Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez tényleg akkora kérés lenne?

Ez tényleg akkora kérés lenne?

Figyelt kérdés

Állandó téma nálunk az, hogy én megkérem a férjemet hogy olvasson el egy kb 20 oldalas kiskönyvet a terhességről hogy legyen bármi fogalma is. Egyrészt szeretném ha lenne bármi fogalma róla, másrészt úgy érzem nem érdekli hogy lesz egy kisbabánk. Azt mondja ő nem orvos, nem nála fogok szülni, nem érdekli a dolog. Meg hogy mit tud ő segíteni nekem azzal hogy elolvassa. Az is zavar hogy nem érdekelte pl az ultrahangos kép mert hogy még kicsi, nincsenek ujjai satöbbi. Erre rászóltam hogy ezt mégis honnan veszi? Nem tud semmit egy kisbabáról, holott van neki egy fia. Kicsi volt még a baba amikor eljött a barátnőjétől de tartják a kapcsolatot. Annyira elvagyok keseredve, egyszerűen úgy érzem nem érdekli mi van velem. Volt hogy kértem tőle valamit, szájhúzással ugyan megcsinálta de az volt a véleménye hogy még "nem vagy annyira terhes". Elvárná hogy pl egy karton vizet cipeljek haza a boltból mert hogy nem érti ez miért ártalmas. Ezért szeretném hogy elolvassa a könyvet. A ti férjetek sem olvasta el a könyvet? Vagy ez normális és tényleg ekkora kérés? Egyébként nagyon jó a kapcsolatunk, bármit megtudunk beszélni, de ha feljön a gyerek téma azonnal összekapunk és durci van(jelenleg is).

13 hkm

2012. febr. 5. 18:05
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Elnézést, elfelejtettem oda írni hogy már a párom sem gyerek, 37 éves, én pedig 29.
2012. febr. 5. 18:06
 2/22 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk nem kellett könyv. Rengeteget kérdezett tőlem a férjem. Hogy mit érzek, fáradt vagyok-e stb. Minden uh-ot végigült velem, sőt ő maga vett nekem egy könyvet a szülésről.

Mondjuk szerintem normális,hogy van olyan pasi, akit még annyira nem érint meg, de az szerintem baj,hogy veszekedésbe torkollik,ha beszélni akarsz vele!

2012. febr. 5. 18:11
 3/22 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem próbálj te beszélni neki erről, ha még nem tetted volna meg. Mesélj neki erről az állapotról, nézzetek meg esetleg egy Élet az anyaméhben típusú filmet, lenyűgöző! Sokan sokfélék vagyunk, a férfiaknak gyakran nehezebb apává válni, próbáld eltalálni a tempóját!

Az én párom mindig mondogatta, hogy átolvassa majd az összes gyerekgyógyászat meg mit tudom én milyen könyvét, hogy tudja, mikor mi merre, ha megszületik a baba (ő doktor bácsi), hát kíváncsi leszek rá. Viszont az elején volt olyan, hogy "féltékeny" volt a babóra, saját bevallása szerint, ezt jól átbeszéltük (pszichológus vagyok, agyba-főbe beszélgetek), most meg már, miután látható a pocimon, hogy mozog, rendesen játszanak meg beszélgetnek esténként

A cipeléseket meg simán csak hagyd, ne csináld meg, ha megterhelőnek érzed!

Szerintem idő, és sok beszélgetés!

Sok boldogságot!

26 hkm

2012. febr. 5. 18:12
 4/22 anonim ***** válasza:
87%

Az én párom nem olvasott el semmilyen könyvet. Nyilván ha érdekelte valami, akkor kérdezett tőlem vagy közösen utána olvastunk. A párom minden uh-n bent volt velem. Együtt vártuk a "csodát". Valószínűleg azért, mert egyikünknek sem volt előtte gyermeke.

Egyébként én 15. hétig nem is foglalkoztam a terhességemmel. Mármint nem voltam oda, hogyha fel kellett emelnem egy dobozt a munkahelyemen. Nem paráztam túl a dolgot, hogy 2 kilót esetleg meg kell emelnem és cipelnem X távon.

Persze minden uh-t vártam az elsőtől az utolsóig, de tudtam, hogyha halálra parázom magam, attól semmi sem lesz jobb.

Bekerültem 27 hetes terhesen a kórházba, mert megindult a szülés. Ha hiszed, ha nem, nekem kellett a szülészeten belül a több kilós utazótáskámat cipelnem, mert egyik nővérke vagy ápolósegéd sem ért rá. És nem haltam bele, nem szültem meg. 40+5 hétig bent maradt a lányunk és végül császárral szültem.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy megértelek egy részről, de másrészről nem kell úgy viselkedni, mintha hirtelen porcelánból lennél. Az élet megy tovább attól még, hogy valaki terhes.

Persze vigyázni kell, de ha erős a szervezeted és nem mentél át több vetélésen előtte, akkor nem igazán kell túl aggódni semmit.

Ha pedig a férjedet a 9 hónap alatt semmi se fogja érdekelni a babátokkal kapcsolatban, akkor el kell gondolkozni, hogy ő tényleg akarta-e...

De remélhetőleg megváltozik, amint lesz "keze és lába".

2012. febr. 5. 18:14
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nincs igazad, nekünk már van 2 gyerekünk, és imádjuk egymást, de erőszakkal tuti egy oldalra sem tudtam volna rávenni, hogy elolvassa. Erőszak nélkül sem olvasott.

