Második (vagy többedik) terhességnél valóban hamarabb érezhetőek a magzatmozgások, és hamarabb látszódik a pocak is?
Mindenhol ezt olvasom úgy általánosságban,érdekelne,hogy a tapasztalatok is ezt igazolják-e?
Ha így van,akkor ennek mi lehet az oka?
A látszódásnak gondolom a megnyúlt méhszalagok,de pl a mozgás?
Masodik babammal vagyok 17 hetes.
A hasam mar 12 hetesen egyertelmuen latszott, hogy babas pocak. Azt mondja a doki, hogy a meh fala hamarabb tagul, mert nem reg szultem az elsot (22 honapja), na meg a hasfal izomzata sem volt olyan, mint az elso elott.
A mozgast nem mondanam hamarabb, 1-2 hete kezdtem erezni apro kapiraszast, de ezek is meg nagyon gyengek. Az elsonel 17.het korul kezdtem erezni ezt. Szoval nekem max. 1 hettel korabban, de lehet ez is csak azert, mert mar tudtam mit fogok erezni es eszrevettem.
Testalkat kérdése.
Első babát 16 hetesen éreztem rúgni a másodikat már 14 hetesen.
anya testalkatától függ - hasfal vékonyság túlsúly van-e.-
mi lehet az ok:? 2. terhességnél már tudja mit kell figyelni amit lehet elsőre nem vett észre mert nem a baba mozgásának tulajdonította.
Kislányom tavaly januárban született. 15. héten éreztem a mozgását, csak a 20. hét után kezdett nőni a pocakom.
Második babával 16 hetes vagyok, ő is a 15. héten (múlt pénteken) mozdult meg először, a pocakom viszont már a 10. hét környékén szépen kerekedett. Pedig felesleg sem volt rajtam, azt mondják, a hasizmok már nem a "régiek".....
A mozgásnál én is csak arra tudok gondolni, hogy az anyuka már tudja, mire figyeljen. Mert én is vártam, hogy előbb bejelentkezzen, de nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!