Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlen vagyok, ha így...

Felelőtlen vagyok, ha így vállalom a gyereket?

Figyelt kérdés

37 éves leszek mire megszületik a 3. gyerekem.

Elvileg el kellene mennem genetikai tanácsadásra, és fizetős Down-kockázatbecslést kellett volna csináltatnom (simát csináltattam, ingyeneset)

Van már két makkegészséges gyerekem, a terhességeim problémamentesek voltak, simán szültem, egészséges vagyok, a családban nincs semmiféle fejlődési rendellenességgel született rokon.

Az ultrahangok is mindent rendben találtak.

Felelőtlen lennék?

2012. jan. 4. 10:46
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha te úgy érzed, felesleges, akkor csak a korod miatt nem az.
2012. jan. 4. 10:47
 2/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2012. jan. 4. 10:48
 3/42 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősöm 41 évesen szülte a harmadik gyerekét, Neki Down-kóros lett a baba. A másik ismerősöm 40 évesen szülte a harmadikat, Ő makk egészséges. Én megnézetném inkább.
2012. jan. 4. 10:50
 4/42 anonim ***** válasza:

Nem!

Én is azt mondtam, hogy akkor csináltatok bármiféle egyéb tesztet, ha a 12. heti UH-on bármiféle gyanús dolog vagy eltérés látszik. Az az UH tökéletes lett, orrcsont és tarkóredő is, nem mentem egyéb (esetleg veszélyes) vizsgálatokra. A fiam teljesen egészségesen született.

2012. jan. 4. 10:50
 5/42 anonim ***** válasza:
Felelőtlennek éppen nem neveznélek. Esetleg csak akkor, ha mégis beteg a babád, és a sorsára hagynád emiatt.
2012. jan. 4. 10:51
 6/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy felelőtlen, ha úgy állsz hozzá, hogy bárhogy is alakul, vállalod a babát.

Én sem voltam genetikai vizsgálatokon, pedig a korom miatt ajánlott lenne, de feleslegesnek tartom, mert

1. ezek a vizsgálatok sem adnak 100%-os eredményt illetve

2. bármi is lenne az eredmény, nem tudnám elvetetni a babámat.

2012. jan. 4. 10:52
 7/42 A kérdező kommentje:
Nálam is ott az orrcsont és rendben van a tarkóredő is a 12.hetin. Most megyek a 18.heti ultrahangra és megjön a Down-eredménye is.
2012. jan. 4. 10:52
 8/42 anonim válasza:

A Down-kór mutációval is létrejön, tehát nem az a lényeg, hogy van-e beteg rokonod/gyereked.

Szerintem nem érdemes kockáztatni. Gondolj bele :(

2012. jan. 4. 10:55
 9/42 anonim ***** válasza:
A Down-kóros baba is baba...a korod miatt csináltasd meg és a két egészséges gyereked miatt is, hogy egészséges testvérük szülessen.
2012. jan. 4. 10:56
 10/42 A kérdező kommentje:
Mármint mire gondolsz, mit csináltassak meg?
2012. jan. 4. 10:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!