Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30hetes kismama vagyok baj ha...

Mókica84 kérdése:

30hetes kismama vagyok baj ha csak háton tudok elaludni? Igaz-e hogy ilyenkor nyomódik a méhlepény? Lehet-e baja a babának a háton való fekvéstől? Bővebben lent

Figyelt kérdés

sajnos az a helyzet hogy csak a háton alvást érzem kényelmesnek és azt is csak akkor ha laposan van a fejem alja.már próbáltam azt is hogy megemelem a párnámat de akkor nagyon bekeményedik a hasam és feszül is.

A bal oldalamon abszolút nem tudok feküdni mert úgy érzem mintha valamilyen súly húzna a jobb oldalam felé;viszont a jobb oldali fekvéskor meg olyan mintha nyomódna.Így marad a háton fekvés.

bocsánat ha bonyolultan fogalmaztam de remélem a lényeg így is érthető lett :)

2012. jan. 21. 20:08
 1/6 anonim ***** válasza:
nem a méhlepénnyel van a baj, hanem a hasadban futó nagy erekkel. Ezek most a méhed mögött futnak, és ha ránehezedik a hasad súlya, megnyomódnak, és nem áramlik rajtuk elég vér. Így a te keringésed is csökkent, meg a babának se jut elég. Persze, ha néha, pár percig, fél óráig, szóval egyhuzamban nem sokáig fekszel így, az nem baj, de így aludni, ekkora súllyal már nagyon nem ajánlatos. Én a helyedben egyrészt tanácsot kérnék a dokitól, vagy védőnőtől, másrészt meg próbálnék magamon egy kicsit erőt venni, hátha mégis sikerülne oldalt aludni
2012. jan. 21. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
34hetes vagyok , én rákérdeztem a dokinál, hogy hogy aludjak, mert hallottam, hogy a bal oldal a jó, erre a doki azt mondta, hogy érezni fogom, nyom, szúr stb ha nem jó oldalon fekszem, amíg kényelmes úgy feküdjek ahogy akarok és jó, azóta hanyatt is és jobb oldalon is kényelmesen tudok aludni.én korábban a bal oldalamon már nem tudtam rendesen aludni.
2012. jan. 21. 21:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Persze kitalálhatnak mindenféle okosságot, de én pl mindkét babával úgy voltam, hogy bal oldalt fekve aludtam el (úgy volt kényelmes), de mindig, azaz minden nap a hátamon fekve ébredtem fel... Ép és egészséges mindkettő. Szerintem az a legjobb, ha saját magadra figyelsz, ahogy neked kényelmes úgy pihensz. (Én pl sokszor még most 34 hetesen is aludnék hason, mert alapvetően úgy aludtam mindig, de hát az ugye végképp nem jó...)
2012. jan. 22. 03:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is hallottam, hogy háton aludni ilyen idős terhesen már nem ajánlatos, de teljesen hasonló cipőben járok, mint az egyik válaszoló. Vagyis oldalt fekve alszom el, de nemritkán háton fekve ébredek. Alvás közben ezt úgy sem lehet szabályozni, és ha nem lenne kényelmes vagy valami nyomódna odabent, akkor biztos alvás közben is oldalra fordulnék. Szerintem az ember szervezete alvás közben is tudja, hogyan cselekedjen bölcsen. Eddig minden OK a babámmal, és az 1. babával is ugyan így voltam, ő is makk egészségesen született.

33hkm

2012. jan. 22. 09:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem majd szét megy a két csípőm már. Aludnék én háton is de a baba majd szét rugja olyankor a hasam. Nem sokáig türi. Meg annyira nyomódik is a hátam meg szerintem a többi szervemet is nyomja, hogy nekem nem jó így sajna. 32 hetes kismami.
2012. jan. 22. 11:22
 6/6 anonim válasza:
Hát...nem javasolt, főleg az 5. hónaptól. Az oldalt fekvés ilyenkor a legjobb több szempontból is. Ahhoz, hogy ez kényelmes legyen hosszabb ideig is, használj Pocifix párnát.
2012. febr. 6. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!