annyira elvagyok keseredve, egyszerűen úgy érzem nem érdekli mi van velem. Volt hogy kértem tőle valamit, szájhúzással ugyan megcsinálta de az volt a véleménye hogy még "nem vagy annyira terhes". Elvárná hogy pl egy karton vizet cipeljek haza a boltból mert hogy nem érti ez miért ártalmas. Ezért szeretném hogy elolvassa a könyvet. A ti férjetek sem olvasta el a könyvet? Vagy ez normális és tényleg ekkora kérés? Egyébként nagyon jó a kapcsolatunk, bármit megtudunk beszélni, de ha feljön a gyerek téma azonnal összekapunk és durci van(jelenleg is).

13 hkm

2012. febr. 5. 18:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem kicsit "túl spilázod".Nekünk 2 gyerekünk van,egyiknél sem adtam könyvet a kezébe.13 hetes vagy,hagyj neki időt!Ha ennyire erőszakos leszel,a végén elmarod magad mellől.És mit tennél,ha lenne egy nagyobb gyerek?Én 6 hetes terhes vagyok,a kisebbik 3.5 éves,17 kg,naponta többször emelgetem.Mit csinálnék?Anyás is,meg hát ez az élet rendje.A bevásárlást is én intézem,igaz,van autóm,de azért onnan be is kell hozni.A férjem dolgozik,hagyjam kint egész napra amit megveszek?Ne állj hozzá ilyen mereven a dolgokhoz.
2012. febr. 5. 18:34
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

kedves utolsó (8-as), te meg ne írjál neki ilyeneket, mert lehet érzékenyebb másnál, és szeretné megosztani a férjével a dolgait, és az meg nem vevő rá.

ha nem tudnád megélni a pároddal közösen az örömödet, akkor te hogy viselnéd?

kedves kérdező, én azt gondolom, hogy ez egy pszichológiai kérdés, talán a családi kapcsolatoknál tedd fel.

lehet az első gyereke születésekor történt valami, ami gátolja a közös öröm megélésébe. és valami gátat érzek benne!

tényleg ne erőltesd a dolgot, ne bosszankodjál.

és ne cipekedjél. azért van férjünk, hogy legalább ilyenkor megtegye :)

persze ha valaki erre büszke, akkor legyen, de ha van mód rá, igazán tehermentesíthetnek nem?

a könyveket meg hagyd a francba. majd utána néz a dolgoknak, ha akar. majd lehet egyszer beég valaki előtt, hogy mennyire tudatlan, és akkor magától utána jár majd a dolgoknak.

vagy lehet az is, jóval többet tud, csak nem akar rőla beszélni.

nem lehet, hogy az előző gyerekét nem akarta, és ezért van benne valamilyen komplexus?

nyugi, meg minden, tudom szar olvasni, hogy nekünk milyen jó, én azért sem fényeztem a férjem, együttérzek, és jól seggbe rúgnám embered, ha tehetném!

minden jót, ne veszekedj!

2012. febr. 5. 18:36
 13/22 A kérdező kommentje:

18:36os!

Köszönöm, úgy látszik te érted mi a problémám. Nagyon jól esik hogy megértesz. Nem értem miért jön mindenki a cipekedéssel, amúgy is egy aggódó típus vagyok, nem egy olyat olvastam hogy elvetéltek amiatt hogy nehezet emeltek (a nehéz alatt nem 2-3 kilót értek). Nem értem miért baj ha elővigyázatos szeretnék lenni? De látom mindenki elsiklik amellett hogyha KELL akkor én is hazatudom cipelni a 6-7 doboz üdítőt! Egyáltalán nem veszekszem vele, amikor elkezd velem kiabálni akkor én csöndbe maradok és inkább elvonulok, de úgy látszik ezt sem olvasta el senki...

2012. febr. 5. 18:42
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

ezért írtam, hogy nyugodj meg! nekem van saját kocsim, mégis együtt megyünk vásárolni is, annyit csinálok én, hogy a zacsiba bepakolok, de ő teszi be a kocsiba, meg viszi be a lakásba a zacsikat, nekem nem engedi.

és ez jólesik nekem.

és nem kérem, hogy jöjjön velem! ő akar iparkodni, mert ő büszke a teljesítményére, hogy megcsinálta az utódot, és most mindent megtesz,hogy énnekem könnyebb legyen :) porszívózik is :) meg főz :) olyan édi :)

a pozitív dolgokra koncentrálj.

már csak pár hét, és mozog a pici, talán két hónap, és ő is érzi majd, és akkor talán közelebb fogja magához érezni a kisgyereket!

