Most lesz esedékes a cukorterheléses vérvétel. Kicsit aggódom miatta, mert a családban jellemző a cukorbetegség. Az érdekelne, hogy ha magas a cukorszint, akkor kellene lenni valamilyen tünetnek? Éreztétek, hogy nem lesz jó? (Gondolok olyanra, hogy szédülés, rosszullét, cukor utáni vágy)
2012. jan. 13. 09:36
1/8 anonim válasza:
Én azt javaslom ne idd meg a cukros löttyöt, mondd meg hogy rosszul vagy a szagától is.
Több ismerősöm is (akiknek amúgy semmi baja nem volt) a cukorterheléses vizsgálat után, a lötty ivása után persze hogy magas értéket produkált és be is fektették őket. Diétáztatni... persze semmi alapja nem volt, mert nem lettek cukrosak.
2012. jan. 13. 09:43
2/8 anonim válasza:
Szerintem meg jobb túl lenni rajta, meginni, így legalább kiderül ha valami probléma van, és tudják kezelni. Nálunk is van cukorbeteg a családban meg volt is és lám tökéletes lett a cukrom.
2012. jan. 13. 09:46
3/8 anonim válasza:
Nekem terhességi cukorbetegségem volt. De a szülés után minden helyreállt szerencsére. Én nem sejtettem, hogy ilyen problémám lehet, mert senki sem cukorbeteg a családban, vékony az alkatom, sohasem voltam rosszul, semmi... aztán mégis magas lett a terheléses érték. Szigorú diéta követte a vérvételt a terhesség végéig.Szerencsére a diéta elég volt, nem kellett inzulin, ilyesmi. Hát nem volt könnyű egy édesszájúnak. :) De utólag nem bánom, mert 5 kilót híztam összesen, szülés után kevesebb kiló voltam, mint mikor terhes lettem. Szülés után még 6 hétig kellett volna diétázni, de az már nem ment a szoptatás mellett :) Ne izgulj, attól, hogy a családban volt cukorbetegség, egyáltalán nem biztos, hogy nálad is van! Jó babavárást!
2012. jan. 13. 10:00
4/8 anonim válasza:
Első, ne haragudj, ez hatalmas butaság. A terhességi diabétesz szűrésének ez az egy módja van, a terheléses vércukor-vizsgálat. Nem véletlenül kérik, nem véletlenül kell annyi glükózt meginni amennyit, és ha rossz az eredmény, nem véletlenül fektetik be. Jól kezelhető állapot, de oda kell rá figyelni.
Netes fórumon a névtelen semmiből ilyen tanácsot adni felelőtlenség.
Kérdező: édesanyámnak mindhárom terhességével volt gesztációs diabétesze, egyiknek sem volt semmi tünete, diétával szinten tartották. :) Én most vagyok 23 hetes, izgulok a terhelés miatt én is, de kíváncsi is vagyok. Párom orvos, náluk már néha csináltattam egy ilyen "maszek" terhelést, az jó lett, remélem nem változik a helyzet. Drukkolok neked! :)
2012. jan. 13. 10:19
5/8 anonim válasza:
Szia. Én is épp tegnap tettem fel egy kérdést cukorral kapcsolatban. Hétfőn megyek a terhelésre. Ugyanabban a cipőben járok mint te, vagyis sok a cukorbeteg a családban, és nővéremnek meg mindkét terhessége alatt kialakult a terhességi diabétesz, de utána "elmúlt" nála. Nekem sose volt problémám eddig a vércukorszintemmel. Most viszont megvan az esély rá hogy nekem is magas lesz (itthon megnéztem kíváncsiságból és magas lett). Én mindenképpen elmegyek mert ha baj van akkor oda kell figyelni. Neked is javaslom, hogy nézesd meg, menj el, mert ha gond van jobb odafigyelni, ha meg nincs gond akkor megnyugodhatsz. Mikor kell menned?
2012. jan. 13. 10:23
6/8 A kérdező kommentje:
3 hét múlva lesz esedékes. Jó pár héttel ezelőtt megmértem én is a cukromat, akkor jó volt. Remélem nem lesz gond.
2012. jan. 13. 10:31
7/8 anonim válasza:
Nem volt semmi jele, hogy gesztációs diabéteszem lenne. A cukros lötyihez vigyél citromlevet azzal ihatóbb lesz.
2012. jan. 13. 10:37
8/8 anonim válasza:
Nálunk a családban senki sem cukorbeteg és kifejezetten sovány vagyok, mégis gesztációs diabetesz alakult ki nálam, valószínűleg az első trimeszteres szigorú fekvés miatt. Nekem kifejezetten voltak tüneteim. A szám állandóan száraz volt, szinte cserepesre szárad. A bőröm viszketett, de azt hittem csak a hízás miatt, hiába kentem testápolóval. Reggel pedig iszonyúan kívántam az édességet, meg is ettem három muffint is tejes kávéval, ami után volt hogy rosszul lettem, le kellett feküdnöm, de akkor még azt hittem a vérnyomásom miatt van. Ja és amíg nem kezdtem el a diétát, folyton hüvelygyulladásom volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!