Anyukák! Nem érzitek felelőtlenségnek a harmadik gyereket?
Sok boldogságot hozzájuk!
Te tudod, vagy ti a férjeddel, hogy mindenetek megvan-e hozzá. Erről nem tudok és nem is akarnék véleményt mondani, sőt szerintem mindenki tartsa meg magának, ha más életéről van szó. :)
Ami engem illet, már nálunk is van kettő, a harmadik viszont már felelőtlenség lenne részünkről sajnos. Nem tervezzük, de ha besikerülne, akkor megtartanánk szerintem.
Nekünk két lányunk van, a harmadik gyerkőc a pocakban (nem szeretnénk előre tudni, hogy milyen nemű).
Mi folyamatosan az kapjuk kérdésnek, hogy azért vállaltuk, hogy legyen egy fiú is? Hát persze, azért nem szerettük tudni egyik terhességem alatt sem, hogy mi a neme. Nálunk ez nem szempont. 3 gyereket szerettünk volna, ennyi.
Mi úgy voltunk vele, hogy ha már gyereket akarunk/várunk de akkor jön, amikor mi még nem terveztük (ez 3-ból 2: második spirálos, a harmadik csak nem ismeri a naptárat :) akkor kutya kötelességünk úgy variálni az életünket, hogy anyagilag is jó legyen. Így lett, hogy behúztuk a derékszíjat, apa keresett egy jobban fizető állást és minden hónapban félrerakunk. Hitelünk van (ház), de semmi másra nem vagyok hajlandó hitelt felvenni. Én nem érzem magam felelőtlennek. Lehet, hogy más szemében az vagyok, ez nem érdekel. Addig, míg nem állok hónap végén az önkormányzatnál segélyért, van mit enni, ki van fizetve a rezsi, addig senki nem szólhat meg.
A másik kedvenc kérdésem egyébként ez: mi lesz veled meg a három gyerekkel, ha apával történik valami? (Megj.: apa a pénzkereső, én ugyan max. ellátást kapok, de tudjuk mindannyian, hogy az mire elég.) Erre csak kettőt kérdezek: mi lesz apával ha velem történik valami? Mi lesz veled és az egy gyerekeddel, ha apával történik valami?
Ennyi kedves és pozitív választ még nem olvastam egybe itt :) jó, hogy vannak még ilyen emberek.
Mi is a harmadikkal próbálkozunk, bevallom sokszor magamban félek, nem az anyagiaktól hanem, hogy elbírok e velük egyedül is amikor apa dolgozik.
Pénzel tele nem vagyunk, van mit enni, rezsi, hitel fizetve, + havi kisebb megtakarítás ( fundamenta).
Bár szobával hadilábon állunk most együtt van a két fiú de majd megoldjuk hisz kertes házban lakunk :)
17-es vagyok.
Utolsó mindent bele! :)
Kérdező azóta mi van veletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!