Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlen vagyok, ha így...

Felelőtlen vagyok, ha így vállalom a gyereket?

Figyelt kérdés

37 éves leszek mire megszületik a 3. gyerekem.

Elvileg el kellene mennem genetikai tanácsadásra, és fizetős Down-kockázatbecslést kellett volna csináltatnom (simát csináltattam, ingyeneset)

Van már két makkegészséges gyerekem, a terhességeim problémamentesek voltak, simán szültem, egészséges vagyok, a családban nincs semmiféle fejlődési rendellenességgel született rokon.

Az ultrahangok is mindent rendben találtak.

Felelőtlen lennék?

2012. jan. 4. 10:46
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Úristen! A kérdésed azt volt,hogy felelőtlen vagy-e!

Igen, az vagy. Mert szerintem ez egy fontos vizsgálat lenne a te korodban és nem csináltatod meg, mert nincs rá pénz. Mindkettő felelőtlenség. Az is,hogy nem csináltatod meg, és az is,hogy így vállalsz 3. gyereket!

Totálisan a kérdésre válaszoltunk!

2012. jan. 4. 14:19
 32/42 anonim ***** válasza:

25-ös vagyok.

Nem értem részedről a többes számot. Én nem vagdalkoztam, nem ítéltelek el, nem neveztelek felelőtlennek. Csak leírtam, én hogyan látom ezt a dolgot. Vagy nem ezt kérdezted?

2012. jan. 4. 14:21
 33/42 A kérdező kommentje:
Tehát szerinted álljak ki az utcasarokra és keressem meg ott? Szégyelld magad mélységesen, amiért ezeket írtad nekem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. jan. 4. 14:22
 34/42 A kérdező kommentje:

Bocsi 25-ös, elnézést a többes számért. Te tényleg nem bántottál:)

A 83%-os válaszadó húzta ki a gyufát.

2012. jan. 4. 14:24
 35/42 anonim ***** válasza:

Veled tényleg nem érdemes vitatkozni, mert nem értesz semmit. Te feltettél egy kérdést és kiakadsz,ha valaki nem azt írja, amit hallani szeretnél.

Két gyerekkel a hátad mögött lehetnél kicsit felnőttebb!

De ha neked ez kell: nem, nem vagy felelőtlen, sőt mindent nagyon jól csinálsz!

2012. jan. 4. 14:26
 36/42 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell cseszegetni a másikat?

Nem azt írta a Kérdező, hogy nyomorognak, hanem, hogy erre a vizsgálatra sajnál pénzt költeni.

Én is sajnálnék, azt már leírtam, hogy miért. (A gyereket úgysem vetetném el.)

Szerintem ez nem felelőtlenség. Eljár a kötelező vizsgálatokra, gondolom, egészségesen él, vigyáz a Babájára. Miért lenne felelőtlen?

2012. jan. 4. 14:29
 37/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm 36-os!

Így van, vigyázok magamra, szedek vitamint is, mert arra még van pénz.

Rendszeresen megyek vizsgálatokra, ahogy kell.

De fizetős vizsgálatokra nincs keret.

2012. jan. 4. 14:32
 38/42 anonim ***** válasza:

25-ös vagyok. A felelőtlenség nem itt kezdődik. Tudnék nektek mesélni, olyan dolgokat láttam már a környezetemben:(

De azért van abban is valami, amit én leírtam neked, ugye?

2012. jan. 4. 14:35
 39/42 A kérdező kommentje:

Persze, van.

Mondjuk nekem csak jó tapasztalatom van védőnővel, dokikkal, ultrahangosokkal, kórházi dolgozókkal. Engem eddig nem ért rossz hatás. Mindig alaposan és körültekintően megvizsgáltak.

A pénz ügy pdig remélem, alakulgat nálunk.

2012. jan. 4. 14:40
 40/42 anonim ***** válasza:
35 éves vagyok és 25 hetes terhes. Nekünk is a 3.baba. A korom miatt nekem is mennem kellett volna genetikai tanácsadásra. Az orvosom azt mondta,hogy az integrált teszt eredményei,az AFP valamint a 12 és 18 hetes ultrahang nem igazolja,hogy bármi probléma lenne. Az integrált teszt kockázatbecslés és nem 100%-os orvosi lelet. A kombinált teszt is valószínűség számítás. Ezek ellenére igen jó eredményeket hozott hisz minden becsült adat 1:10000 felett lett. Én sem akartam még kombinált tesztre is 30000-et adni főleg így ,hogy nem volt igazolt a plusz vizsgálat. Hozzáteszem,ha bármi gyanús probléma felmerült volna még az aminot is vállaltam volna. Amit viszont csináltunk az a 18 heti ultrahang után 12000-ért csináltattunk egy 4D-s genetikai ultrahangot is maszek alapon. A genetikus sem talált semmi problémát és mi is megnyugodtunk. A sok hideg -meleg után remélem tudtam segíteni. Én nem érzem magam felelőtlennek pedig lehet ,ha én írom ki a kérdést engem is annak titulálnak,de ha a dokid nem tartja alapozottnak a további vizsgálatot mint ahogy az enyém sem tartotta és tényleg minden eredményed jó szerintem ne aggódj ezen.Ráérsz akkor aggódni,ha tényleg rosszak az eredmények.Boldog babavárást!!!
2012. jan. 4. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!