Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbetegség miatti diéta....

Cukorbetegség miatti diéta. Ki bírja nehezen?

Figyelt kérdés
Volt valaki olyan, aki csak "nagyjából"mérte a szénhidrát mennyiséget? Ha étkezés előtt: 4 körül van, és utána 6, az már nagy ugrás, és káros a babának? Én elég nehezen bírom tartani, és hiányzik a "normális" étkezés. 31 hetes kismama.
2012. jan. 12. 17:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Én nagyon nehezen bírom. Nem tudom, mi lett a terheléses eredményem, nekem a 7.8 felsőértékhez képest 8 lett. Sztem ez nem vészes. Erre 150 g-os ch diétára akarnak fogni. Nem normálisak. A nődokim meg azt mondta, hogy akkor ne egyek sok ch, max. 250-300 g-ot naponta. Na, most melyik a jó???

Szóval igen, csak nagyjából mérem. Étkezés után mennyi idővel van a 6-os eredmény? Nem mindegy.

A diabetológián úgy kezeltek, mintha a terheléses cukrom 13 lett volna. Megitatnak velem 75 g tömény ch-t, (ki eszik így?) aztán meg kárognak, mert 2 tizeddel magasabb az eredményem. Meg a kisgyerekem mellett járjak be hetente egyszer reggel vérvételre faluból a városba. Köszi. Az elsőnél végigcsináltam (akkor a magasabb cukoreredményre 180 g-os diétát írtak elő, ki érti?), tudom, mit kell tenni, mire figyelni, van cukorbeteg a családban, úgyhogy tényleg mindennel tisztában vagyok, ezért is tartom nevetségesnek a 150 g-ot. Ja, és én nem 55 kg, hanem 95 kg vagyok :)

Meg még meg is fenyegettek, hogy ha nem tartom be a 150 g-ot, akkor beteg lesz a gyerekem! Undorítóak!

Szó szerint: a gyereknek méreg a cukor! Na ne mondják...

Bocs, ha kicsit sok lettem...

2012. jan. 12. 17:15
 2/17 anonim ***** válasza:
Első mondat: terheléses eredményeD akart lenni, bocsi
2012. jan. 12. 17:16
 3/17 A kérdező kommentje:
Első terhelésen 8,1 volt 2 óra után, előírták a diétát, ami 180gr.ch.21 naponta járok vérvételre.A 6-os eredményem étkezés után 1órával van.Nekem is nagyon szigorú az orvos,néha azt érzem, ez már nevetséges.De megfigyeltem, ha ideges vagyok valami miatt, vagy a nagyobbik fiam "felhúz"az is megemeli a cukrot.Teljesen nem tudom elhagyni az édességet,túrórudit és étcsokit néha eszem.Én 55kg-val kezdtem,most vagyok 61.De az miatt is stresszelek, hogy egészséges lesz-e a gyerekem...
2012. jan. 12. 17:33
 4/17 anonim ***** válasza:

Én is nehezen bírom, de muszáj betartani.

Nem akarlak titeket megijeszteni, de tényleg okozhat problémát a magas cukor.

Nekem inzulinrezisztenciám van, alapból diétáznom kell, már megszoktam. DE akár hiszitek, akár nem, míg kövér voltam, nem sikerült teherbe esnem. Lefogytam, akkor sem. Aztán a sok hiábavalónak tünö dolog után felhagytam a diétával, csak nagyjából tartottam be. Volt 4 sikertelen inszeminációm, majd újból nekiálltam diétázni és láss csodát, elsö hónapban sikerült összehozni a babócát!

Akinek terhesség alatt emelkedik meg a cukra, nagyon kell vigyáznia, mert a magas cukor miatt a babának is magas lehet a cukra, óriásbaba lehet. (Nálunk most született egy 5 kgos baba, az anyuka terhességi cukorban szenvedett.)

Akarva akaratlanul rengeteg cukrot megeszünk. Az elsö terhességem alatt rengeteg gyümölcsöt ettem, azt sem szabad, pedig az ember azt gondolná, egészséges. Igen, egészséges, de nem annak, akinek a cukrával van baj.

2012. jan. 12. 17:42
 5/17 anonim ***** válasza:
Szia! Engem 150 CH-ra fogtak, 69 kg voltam a terhesség előtt, és 70 mikor szültem. Betartottam, mert én is féltem, hogy valami baja lesz a picimnek. Szó szerint számoltam a szénhidrátokat. Ennek ellenére a terhesség előrehaladtával fokozatosan emelkedett a vércukrom, a 8. hónapban már a reggeli utáni 8 körül mozgott. Ekkor be akartak fektetni a kórházba inzulin beállításra, de nem volt hely, így otthon mértem, a reggeli 30 CH-ból 15 CH-t áttettünk a tízóraira, és így elfogadhatóak voltak az értékek. Kislányom egészséges lett és 3,6 kg-mal született. :) Tehát én is azt javaslom, tartsd be a diétát, meg lehet szokni.
2012. jan. 12. 17:50
 6/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyit, hogy a reggeli utáni 6, az még jó eredmény!
2012. jan. 12. 17:58
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek,igyekszem betartani,már csak 2 hónapom van.Ez nyugtat.De tényleg első a baba.Ha szülés után 6 héttel visszaáll,akkor abba lehet hagyni a diétát,még ha szoptatok is, azt hallottam.
2012. jan. 12. 18:02
 8/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

A 6-os eredmény tényleg jó így, valóban szülés után abbahagyhatod a diétát.

Nekem "óriásbébim" lett 4300 g-mal, csakhogy tökéletes cukorral. A családban mindenki magas, mint a ló (mindkét oldalról), a párom 4200 g-mal, a huga 4600 g-mal született, tökéletesen egészségesek és gebék :)

Szóval a nagy gyerek ne feltétlenül a cukortól van.

Vigyázni kell, de azért legyen meg a józan ítélőképessége az anyukának!

Mindenkinek boldog babavárást, és könnyű szülést! :)))

2012. jan. 12. 18:16
 9/17 anonim ***** válasza:

Teljesen igaz, hogy nemcsak a cukor okozhat nagy babát :) Genetika vagy egyéb más tényezök, sokak szerint egyes magzatvédö vitaminok is.

Én batartom a diétát, bár néha bünözök egy kicsit, több szénhidrátot eszek, de nem cukrot vagy nem cukrosat.

Most sütöttem sajtos rudat teljes kiörlésü lisztböl, muszáj volt megkóstolnom :)

Mindenkinek boldog babavárást!

2012. jan. 12. 18:23
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem mondom, hogy mindig 6-ot mérek, sajna volt 7,2 is :( de előtte idegeskedtem. Én tejeskávét iszom reggel, nem emeli meg, a reggeli időszakok jók.A délutáni nehéz, akkor szinte mindig 6-os felettit mérek.A 21 napos fruktózaminom is nagyon alacsony,177 körüli.A doktornő mégis macerál, hogy az ugrások nagyok,mert éhgyomri szinte mindig 4-es.Amúgy az baj-e, ha több ch-ot eszem ami a megengedett, de az 1 órás mérés mégis jó?
2012. jan. 12. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!