Felelőtlen vagyok, ha így vállalom a gyereket?
37 éves leszek mire megszületik a 3. gyerekem.
Elvileg el kellene mennem genetikai tanácsadásra, és fizetős Down-kockázatbecslést kellett volna csináltatnom (simát csináltattam, ingyeneset)
Van már két makkegészséges gyerekem, a terhességeim problémamentesek voltak, simán szültem, egészséges vagyok, a családban nincs semmiféle fejlődési rendellenességgel született rokon.
Az ultrahangok is mindent rendben találtak.
Felelőtlen lennék?
Nem!
Én is azt mondtam, hogy akkor csináltatok bármiféle egyéb tesztet, ha a 12. heti UH-on bármiféle gyanús dolog vagy eltérés látszik. Az az UH tökéletes lett, orrcsont és tarkóredő is, nem mentem egyéb (esetleg veszélyes) vizsgálatokra. A fiam teljesen egészségesen született.
Nem vagy felelőtlen, ha úgy állsz hozzá, hogy bárhogy is alakul, vállalod a babát.
Én sem voltam genetikai vizsgálatokon, pedig a korom miatt ajánlott lenne, de feleslegesnek tartom, mert
1. ezek a vizsgálatok sem adnak 100%-os eredményt illetve
2. bármi is lenne az eredmény, nem tudnám elvetetni a babámat.
A Down-kór mutációval is létrejön, tehát nem az a lényeg, hogy van-e beteg rokonod/gyereked.
Szerintem nem érdemes kockáztatni. Gondolj bele :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!