Másnál mennyi a terhelt cukor jó értéke? Mennyinél kellett a diéta?
6,4-es terhelt cukorra azt mondta,hogy ebből könnyen lesz terhességi diabétesz,tehát ha a 36.héten 7es vagy feletti lesz,akkor irtó szigorú diétára fog.
Most is napi 5-6x kell ennem,kevesebb szénhidrátot.
6kgot szedtem csak fel,így is nagyon vékony vagyok.
A 6,4 tökéletes érték. Azzal nem kell félni. 7,8 felett kell komolyan foglalkozni vele. Nekem az első mért érték a 24. héten 7,2 lett. Annyit mondott a dokim, hogy felejtsem el a cukrot és a fehér lisztből készült kajákat. Én 3 óránként ettem, mindig keveset, nem durranásig. Mindent teljes kiőrlésű lisztből csináltam magamnak, a cukros kajákat pedig minimálisra csökkentettem, helyette inkább gyümölcsöt ettem (banánt és szőlőt csak mértékkel). így a 30. héten 6,8 lett a terheléses érték, a 36-on pedig 6,7. Ha picit odafigyelsz a fent leírtakra nem lesz semmi gond, ne aggódj.
Boldog babavárást!
Köszi a válaszokat.
Kenyérből eleve csak teljes kiőrlésűt,vagy bakonyi barnát eszek,nem vagyok édességes,ezért is érdekes ez. Remélem a következő terhelésem is jó lesz.
Első kisfiam cukorbeteg,de 21 hósan lett az egy vírus által,akkor is végig tökéletes cukrom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!