Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlen vagyok, ha így...

Felelőtlen vagyok, ha így vállalom a gyereket?

Figyelt kérdés

37 éves leszek mire megszületik a 3. gyerekem.

Elvileg el kellene mennem genetikai tanácsadásra, és fizetős Down-kockázatbecslést kellett volna csináltatnom (simát csináltattam, ingyeneset)

Van már két makkegészséges gyerekem, a terhességeim problémamentesek voltak, simán szültem, egészséges vagyok, a családban nincs semmiféle fejlődési rendellenességgel született rokon.

Az ultrahangok is mindent rendben találtak.

Felelőtlen lennék?

2012. jan. 4. 10:46
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Nagyon fel tud ám borítani egy családot egy Down kóros bab érkezése. A barátnőméknél a nagytesó például szörnyen rosszul viseli, hogy a beteg kicsi miatt rá alig jut idő. Tanulási és magatartási problémái alakultak ki. És náluk is rendben volt az uh, orrcsont, stb...

Mondjuk az ingyenes Down szűrés is ér valamit. Én 38 és 40 évesen szültem a két kicsit. 38 évesen vállaltam az amniót, 40 éves pedig elmentem az Istenhegyi úti Genetikai Centrumba. Inkább 30000 Ft egy vizsgálatért, mint beteg baba.

2012. jan. 4. 11:01
 12/42 anonim ***** válasza:
Az Istenhegyit még most is felhívhatod. Nagyon segítőkészek telefonon is, és jó tanácsokat tudnak adni. Jobbakat, mint mi ezen a fórumon.
2012. jan. 4. 11:03
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Egyáltalán nem vagy felelőtlen. Esetleges kockázatok nincsenek korhoz kötve. Bár tény, hogy bizony életkor felett meg nő a kockázati tényező.

Én 21 évesen szültem az első gyermekemet. Probléma mentes lefolyású terhesség és szülésem volt. Nem dohányoztam, nem drogoztam és alkoholista sem voltam.A gyermek 4 éves korában állították fel a diagnózist, hogy értelmi fogyatékos és hiperaktív. Ezután genetikailag is vizsgálták ami semmiféle eltérést nem mutatott. Van neki egy testvére aki épen született.

Én csak annyit szeretnék ezzel mondani, hogy előre soha nem lehet tudni kinek mi lesz a sorsa. Nem lehet arra építkezni, hogy mi lesz ha... Egy Nőt pedig ne éppen a kora gátolja abban, hogy gyermeket vállaljon.

Amúgy nekünk is most jött el az idő, hogy azon gondolkodunk, hogy bevállalnánk egy harmadik gyermeket a történetünk ellenére . 40évesen.

Talán azért is most, mert a nagyobbik gyermekünk mostanra viselkedése pozitív irányba változott és amikor elmondtuk nekik a tervünket a gyermekvállalással kapcsolatba kiderült, hogy ő az aki igazán szeretne egy kistestvért.

2012. jan. 4. 11:03
 14/42 A kérdező kommentje:
4 éves koráig teljesen rendben volt a kicsi?
2012. jan. 4. 11:08
 15/42 anonim ***** válasza:
79%

13. Válaszoló, maximálisan egyetértek.

(mellesleg nekem Downos a Kisfiam ...)

2012. jan. 4. 11:13
 16/42 anonim ***** válasza:
79%
Dehogy volt rendben. 2 hónapos korától vittük orvostól-orvosig . Agykamra tágulat,Lelassult mozgásfejlődés, viselkedészavarok voltak a fő tünetek. 4 éves lett a gyerek mire kiállították a diagnózist.Addig egyik orvos sem nyilatkozott.
2012. jan. 4. 11:14
 17/42 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy felelőtlen lennél, a korod miatt ne aggódj, ha probléma lenne vele, szóltak volna! Szép dolog, hogy aggódsz, de szerintem ne tedd! Egészséges és ez a lényeg!
2012. jan. 4. 11:19
 18/42 anonim ***** válasza:
Én 39 éves vagyok,most "gyártjuk" a 3. babát.Szerintem nem vagy felelőtlen.Én viszont gyáva vagyok.A 2. terhességemkor éppen 35 éves voltam,és bevállaltam az amniocentézist(car lett az integrált tesztem eredménye,holott a 12. heti UH-on minden,de minden tökéletes volt).Azt tudom,ha sikerül a baba hívom is az Istenhegyi úti Géndiagnosztikát,beszélek a Hajdú doktornővel,és megcsináltatom a CVS-t.Annak már a 12. héten eredménye van,ami 100%-os(vagyis 99.99%-os),mint az amnioé.
2012. jan. 4. 11:35
 19/42 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:nálunk se fordult/fordul elő semmiféle fejlődési rendellenesség,makk egészséges vagyok,sima terhességeim és szüléseim voltak,és mindkét gyerekem tökéletesen egészséges.
2012. jan. 4. 11:37
 20/42 anonim válasza:
11:03 De bizony, a down kockázata kortól függ. ~36 éves kortól szokták nőknek ajánlani a komolyabb vizsgálatot.
2012. jan. 4. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.