Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6hónapot töltöm jövőhéten nem...

Edus83 kérdése:

6hónapot töltöm jövőhéten nem kéne már nagy pocimnak lennie? Akkor látszódik a pocim ha eszek mikortól várható nagy gyarapodás?

Figyelt kérdés
2009. okt. 13. 06:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyénenként változó.Nekem sem volt nagy pocakom 6 hósan,később aztán nagyobbb is lett,mint ahogyan szerettem volna.Nem a nagyság a fontos,hanem ,hogy az orvos mindent rendben találjon.
2009. okt. 13. 06:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül. Lehet, hogy most később indul be, a második babánál meg majd jól meglepődsz, mint én most.

Én magas vagyok és vékony, mindkét babával így estem teherbe. Az elsővel jó sokat híztam, főleg az elején, mégis későn látszott a pocim. A 25. hétig a normál nadrágjaimat hordtam gumival összefogva a sliccnél, mert felhúzni már nem tudtam, de a 28-30. hétig az utca embere nem vette észre a pocimat. Nőtt, volt, mi láttuk, de néhányan kicsinyelték. Utána elkezdett nőni, a végére nekem épp elég nagy lett, attól nagyobbat nem is kívántam volna. (A babám így is 4 kg-os lett, tehát nem volt arányos mérete a pocakomhoz képest.)

Most a 2. babámat várom, a 22. hétben vagyok. A pocim már a 16. héten elkezdett nőni, most alig hízom (eddig 3 kg), mégis akkorát nőtt az elmúlt két hétben, hogy csak nézek és azon gondolkodom, hogy mitől ekkora, amikor még csak egy 40 dekás baba van benne és az első babám is ekkora volt ennyi idősen. Most olyan a pocim, mint vele volt kb 28 hetesen. És a java még csak bőven ezután jön.

Pedig én meg ráállítottam magam arra, hogy most sem lesz túl nagy hasam, hanem kis kényelmes, olyan, amit könnyen "cipelek" még a végén is, ami nagyon jó lenne, hiszen a nagyobbik babám is csak 10,5 hónapos még. Erre meg már most van egy feszes, kemény nagyobb labdám, amitől már most úgy hajolgatok, guggolok, mintha a 3. trimeszterben lennék... Ez sem sokkal előnyösebb.

Szóval ne aggódj, inkább élvezd azt, hogy fitt vagy!

A 3. trimeszterben nagyot fog nőni, hidd el.

Jah: és nekem az első szülés után két hét alatt visszahúzódott teljesen a pocim, nem is volt csíkom, ez is a kisebb pocak előnye.

2009. okt. 13. 07:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
6. hónap, de hanyadik hét? Én 21.hétben járok, tehát az 5.hónapon vagyok túl, a 6.-at kezdtem. Nekem már a 12.hétre beállt egy "felfújódott" pocak méret, ami nyilván még nem a baba volt, de már akkor úgy néztem ki mintha 5 hónapos lennék.... azóta viszont semmit nem nőtt, annyi a különbség hogy már reggel is olyan. Normál gatyákat hordok, gumival. Sok mindentől függ, nekem pl. van egy kis puha pocakom, amit azonnal kinyomott először a felfújódás, majd a méhem... egyébként én is várom már a semmivel össze nem téveszthető pocakot. azt mondják majd a 3. trimeszterben...
2009. okt. 13. 07:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
én másfél hét múlva leszek hat hónapos, a pici meglehetősen virgonc, a pocim szerintem mégsem olyan nagy, 97 cm. Egy ismerősömnek négy hónaposan volt ekkora, egy másiknak hat hónaposan már akkora volt, mintha kosárlabdát dugott volna alá. De mindenki azt mondja, ne aggódjak, a baba rendesen fejlődik, szóval élvezem, hogy még „csak” verbális segítséggel tudok cipőt húzni (a párom tanít rá, ő volt pocakos, ő mutatja, hogy és hova tegyem a lábam, hogy könnyebb legyen :))
2009. okt. 13. 08:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Jövőhéten 24hetet töltöm:))!!!szóval a 6hónap első hetébe lépek,legalább is így tudom így kell számolni.Nagyon köszönöm lányok:))!!!
2009. okt. 13. 11:37
 6/7 anonim ***** válasza:
szülés elött közvetlen volt akkora pocakom mint nálunk a terhes gondozáson a legkisebb pocakú 6 hónaposnak!:S:)(nagyon zavart hogy nem nőtt de mégis 3340 g al és 51 cmrel hoztam a világra a kisfiam 40.héten!Szal a pocak mérettel semmi gond nem kell aggódni!:)
2009. okt. 13. 12:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Akiknek szélesebb a medencéjük, azoknak kisebb a hasuk is. Na nem azt mondom, hogy azok a nagyseggű anyukák tartoznak ide... de ha pár centivel kintebb vannak a csontok, már van hova beférjen a baba. :)
2009. okt. 13. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!