Néha egy-egy mondatot mondtam neki, ami érdekes volt. Szerintem hanyagold a témát, mert ettől fogsz az idegeire menni.

És szerintem tök igaza van. Én tudom mit érzel , voltam terhes. A férjem , meg a tied nem.

Nekik a babaszoba berendezésénél kezdődik a babázás.

Most még ők nem apukák, még ha furán is hangzanak.

Adj neki időt, hidd el, jó apuci lesz, de neki ez nem olyan, mint neked. és ne erőszakold rá a te akaratodat.

Mond neki, hogy bocsi..többet nem erőszakoskodom, ha nem akarod.

2012. febr. 5. 18:19
 6/22 anonim ***** válasza:
82%

Speciel konyvet nem olvasott, viszont sajat magatol, spontan szinte minden heten neten elolvasott 1-2 cikket, hogy az adott terhessegi heten mekkora a baba, mi tortenik, stb. Jott minden uh-ra, nem kotelessegbol, mert mentem peldaul egyedul is, de O is odarohant kezdes elott egy perccel, eljott a munkahelyerol, hogy ott lehessen. A doki szavait is itta, volt, amit nem ertett, tolem kerdezgette. Vagy atnezte lelkesen a kiskonyvemet, ha mondjuk vartunk a rendeloben.

Szoval erdekelte a tema, mondta is masodik babanal, hogy mar szite O is megszulesztene, annyira kepben van.

De!

Azt mondom, hogy pasiknal ez nem kotelezo, sok pasit konkretan a terhesseg nem igazan erdekli, vagyis a babaval nem tudnak mit kezdeni addig, amig bent van, sot, nehany ferfi meg akkor sem, amikor meg kint van, de nagyon baba.

Viszont az utod feltese es ez altal a terhes asszony feltese elvileg evolucios kotelesseg, normal esetben ez belejuk van programozva, hogy az asszonyt ovni kell meg jobban, ha mar az utodot varja.

Ezzel arra celzok, hogy az erdeklodes hianya es az, hogy nem akarja elolvasni a konyvet normalis, az viszont, hogy nem probal ovni teged az nem egeszen normalis es nem is kedves dolog. En nem voltam kenyes terhes, szinte mindent ugy csinaltam terhesseg alatt is, mint elotte, de voltak dolgok, amiket nem vallaltam be (cipekedes) es nem kellett kernem, hogy ne az en feladatom legyen, hanem a ferjem eleve nem is engedte, hogy en cipeljek mondjuk 15 kilonyi cuccot haza.

Volt, hogy erosen bevasarotam gyalogosan, sok nehez dolgot vettem, meg a fulemen is taska logott, hazaertem es jol le lettem cs.szve, hogy miert csinaltam ezt, meg egyszer ne legyen ilyen.

2012. febr. 5. 18:22
 7/22 A kérdező kommentje:
Már most is van keze és lába, mint írtam 13 hetes vagyok! :-) Csak ezt ő nem tudja, borzasztóan bosszant hogy tudatlan és hülyeségeket beszél pl akkor ha ismerős kérdez tőle valamit. Most konkrétan elsírtam magam a válaszokon hogy mennyire mások az emberek, hogy az én férjem ilyen. Nem a cipekedésen van a hangsúly, az egyáltalán nem zavar, ha ilyenekkel bosszant ráhagyom a dolgot, de azért 15 kilókat mégsem kéne emelgetni. Volt hogy ott hagyott a buszmegállóban amikor megkértem hogy jöjjön el velem gyümölcslevet venni, akkor hazajöttem 15 kilóval. Tisztában vagyok hogy nem vagyok porcelánból, nem is akarok úgy viselkedni, mindig is egy masszív csaj voltam csak egyszerűen elővigyázatos szeretnék lenni.
2012. febr. 5. 18:22
 8/22 anonim ***** válasza:
24%

Ne viselkedj úgy,mintha te lennél az egyetlen nő,aki babát vár? Nekünk három gyerekünk van,de egyikünk sem olvasott semmilyen könyvet. Ezek sokszor többet ártanak,mint használnak. Nagyon sokan az ott olvasottak miatt lesznek feleslegesen stresszesek.

Én még 8 hónaposan is vittem nagyobb súlyt,amikor a férjem nem volt otthon. Nem lett tőle semmi bajom.

Nem vagyunk cukorból.

Ne veszekedj a férjeddel,természetes a viselkedése, a tied nem az.

2012. febr. 5. 18:25
 9/22 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy nekik ez teljesen más, ahogy írta is valaki ők még ilyenkor nem apukák. Nem is szeretném ráerőltetni de hát néha akkora butaságokat mond hogy csak fogom a fejemet. Egyébként próbáltam már annyiszor ezt megbeszélni, sajnos Ő olyan természet hogy azonnal felkapja a vizet, én meg inkább higgadtan leülnék megbeszélni de vele nem lehet. Szóval Ő ideges lesz, én inkább csöndbe maradok aztán kuksolunk egymás mellett csöndben. :-) Ha tudna pl sok mindent akkor nem is érdekelne hogy olvassa-e vagy sem. De így...
2012. febr. 5. 18:27
 10/22 A kérdező kommentje:
18:25 Hát szerintem az nem normális viselkedés amikor valaki ott hagyja a másikat a buszmegállóban. (Akkor sem ha az ember nem terhes!) Köszönöm a véleményedet, nem tudom neked mi alapján jött az le hogy úgy viselkedem mintha én lennék az egyetlen nő aki babát vár.(?)
2012. febr. 5. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!