Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Súly gyarapodás terheségg alatt?

Súly gyarapodás terheségg alatt?

Figyelt kérdés
29hetes kismama vagyok és 13kg plussz van rajtam..A védönö diétára fogott tényleg ilyen nagy lenne a baj?Ti mennyit hiztatok?
2012. jan. 6. 16:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy te híztál. Mert először fogalmaztál jól, ez súlygyarapodás. Én 58 kilóval indultam az elsővel, 73 lettem a végére, és mindenki szerint ez zsír, nagyon tokás lettem, vastag combok, nagy fenék, stb. És képzeld, kiderült, hogy vizesedés volt csupán...más nem lehetett, mert 4 héttel szülés után már csak 60 kiló voltam, fél év múlva 50 (szoptattam és ilyen típus vagyok) A másodikkal 54 kilóról kezdtem, 76 lettem, ami 22 kg súlytöbblet, akkor már tutira vettem, hogy vagy óriási babám van, vagy nagyon hájas lettem+a vizesedés. Április 21-én szültem 3,3 kilós fiút, most 48 kiló vagyok és hízókúrára fogtak :)

Soha, egyszer sem fogyóztam, tornáztam, ugyanazt ettem terhesen és szotatósan is, mint bármikor máskor.

Tehát ne pánikolj, próbáld ki esetleg a cukorbeteg diétát, 50plusz.hu-n megtalálod. Ez nem drasztikus diéta, most a terhes barátnőmnek javasolták, mert túlsúlyosan kezdte a terhességet.

2012. jan. 6. 16:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért az nem igaz hogy "ha pici vagy többet hízhatsz".Én is 164cm vagyok és 11kg-ot híztam.Meg az se mindenkinél igaz hogy a vége felé hízik a legtöbbet.Pl.én a végén nem nagyon híztam már.
2012. jan. 6. 16:35
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem azzal van baj, h mennyi es mikor megy le szules utan. Hanem azzal, hogyan telik el a terhesseg, hogyan erzed magad, mennyire erzed fittnek magad. Volt olyan ismerosom aki 28 kilot hizott, es elmondta, borzalmas volt, foleg az utolso 3-4 het. En az elsonel is keveset hiztam, 6 kg ot, de a vegen is meg versenyt tudtam volna futni.
2012. jan. 6. 16:36
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
22 hetes vagyok, eddig még nem híztam. Azért mondta a védőnő, mert nagyon meg fognak terhelni az elkövetkező hónapok, ezért jobb odafigyelni. De nincs ebben semmi, anyum 25 kilót hízott mindhárom terhességénél, és szinte azonnal le is tudta adni. :)
2012. jan. 6. 16:52
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A saját példámból mondom, hogy vigyázz, jobban figyelj oda. Én a 20. hétig 1 kg-ot híztam, utána a 30. héten már 10 kg plusszal voltam. És még feljött szülésig ugyanúgy 10 kg.

Szóval összesen 20 kg-ot szedtem össze és nagyon soknak tartottam.

Nem is ment le egykönnyen, így a másodikkal most 10 kg-mal több vagyok induláskor. De most nagyon odafigyelek, hogy mennyivel megyek szülni.

2012. jan. 6. 16:54
 16/20 anonim ***** válasza:
7 kg-ot híztam. 58-ról 65-re, ebből a fiam 2550 gramm volt.
2012. jan. 6. 18:12
 17/20 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy milyen súllyal indultál. Én 10 kb-t híztam a 28.hétig. DE! 44kg-mal indultam, most vagyok 54. Mindenki örül (orvos, védőnő), hogy ennyit híztam. De, ha túlsúllyal indultál, akkor ez soknak számít.
2012. jan. 6. 19:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Én az elsővel 22kg-t híztam, fél év múlva már semmi nyoma nem volt 1 év múlva meg olyan voltam mint 16 éves koromban (sok éjszakázás, idegeskedés, fáradtság a babával megtette a hatását) még lefogytam 5-6 kg-t a kezdő súlyomhoz képest. Most 16kg-nál járok 38 hetes vagyok. Mivel vékonyan kezdtem, a dokim a minap azt kérdezte, hogy "nem sokat hízott ugye"? Hááát, elég sokat de az első 5-6 kg ahhoz kellett, hogy ne legyek csont és bőr. Szerintem Te is így lehetsz, nem tudom mit piszkál a védőnő. Ja és nekem nem jöttek fel egyik terhességemnél se rohamosan a kilók a végén. Ugyanannyit hízok a végén mint a közepén. Ez egyáltalán nem törvényszerű, hogy az utolsó 2 hónapban felszedsz még 6-8kg-t. :p
2012. jan. 6. 19:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Csak hogy tovább színesítsem a palettát: az első babámmal 50-ről kezdtem, 12-13-at híztam, az elején többet, az utolsó 6 hétben csak 2 kilót. most megint 50-nel kezdtem,32 hetesen 12kg van rajtam, ennek ellenére sokan megkérdezik: Te sem híztál sokat ugye? Hm... Szerintem igen, de a dokim szerint ez normális. Remélem, most már csak 1-2 kilóval leszek több, mint az első babámnál. Persze nem árt odafigyelni, de nem hiszem, hogy nagyon aggódnod kellene. Másoktól is hallottam, hogy az utolsó hónapban már szinte nem is volt plusz, mivel már étvágy sincs a gyomor miatt, valószínűleg a saját súlyából veszít az ember.
2012. jan. 6. 22:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem elég, ha kicsit jobban figyelsz a szénhidrátokkal.

Én 12 kg híztam (50 kg-val kezdtem)a 32. hétig és utána, már semmit, pedig a 37. héten szültem.

2012. jan. 7. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!