2012. febr. 5. 18:48
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi,nem olvastam végig minden választ.Szerintem az nem olyan nagy gond,hogy nem olvas a témával kapcsolatban,az én párom sem tette,azonban az,hogy te cipeled az üdítőket,ez nem szép dolog,ezt nálunk még nem terhes állapotban is a párom cipeli és ez neki is így a természetes,ne mondjátok már,hogy az a normális,hogy a nő cipeli.Nem vagyok egy nyafogós nő,de azért ez alapvetően egy férfi dolga,főleg,ha terhes a nő.37 éves fejjel azért ennyi lehetne benne.
2012. febr. 5. 18:51
 16/22 A kérdező kommentje:
Hát remélem hogy megfog változni mert jelenleg egy icipici érdeklődést sem mutat! De nagyon jó látni hogy más leendő (és/vagy már) apukák ilyen segítőkészek! Boldog babavárást kívánok mindenkinek! :-)
2012. febr. 5. 18:54
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem igazán értelek, azt írod jó kapcsolat bármit meg tudtok beszélni... Ezt is meg kéne, miért ő cipekedjen, meg nem vagy annyira terhes. Szerintem én jól pofán vágtam volna és otthagytam volna. Már ne is haragudj, de mi lesz ha megszületik a gyerek? Én félnék. Ketten vállaltátok azt a gyereket, és már most terhesen is részt kell benne vennie. Mondd el neki, hogy neked mennyire fontos az, hogy támogasson, közösen akartátok, az ő gyereke is lesz. És attól mert nem látni, ő ott van bent, mini emberként és nem csak egy valami, hanem emberi lény. Ha nem akar róla beszélni, akkor egyszerűen, mondd neki, hogy ha erről nem beszéltek akkor másról sem kell.

13 hetesen is éppoly nehéz a szervezetnek egy terhesség, mint 36 hetesen. Csak a súly nagyobb.

Kitartást neked, és remélem megoldódik minden :)

2012. febr. 5. 20:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Szia

a férfiakat akkor kezdi érdekelni a dolog mikor,már láthatóan mozog a pocak,vagy mikor meg születik,tudod "egy férfi akkor lesz apa mikor megpillantja gyermekét,egy nő akkor lesz anya mikor megtudja gyermeket vár" ez szinte mindig törvény szerű,ne bánkódj,ha nem akar segíteni az se zavarjon,ilyenkor általában az a legkönnyebb,hogy "nem vagy annyira terhes" szedd össze magad,ne légy szomorú,gyorsan telik az idő,próbáld élvezni :D

16-hós kislány anyukája

2012. febr. 5. 21:13
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem értem azokat a válaszadókat, akik emelgetik a 17 kg.-at, akár gyerek akár egyéb "formában" miért sugallják azt, hogy ez természetes dolog, és miért gondolják azt, hogy ha nekik ettől semmi bajuk nem lett, akkor másnak sem lehet???

Ha ők megtehetik tegyék, és örülök, hogy nem lett semmi bajuk, de nagyon sokan elvetélnek ilyenek miatt és gondolom ez sem újdonság számukra.

Kedves Kérdező! Megértem, hogy mit hiányolsz a férjedben, talán szeretnéd, ha ugyanúgy örülne a kisbabátoknak ahogyan te is. Ne felejtsd el, hogy neki nem az első kisbaba, ő már ezeken átment és neki lehet már nem akkora nagy újdonság. (A főnökasszonyom mesélte épp a napokban, hogy a férje a második férje, és amikor terhes volt annyira nem esett extázisba a férje mint ő, mert már egyszer átélte ezeket)

A könyvet ne erőltesd, ha úgy adódik, hogy egy kellemes beszélgetés során, vagy akár egy egy UH vizsgálat után otthon elmeséled, hogy képzeld, most kb. ekkora meg így fejlődik, hol tartotok stb, anélkül, hogy erőltetnéd, és anélkül, hogy észrevenné máris képben lenne.

A cipekedéssel pedig csak óvatosan. Én már egy hónapja fekszem kb., csak tisztálkodni kelhetek fel. Nem játék, és lehet, hogy még nem vagy "annyira terhes" de innen még hosszú hónapok vannak hátra, amit jobb, ha normális várandósként tudsz majd eltölteni és nem veszélyeztetettként otthon, ágyban,egy karton víz miatt.

Próbálj megnyugodni (a babának sem jó, hogy ennyire stresszelsz) és boldog babavárást kívánok!

2012. febr. 5. 22:54
 20/22 anonim ***** válasza:

Szia! A párom is úgy viselkedett, mint a tiéd az első terhességemnél.... Bár azért azt leszögezném, hogy ő 22 éves volt. Egy könyvet se olvasott el, nem érdekelte az UH meg semmi babás dolog, mindent rám bízott. Aztán akkor kezdte csak el érdekelni, amikor már úgy mozgott, hogy ő is érezte. Azt is csak akkor fogta fel, hogy vigyáznom kell mindennel(cipelés, stb), amikor veszélyeztetett lettem és feküdnöm kellett... Az, hogy apuka lett, meg csak akkor fogalmazódott meg benne igazán, amikor a karjába tartotta a babát. Most imádja és odavan a lányáért!!! Most megint terhes vagyok, talán kicsit jobb a helyzet, mint az elsőnél. Mostmár el-elolvas egy cikket a kismama újságból, ha a wc-én ül és csak az van ott! :D Viszont én állandóan mondom neki, hogy most ekkora meg akkora és milye fejlett, meg már várta azt is, hogy mikor fogja érezni, hogy rugdos. :) És most az UH-ra is eljött velem. :) Szóval fejlődik! :) Remélem ez nálatok is így lesz! Tudom, hogy rosszul esik, amit csinál a férjed, de próbáld nem idegesíteni magad vele, mert az is árt ám a babának! Szerintem nálatok is változni fog a dolog, ha már érzi hogy mozog, de az is lehet, hogy csak akkor, amikor már kézzelfogható a baba... Kitartást addig neked és boldog babavárást!

21 hkm

2012. febr. 6. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!