Van itt olyan aki végig dohányozta a terhességét, vagy nagyon közelről ismer olyat aki igen? Miért nem tudtátok lerakni? A lelkiismeret-furdalás volt? Okozott problémát?
Nem, én nem vagyok terhes - egy iskolai tanulmány miatt szeretném a dohányzó kismamák véleményét olvasni.
Ezért, légyszi csak azok írjanak akik dohányoztak. Dohányellenes véleményeket éppen lehet eleget olvasni ezen az oldalon, akkor is ha nem ez volt a kérdés. Én nem akarok ítélkezni, csupán érdekelne a másik tábor véleménye is.
Köszönöm!
Kedves utolsó, vagy bárki!
Mi az az APGAR? Ez jó érték?
Az apgar értéket a szülésnél állapítják meg a gyerek állapotától függően.10/10 a legjobb.
Kicsit elborzadok,hogy ennyi anya dohányzott terhesség alatt.A butaság és a nemtörődömség ekkora fokú sajna.Én is dohányoztam napi 1 dobozzal de ahogyan eldöntöttük hogy babát akarunk letettem.
Egyébként egy "kedves" ismerősöm végig dohányozta a terhességet a szoptatást és nem érti miért nyugtalan állandóan a babája?Éjjel is sokat ébred a baba.A nikotin átjut a baba szervezetébe és ugyan úgy doppingolja a babát mint az anyukát és ugyan úgy elvonási tünetei vannak a babának már újszülötten is.
Én dohányoztam, de leszoktam a terhesség alatt. Nehéz volt, mert ugyanúgy, vagy még jobban kívántam, de az első hét után nem volt semmi vágyam iránta. Nem okozott semmilyen problémát (mármint hogy az elején dohányoztam).
Barátnőm végig dohányzott, igyekezett minimálisat, de minden nap elszívott legalább 2 szálat. Nem volt gond a babájával, sem a szüléssel. Korábban jött a baba másfél héttel, de nem valószínű, hogy emiatt, mert így is elég nagy baba volt. Szoptatás alatt is dohányzott. Én nem papoltam neki erről, tisztában van gondolom a dolgokkal.
Szoptatás után sajnos én visszaszoktam.
Szia!
Nekem anyukám dohányzott velem is és tesómmal is végig!
Én asztmás voltam,de kinőttem,viszont tejallergiám van és fémallergiám!
A tesóm figyelemzavaros, hiperaktív halmozottan sérült,mert van még egy betegsége de az nem fogható a cigire!
Én is dohányoztam(napi másfél doboz hosszú cigit),demikor ELDÖNTÖTTÜK, hogy indulhat a babaprojekt,aznap letettem!Utána még 2 szálat szívtam el életemben!
Elég hamar terhes lettem utána!Azóta vagy terhes vagyok vagy szoptatok (most jelenleg mindkettő) :)
De szemben sincs visszaszokni!Rendesen zavar a szaga is!
28/N
én is végigdohányoztam mindkét terhességem sajnos. Bár kevesebbet szívtam. Mindketten rövid köldökzsinórral születtek, nemtudom köze volt-e a cigihez. Eddig szerencsére nincs gond, bár még elég kicsik. 2 éves és egy 5 hetes. Illetve szoptatni nem bírtam/birok, ezért tápszert kaptak/kap de csak egy fajtát bír a pocija, a többire allergiás. Ez is lehet hogy a ciginek tudható be. Bánom is és szégyellem is. Csak itthon gyújtottam rá. ha valahol voltunk, vagy csak az utcán akkor nem.
Viszont tudok egy szomorúbb példát is.
unokatesóm nagyon sokat szívott. 34 hetes volt mikor az öccsének volt a ballagása. Rengeteget cigizett akkor, és folyamatosan kólázott. Másnap egész nap fájt a hasa, és a rákövetkező nap meg is született a kisfia, alig 1 kilóval. Bár tudomásom szerint szerencsére nincs semmi komoly baja, azt leszámítva hogy eléggé le van maradva a korától.
UramIsten, ha arra gondolok, hogy én egy rohadt orrcseppet nem mertem használni terhesen, itt meg egyesek szinte büszkék rá, hogy három terhességüket végigcigizték ... (bocs attól, aki bánja).
