Cukorbetegség miatti diéta. Ki bírja nehezen?
Én nagyon nehezen bírom. Nem tudom, mi lett a terheléses eredményem, nekem a 7.8 felsőértékhez képest 8 lett. Sztem ez nem vészes. Erre 150 g-os ch diétára akarnak fogni. Nem normálisak. A nődokim meg azt mondta, hogy akkor ne egyek sok ch, max. 250-300 g-ot naponta. Na, most melyik a jó???
Szóval igen, csak nagyjából mérem. Étkezés után mennyi idővel van a 6-os eredmény? Nem mindegy.
A diabetológián úgy kezeltek, mintha a terheléses cukrom 13 lett volna. Megitatnak velem 75 g tömény ch-t, (ki eszik így?) aztán meg kárognak, mert 2 tizeddel magasabb az eredményem. Meg a kisgyerekem mellett járjak be hetente egyszer reggel vérvételre faluból a városba. Köszi. Az elsőnél végigcsináltam (akkor a magasabb cukoreredményre 180 g-os diétát írtak elő, ki érti?), tudom, mit kell tenni, mire figyelni, van cukorbeteg a családban, úgyhogy tényleg mindennel tisztában vagyok, ezért is tartom nevetségesnek a 150 g-ot. Ja, és én nem 55 kg, hanem 95 kg vagyok :)
Meg még meg is fenyegettek, hogy ha nem tartom be a 150 g-ot, akkor beteg lesz a gyerekem! Undorítóak!
Szó szerint: a gyereknek méreg a cukor! Na ne mondják...
Bocs, ha kicsit sok lettem...
Én is nehezen bírom, de muszáj betartani.
Nem akarlak titeket megijeszteni, de tényleg okozhat problémát a magas cukor.
Nekem inzulinrezisztenciám van, alapból diétáznom kell, már megszoktam. DE akár hiszitek, akár nem, míg kövér voltam, nem sikerült teherbe esnem. Lefogytam, akkor sem. Aztán a sok hiábavalónak tünö dolog után felhagytam a diétával, csak nagyjából tartottam be. Volt 4 sikertelen inszeminációm, majd újból nekiálltam diétázni és láss csodát, elsö hónapban sikerült összehozni a babócát!
Akinek terhesség alatt emelkedik meg a cukra, nagyon kell vigyáznia, mert a magas cukor miatt a babának is magas lehet a cukra, óriásbaba lehet. (Nálunk most született egy 5 kgos baba, az anyuka terhességi cukorban szenvedett.)
Akarva akaratlanul rengeteg cukrot megeszünk. Az elsö terhességem alatt rengeteg gyümölcsöt ettem, azt sem szabad, pedig az ember azt gondolná, egészséges. Igen, egészséges, de nem annak, akinek a cukrával van baj.
Első vagyok.
A 6-os eredmény tényleg jó így, valóban szülés után abbahagyhatod a diétát.
Nekem "óriásbébim" lett 4300 g-mal, csakhogy tökéletes cukorral. A családban mindenki magas, mint a ló (mindkét oldalról), a párom 4200 g-mal, a huga 4600 g-mal született, tökéletesen egészségesek és gebék :)
Szóval a nagy gyerek ne feltétlenül a cukortól van.
Vigyázni kell, de azért legyen meg a józan ítélőképessége az anyukának!
Mindenkinek boldog babavárást, és könnyű szülést! :)))
Teljesen igaz, hogy nemcsak a cukor okozhat nagy babát :) Genetika vagy egyéb más tényezök, sokak szerint egyes magzatvédö vitaminok is.
Én batartom a diétát, bár néha bünözök egy kicsit, több szénhidrátot eszek, de nem cukrot vagy nem cukrosat.
Most sütöttem sajtos rudat teljes kiörlésü lisztböl, muszáj volt megkóstolnom :)
Mindenkinek boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!