Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósan lapátoltok-toltok...

Várandósan lapátoltok-toltok a járdán havat?

Figyelt kérdés
Én 13 hetes vagyok és kicsit kimentünk az udvarra a gyerekekkel. 3 és 5 évesek,25 percet voltunk kint.(jelzem semmi bajuk se lett,iszonyúan élvezték a 20 centis havat és csak -8 fok van) Kicsit eltoltam a havat a járdáról,nem lapátoltam,csak toltam. A férjem lapátolt reggel,de elment a dolgára és estig nincs itthon.Ti szoktatok havat tolni,ha nincs otthon az ember?

2012. febr. 4. 11:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gondolom, hogy a terhesség nem betegség, de vigyázni kell magunkra és a babára. Ha csak tolod a havat, attól nem hiszem, hogy nagy bajod lehetne, emelni semmi képen ne emelj, de ha még nem fagyott a hó a járdára, akkor söpörheted is.

Én terhesen a 36. hétig ugyanúgy csináltam mindent, nem lett belőle bajom. Háztartást végeztem, átjártam anyósomékhoz nap mint nap, mert akkoriban apósom nagyon beteg volt, ápoltam, amíg anyósom dolgozott.

Sőt, én még a 34. héten dolgozni is kénytelen voltam bejárni. :) Ez magánvélemény, nem kell lepontozni. :)

2012. febr. 4. 12:17
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Én lapátoltam tavaly 12 hetes terhesen. nem volt itthon az ember és muszáj volt (mellettem szaladgál a 4 és 2 évesem). Nem haltam-halok bele a gyerekek emelgetése ellátása stb. sokkal több energiámba tellett mint a hólapátolás...de azért ha lett volna más aki megcsinálja helyettem vagy nem lett volna sürgős akkor ráhagytam volna másra... (csak napokig nem volt itthon a férjem és aggódtam, ha nem lapátolom el és még esik rá akkor durván behavazódunk 3 nap alatt).
2012. febr. 4. 12:18
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Én 34 hetesen tavaly lapátoltam havat. Jól éreztem magam, nem volt semmi gond a terhességemmel. A férjem dolgozott estig, és sajna nem fújta el a szél a havat a házunk elől.(Megelőzvén, hogy valaki rászáljon a férjemre, nem engedte volna, hogy én csináljam ha otthon van, ill.este 9-kor meg is csinálta volna szó nélkül ha nem segítek neki...)

Persze vigyázni kell magunkra meg minden, de szerintem egy problémamentes terhességnél ha jól érzi magát a kismama és ezzel nem erőlteti meg magát, akkor miért ne? Mindenki érzi mi az ami már neki sok. Jól fel kell öltőzni, és csak addig csinálni ameddig "jól esik".És megint egy másik kérdés az ha valaki el van tilta a fizikai terheléstől. Akkor persze ne lapátoljon havat!

2012. febr. 4. 12:18
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
tavaly télen voltam terhes és lapátoltam a havat, egy kis mozgás kell, meg nincs ott akkora hó
2012. febr. 4. 12:40
 15/29 Babi0906 ***** válasza:
100%
Én csak véleményt osztottam meg,de egyébként nem is a kis hóról beszélek, ha nem arról ami most esik pl. itt Pest-megyében , amit még ellehet söpörni az ok, de én biztos nem lapátolnám el ezt a sok hót, nem kockáztatnék, meg tényleg nem szállok rá senki férjére,de az én párom biztos nem hagyná akkor sem,ha nem lenne itthon(sőt jól megharagudna szerintem), biztos lenne aki segítsen (apa, sógor,testvér stb.) :D Akinek nincs semmi segítsége annak igazán rossz lehet,de szerintem azért kevés az ilyen :D És tényleg nem kötözködni akarok ez csak vélemény.
2012. febr. 4. 12:50
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem érzed megterhelőnek, akkor nyugodtan lapátolj. Minden csinálhatsz, ami jól esik. De ha már nem, akkor ne csináld.
2012. febr. 4. 13:05
 17/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,részemről ZÖLD kéz ment mindenkinek!! Nem emelgetek, csak toszigáltam,de ezt a kicsik is megcsinálták. Nem beteg vagyok,csak terhes,de vigyázok magamra.
2012. febr. 4. 13:35
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Igaz én nem havat lapátoltam, de nyáron meg füvet kell nyírni sajna, és 34 hetesen letoltam egy hatalmas területet fűnyíróval, semmi bajom nem lett.

Most 10 hetes vagyok, megint babát várok, és hát sajnos a 2 és fél évesemet emelgetnem kell, mert a szomszéd nem jön át, ha a lányom szeretetre vágyik, vagy valami baja van.

Sajna a párom sofőr, rengeteget dolgozik, keveset van itthon, de valamit valamiért, ezért sok mindent meg kell oldanom, még a hólapátolást is.

2012. febr. 4. 15:08
 19/29 porcukormókus ***** válasza:
100%

Hát én ma már kétszer is ellapátoltam a havat, amíg a 8hónaposom kint aludt a babakocsiban és még fogom is, ha tovább esik! Mint ahogy azt az előző terhességemnél is tettem. Szerintem kicsit túlparázzátok a dolgot, egy kis hólapátolástól semmi bajunk sem lesz!

Üdv Mindenkinek! 7hkm :)

2012. febr. 4. 18:13
 20/29 Atroposz ***** válasza:

Én Békés megyében lakok és nagyon sok hó esett a párom egész nap havat lapátolt nagyon szerettem volna segíteni neki, de nem engedte.Most este úton van Pest megyébe megy dolgozni (kamionsofőr). Remélem semmi probléma nem lesz útközben, hihetetlen milyenek az útviszonyok itt ,a 44-es főúton elég vastagon áll a hó.

Szóval holnaptól nem lesz senki aki ledúrná helyettem a havat de nem is bánom

2012. febr. 4. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!