Számomra ennél nagyobb önzőséget és a felelőtlenséget nehéz elképzelni.
keresztanyam cigizett vegig-asztmas a fia,ezen felul nagyon okos,jotanulo gyerek.szerintem az asztma az ami tutira erre foghato.tobb hozzaszolasbqn ott volt.:(
en elso terhesseg alatt cigiztem amig ki nem derult,utana pedig tenyleg csak hebe hoba 1et,egezseges 4eves lanyom van,aki sosem beteg.
Szoptatas utan rendesen visszaszoktam.most a masodikat varom,de amint megtudtuk 4hetesen le is raktam,azota egyetlen szalat sem szivtam.viszont biztos vagyok benne h szoptatas utan megint fogok,megha tudom is h rossz.:(
Azért pontoztam le egy-két választ, mert nem a kérdésre válaszoltak. Itt nem a "balhé" a cél. Azért nyitottam ez a fórumot, mert tényleg szükségem van a NORMÁLIS válaszokra.
Igen, sok anyuka cigizett a terhessége alatt, és köszönöm, hogy ezt megosztották velem, velünk. Aki csak ítélkezni jár ide, azt én ítélem el, mert ÉRTETLEN és valószínűleg olvasni sem tud.
Köszi, bocsi.
sziasztok. jelenleg 28 hetes vagyok és sajna dohányzom még mindig. korábban erős dohányos voltam: 7-es, 8-as cigit szívtam napi 2, de nemegyszer 3 dobozzal. amikor megtudtam, hogy jön a babám, megpróbáltam letenni, de nem ment, magamhoz képest a radikális lecsökkentés az 1-0,1-es cigire, abból napi 5-6 szálra futotta, kb annyit szívok ma is. válaszolva az alapkérdések egyikére, hogy van-e lelkiismeret furdalásom: nagyonis. minden alkalommal, amikor rágyújtok, azon imádkozom, hogy a picikémnek semmi baja ne legyen tőle. gyakorlatilag megvetem magam az akaratgyengeség miatt. az elején azon drukkoltam, hogy a rosszulléteknél legyek annyira rosszul, amennyire még tán soha senki sem volt, hogy ne tudjak rágyújtani, hátha úgy könnyebben el tudnám hagyni, de e tekintetben sem volt szerencsém... tudom magamról sajnos, hogy amíg azzal nem ijeszt meg valaki, hogy baj van, nem fog menni a dolog. eddig minden eredményem tökéletes, a babám szép nagy, eleven, minden értéket minden orvosom dícsér. szeretném, ha ez így is maradna. nem reklámozom, hogy dohányzom, sőt, szégyenlem és mint kifejtettem, megvetem magam érte. viszont az orvos tud róla, hogy mennyit szívok, neki sosem tagadom le.
közeli ismeretségből: egy barátnőm végig dohányozta a terhességét, elmondása szerint két szálat szívott naponta, bár erőset, plusz a férjéébe szívott bele. hozzáteszem, az ő anyja is végig dohányzott, csak ő 10-12 szálat naponta szimfóniából, és még nyugtatókat is szedett, barátnőm mégis időben született, 4 kiló felett. a kisfia 5 éves, egészséges és átlag feletti intelligenciája van, bár ez a családban nem jellemző /ezt nem bántásból mondom, hanem tényleg nagyon zseniális a gyerek agya/. annyi probléma van, hogy kruppos. az anyja szerint a cigi miatt, bár sok babás ismerős babája is sajnos kruppos, pedig a szülők nem dohányoztak sose.
a korábbi válaszokban sok helyen olvastam, hogy a gyerkőc allergiás, hasfájós. erre testvéreméket tudom felhozni:
testvérem és párja soha egy szál cigarettát nem szívtak el. amikor megtudták, hogy jön a baba, az egészséges életmód minden eddiginél jobban előtérbe került. unokaöcsém egy angyal, és nagyon okos, viszont sokáig hasfájós volt, illetve tejallergiája van. pedig minden szakirodalmat betartanak a szülei a mai napig a táplálással kapcsolatban. szóval az allergia inkább korunk betegségének tekinthető szerintem,bár egy hajszálnyit sem védem a dohányosokat /tehát magamat sem/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!