Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sószegény diéta? Ki bírja ezt ki?

Sószegény diéta? Ki bírja ezt ki?

Figyelt kérdés
Már 20 hetes vagyok és sajnos híztam 9 kilót. Hozzá teszem, hogy nem volt semmilyen rosszullétem :) így megettem bármit. Tegnap a dokim viszont sószegény diétára fogott :( a mai reggelim, tejfölös rozskenyér fehér paprikával. Mivel a kenyértől is el lettem "tiltva". Ezektől fogyni fogok vagy nem fogok hízni? 54-el kezdtem a terhességet és most vagyok 63. Járt valaki így? Ötletek?
2011. dec. 1. 08:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is le lettem tiltva a kenyérről mert én is 11 kg híztam a 23. hétre. De én azért eszem kenyeret, csak kevesebbet. Próbáltam nem enni kenyeret, de egésznap éhen akartam halni, meg már szédültem. Akkor úgy döntöttem hogy megeszek mindent amit megkívánok mert a szervezet tudja mire van szüksége a babának. Ha meg feljön rám 20 kg akkor meg majd leadom szülés után. Szerintem többet ártok a "koplalással" mint azzal a pár kg plusszal.
2011. dec. 1. 08:56
 2/8 anonim ***** válasza:

Én rengeteget híztam a terhesség alatt (25kg), bár mindenki azt mondta nem látszik rajtam. Nem vizesedtem, nem volt magas a vérnyomásom, toxémia gyanús sem voltam, mégis a kilók miatt a 30.héttől-elméletileg-sószegény diétán voltam. Mi elég fűszeresen étkezünk, és bevallom nem tudtam tartani. Ahogy az előttem szóló is írta, rossz volt a közérzetem, hiányoltam a fianom ételeket, főleg, hogy a terhesség előtt is nagyon szerettem jókat enni. 40.héten be kellett feküdnöm, na akkor mértek először magasabb vérnyomást(otthon minden nap mértem) és elkezdtem vizesedni. Ott tényleg sószegény ételeket kaptam (már ha mennyiségét és minőségét tekintve ezt annak lehetett nevezni). Szó szerint koplaltam, és már az ebéd végénél azt vártam mikor lesz a vacsora (16:00), és utána semmi reggelig. Nasizni nem lehetett. 1 hét telt el így, egy deka nem ment le rólam, de még csak víz sem. 2 perces fájásaim voltam, nem túl intenzívek, de teljesen zárt méhszájjal. Császár lett, mert nem viselte jól a babám. Hogy aztán a "fájásgyengeség" ennek volt-e köszönhető azt nem tudom. Egészséges, szép kisfiam született, aki most is nagyon kiegyensúlyozott baba, felépülésem is problémamentes volt. A kilókból 6 maradt (58-al kezdtem, most 64kg vagyok). Szép emlékeim vannak a terhességről, nem sanyargattam magam. Persze nem azt mondom ez a követendő példa, mert nyilván nem ok nélkül mondják, hogy vigyázzunk a kilókkal. Ha emiatt lettek volna gondjaim a terhesség alatt (vérnyomás, cukor, fehérje stb...)akkor biztos betartottam volna a diétát, de így, hogy remekül éreztem magam-és ehez hozzájárultak a jó kaják is- így bátrabb voltam.

A kérdésedre válaszolva szerintem fogyni nem fogsz, csak nem fogsz tovább/vagy olyan ütemben hízni, és megelőzi a vizesedést is.

