Felelőtlen vagyok, ha így vállalom a gyereket?
37 éves leszek mire megszületik a 3. gyerekem.
Elvileg el kellene mennem genetikai tanácsadásra, és fizetős Down-kockázatbecslést kellett volna csináltatnom (simát csináltattam, ingyeneset)
Van már két makkegészséges gyerekem, a terhességeim problémamentesek voltak, simán szültem, egészséges vagyok, a családban nincs semmiféle fejlődési rendellenességgel született rokon.
Az ultrahangok is mindent rendben találtak.
Felelőtlen lennék?
Szia!
Én nem tartalak felelőtlennek, de a kor miatt megcsináltatnám...
Szép babavárást! :)
Én úgy nem csináltattam meg a megzatvíz vizsgálatot hogy a 2. Down teszt pozitív lett.1:148 hoz,33 éves voltam.
Az egész terhesség alatt szinte végig görcsölt a hasam,a gyógyszerek ellenére.
Egészséges kisfiam született,már 4 éves.
Azóta megszületett a 4.egészséges gyermekünk is.
Én csak azt nem értem,hogy miért nem kombinált tesztet csináltattál?
Mondd azt,hogy nem a pénz miatt!
Képzeld, a pénz miatt nem kombináltat csináltattam.
Nincs rá 30ezrünk, sajnos:(
Érdekes dolog ez a pénzkérdés. Tudom, hogy nem tartozik szorosan ide, de leírom, én hogyan gondolom.
Amikor megszületett a kislányunk, az egyik rokon rögön azt kérdezte, hogy mennyibe került a terhesség és a szülés. Majdnem hanyatt esett, amikor megmondtam neki. Végig lehet ezt csinálni 0 Ft-ból is. De aki már járt a körzeti terhesgondozóban, ultrahangon, az tudja, hogy néhány percnél nem fordítanak rá többet, még a 12. hetes uh-t is lezavarják 3-4 perc alatt. Én nem bíztam bennük. Persze nem könnyű ennyi pénzt kiszorítani, de a gyerek sem két forintba fog kerülni havonta, jó tréning erre már a terhesség is. Egy beteg baba pedig nem csak anyagilag ró többletterhet a családra. Szerintem érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy kiszűrjük az esetleges problémákat. És ha ez pénzbe kerül, akkor rá kell szánni azt a pénzt, ahogyan később agyerekre is rá kell szánni. Én úgy gondolkodtam a fizetős dolgoknál, hogy már most a gyerekre költök. Mondom ezt átlagos anyagi körülmények között 5 gyerekkel.
De nem csak azért tartom fontosnak a komolyabb terhesgondozást, hogy meglegyen a döntési lehetőség egy beteg baba esetében. Hanem azért is, mert sok olyan problémára fény derülhet már a terhesség alatt, ami megoldható, ha előre tudják, és esetleg speciális intézményben, a megfelelő körülmények között és a megfelelő időben segítik világra a babát.
Abban is sok az igazság, amit az egyik válaszadó írt. Tényleg van, hogy csak később derül ki, hogy baj van. De korszerű uh-gal már a baba agyát is remekül lehet vizsgálni. Persze így sem derülhet ki minden időben. De ha valaki már a terhesség alatt ennyire odafigyel, az oda fog figyelni később is. Nálunk a 4. gyereknél vannak problémák. És hiába hajtott el a gyerekorvos, én éreztem, hogy van valami, és magánúton keresgéltem tovább. Sajnos igazam lett, de mivel hamar kiderült, minden esélyünk megvan arra, hogy ugyanolyan gyerek lesz, mint a többiek, mert időben kapja a megfelelő kezelést.
Bocs, hogy hosszú lettem, de nagyon kikívánkozott:)
Az első két gyerekemmel is körzeti kórházban ultrahangozták végig.
Igen nagy szaktudású orvosok vizsgáltak.
Megmondom őszintén már fogadott dokihoz se járok, mert egyszerűen nincs rá keret. Nem óhajtom kinyitni a pénztárcánkat itt mindenki elött még így anonimon sem.
Egy biztos sz@r helyzetben vagyunk most...
25-ös vagyok.
Előre is bocs, tényleg nem bántani akarlak, de mi lesz, ha megszületik a baba? Mivel én is nagycsaládos vagyok, pontosan tudom, hogy hiába lesz több a bevétel a 3. gyerekkel, de a kiadások is vastagon megnőnek.
Lehet lepontozni, de erre akartam rávilágítani. Ha nincs egyszeri 30 ezer egy fontos vizsgálatra, akkor gyerekre hogy lesz.
Illetve, ha ennyire szarban vagytok, akkor minek a 3. gyerek!
Szóval igen, ilyen helyzetben gyereket vállalni is felelőtlenség!
Könnyen vagdalóztok a részleteket nem ismerve. Gratulálok!
Azért azt gondolhatjátok, hogy ez csak átmeneti helyzet és nem szeretnénk már sokáig ebben élni.
Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy jobbá tegyük az életünket.
De a kérdés nem ez volt, hogy erre rávilágítsatok...
Már többször megfogadtam, hogy nem írok ki ide kérdést, holt felesleges.
A normális választ adóknak köszönöm, minden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!