Van itt olyan aki végig dohányozta a terhességét, vagy nagyon közelről ismer olyat aki igen? Miért nem tudtátok lerakni? A lelkiismeret-furdalás volt? Okozott problémát?
Nem, én nem vagyok terhes - egy iskolai tanulmány miatt szeretném a dohányzó kismamák véleményét olvasni.
Ezért, légyszi csak azok írjanak akik dohányoztak. Dohányellenes véleményeket éppen lehet eleget olvasni ezen az oldalon, akkor is ha nem ez volt a kérdés. Én nem akarok ítélkezni, csupán érdekelne a másik tábor véleménye is.
Köszönöm!
2 példát is tudok. Egyik barátnőm mindhárom terhességet erősen végigcigizte. Mindenki időre, jó súllyal egészségesen született. A legkisebbnek vannak most gyomorproblémái. Neki lelkiismeretfurdalása volt, de nem tudta letenni, azt mondta egyszerűen nem megy.
Másik barátnőm 2 gyerekes, mindkettő nagyon beteg. Neki nem volt lelkiismeretfurdalása, vagyis nem hangoztatta. Azt mondta lekéne tenni de nehogymár ne jusson ennyi élvezet.
Nekem 3 gyerekem van, az első terhességem előtt letettem a cigit. 3 gyerekből 2-nek van betegsége :( A két kisebbnek.
Én már nem vagyok biztos benne, hogy a ciginek milyen hatása is van. Biztos nem egészséges, de nemegy nemdohányos van akinek beteg a gyereke.
Az én sógórnőm letette azonnal mindkét gyereknél a cigit.
A nagyobb 12 éves, tanulási problémákkal küzd, rossz tanuló, a kicsilány állandóan befullad, nagyon beteges. Akkor ez mitől van?
Hát én elég közelről ismerek egyet...Anyukám nagyon erős dohányos. Napi 2-3 dobozzal elszív a mai napig. 14 éves korától dohányzik.
Van egy bátyám is, egyikünkkel sem tette le a cigit. Se a terhesség, se a szoptatás alatt. Én 35 vagyok a bátyám 42 éves.
UTÁLOM A CIGIT!!!! Nekem ennyi volt a hasznom belőle. Szó szerint tömény cigifűstben nőttem fel.
Apám is nagy dohányos és persze később a bátyám is csatlakozott.
Anyunak sosem volt lelkifurdalása ez miatt.
Mindig azt mondja hogy ő a halálos ágyán is fel fog kelni elszívni egy szál cigit.
Én a fiammal 10 éve végig cigiztem a terhességet.Igaz a leggyengébbet és 4-5 szálat naponta.
A fiam hiperaktív és figyelemzavaros.Nem biztos hogy ettől de azóta is lelkiismeret furdalásom van.
Most ismét babát várok viszont két és fél éve leszoktam a cigiről.Remélem minden rendben lesz:)
Az én édesanyám is végig dohányzott velem, 5 hónapos terhesen tudta meg, hogy vagyok (túlsúlyos, és menszesze is megvolt)... Azon kívül, hogy rettenetesen fájt a feje, semmilyen más tünete nem volt (ez alatt az 5 hónap alatt állandóan dokikhoz járt, és agydaganatra gyanakodtak, holott én okoztam a tüneteket...)...
Azután már úgy volt vele, hogy mindegy.
Ami biztosan az erős dohányzás mellékhatósa (napi 1-1,5 doboz), hogy a kis metsző fogaim csírái nem fejlődtek ki, oda 2x nőtt tejfogam, és utána semmi... A bal szemfogam 2x nőtt tej, majd rendesen csontos szemfog. A fogcsírák fejlődése kb. 2 hónapos korra tehető, nyilván emiatt lett egy nagyobb gikszer (dokik szerint is).
Egyébként én is túlsúlyos vagyok, de ez is lehet genetika, és rosszak a szemeim. Továbbá allergiám van egy csomó dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!