2011. dec. 1. 09:13
 3/8 anonim ***** válasza:
25.hetes vagyok, négy kilót híztam , még is diétára fogtak, magas vérnyomás , epegondok és a sav miatt, teljesen elhagytam a kenyeret és élesztős dolgokat, sokkal jobban vagyok, helyette abonettet eszek, főtt kajákat ugyanúgy, és sok gyümölcsöt, sózok és fűszerezek mert nem bírom anélkül megenni a főtt ételt meg semmit, első gyerekkel viszont nagyon sokat híztam, ott nem tartottam be a diétát amit javasoltak és meg is lett az eredménye, olyan ödémás lettem, hogy hihetetlen, majd megjelent a vizeletbe a fehérje és aceton és terhességi mérgezést kaptam, indított szülés volt és majdnem ott maradtunk emiatt..így érdemes picit visszafogni magad, mert a túlzott súlygyarapodás is emelheti a vérnyomásod, és okozhat túlzott ödémásodást, és ezt csak azzal tudod kivédeni ha oda figyelsz mit és mennyit eszel.
2011. dec. 1. 09:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Én nem koplalok. Csak próbálok mértékkel enni, meg nem fehér kenyeret enni, hanem rozst. Ja és igen én is vettem ma abonettet, és elég finom :) eszem rendesen zöldséget gyümölcsöt is és mégis rám jött ez a "pár kiló" próbálok mától többször kevesebbet enni, nemtudom hogy fog ez így menni. Akkor tehát főzhetek úgy ahogy eddig, nem kell sótlanul ennem :) így is vasárnap "bűnözni" fogok egy picit, mert disznótoros lesz és azt nem lehet kihagyni....:)
2011. dec. 1. 09:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Pár hét és megszokod a sómentességet. Tényleg :) Én is megszoktam. Azóta újra érzem az ételek ízét :)

Van, amibe tényleg muszáj egy pici sót tenni, hogy kihozza az étel ízét, de ha lecsökkented az adagot, már az is sokat számít (nem fogja a szervezeted visszatartani a vizet).

Boldog babavárást! :)

2011. dec. 1. 10:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálam is ez volt. Diéta,diéta,diéta. 25. hétre +8 kilót híztam a kezdetihez képest. Ami után következett az, hogy mit szabad enni és mit nem. Betartottam mindent. Terhesség végére +25 kilóval zártam. Időközben kiderült, hogy cukor rezisztenciám van. ( [link]

Ezután jött még szigorúbb diéta, rengeteg pihenés, stb..

Végül szülés előtti 3 napban - főleg idegeskedéstől - laza 10 kilótól szabadultam meg. Sürgősségi császárral született a lányunk, szerencsére egészségesen.

Mindennap mérték a súlyom, mikor hazajöttünk a kórházból (5 nap szüléstől számítva) drasztikus fogyásom volt: összesen 30 KILÓ! Haza se akartak engedni.

Azóta folyamatosan orvoshoz járok. 2 hetente vérvétel/vizelet. Szoptatás alatt (kemény 6 hétig szopott a lányom!) is fogytam még legalább 10 kilót.

Hidd el, jó a diéta! Én se örültem neki, de kell! ráadásul a cukrommal világéletemben nem volt gondom. Terhes lettem és mindenre fény derült! Ráadásul ilyenkor a magzat is veszélyben van, ha túl magas a cukor vagy túl alacsony.

Nem megijeszteni akarlak, de hidd el: az orvosod, védőnőd tudja mit 'csinál'. Nem sok van már hátra a terhességből, és biztos vagyok benne, hogy a gyermeked egészsége neked a legfontosabb és ezért mindent megteszel!

2011. dec. 1. 11:05
 7/8 anonim ***** válasza:

11:05 vagyok.

Azt elfelejtettem írni, hogy terhesség alatt nem volt vizesedésem, magas vérnyomásom, se fehérje a vizeletben. Toxémia gyanú ki volt zárva végig.

Utolsó napokban durván vizesedtem, vérnyomásom 120/80 maradt, fehérje a vizeletben. Végül uh-ról toltak a műtőbe: magzatívíz szinte semmi, méhlepény kritikus, szívhang kielégítő, köldökzsinórról meg ne is beszéljünk. 36. héttől 1000 voltam.

2011. dec. 1. 11:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Persze egyértelmű, hogy betartom, betankoltam itthonra almával, mandarinnal, meg zöldségekkel, úgyhogy nem lesz gond, de hétvégén egy kicsit bűnözhetek szerintem :)
2011. dec. 1. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!