Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fáj-t a derekatok 13 hetes...

Fáj-t a derekatok 13 hetes várandósan?

Figyelt kérdés
Én ennyi idős kismama vagyok és pár napja fáj a derekam,főleg délutánra-estére érzem. Ma megnézettem a vizeletem,nem vagyok felfázva. Lehetséges,hogy attól,hogy nő a méhem és rendeződnek a csontjaim? Volt-van más is ezzel így? Köszönöm.
2012. febr. 3. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze.

Sajnos "normális jelenség". A szerencsések nem tapasztalják, vagy nem ilyen korán. Mi ilyen sorszámot húztunk...

2012. febr. 3. 15:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekem is fáj már hetek óta. 16 hkm
2012. febr. 3. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jaj nekem is fáj,de általában csak esténként mikor lefekszem. 15 hkm
2012. febr. 3. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Ajánlom Nektek a hastartó pántot, én most harmadik babával már kb. a 20. héttől hordom, és csodákat tesz a derekammal (is)!

2012. febr. 3. 15:20
 5/7 Szerénke41 ***** válasza:
100%

Pont ennyi idős vagyok én is.Tegnap éreztem egy kicsit egy tompa, nyomó érzést, ma viszont semmit.

Tizenévesen leestem a lóról, akkor volt egy deréktájéki sérülésem. Azóta nekem a menstruáció első napján mindig fáj a derekam. Az ortopéd szakorvos szerint egyértelműen hormonális oka van, hiszen ilyenkor fellazul a csípő-kereszttájéki szalagrendszer. Jó előre figyelmeztetett, hogy majd ha egyszer várandós leszek, az amúgy is gyengébb (a baleset miatt) szalagrendszerem miatt biztosan számíthatok már korán a derékfájásra.

Az elmondottakból kiindulva egy amúgy egészséges gerincű -bár egyre kevesebben vannak ilyenek- nőnél a korai szakaszban jelentkező derékfájdalmak feltehetően a hormonális változásokra vezethetők vissza, majd később, ha megváltozik a súlypont és méretes lesz a pocak, akkor nyilván ortopédiai okai is lesznek.

2012. febr. 3. 17:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

igen,sajna...nekem is a mult heten kezdodot.mikor jon leszakad a derekam,megorulok!!!!

14hkm

2012. febr. 3. 17:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen, második babát várjuk, de az elsővel is ugyanígy fájt :(

6.hónapig lehet Flector gélt használni, de utána nem ajánlják.

2012. febr. 3. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!