Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogínyprobléma. Mi a véleménye...

Fogínyprobléma. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Pár napja, hogy alig bírok fogat mosni, mert mindkét fogsoromnál nagyon fáj az ínyem. És néha vérzik is.Illetve, úgy érzem, mintha a fogaim is fájnának (na de az össze egyszerre!!??)eddig semmi gond nem volt egyik fogammal sem. Szerintetek vegyek kalcium pezsgőtablettát és azt iszogassam? Egyéb javaslat?

Üdv.

24 hetes km.

2009. máj. 14. 12:26
 1/10 anonim ***** válasza:

a fogdokim azt mondta, hogy kalcium és fogkő eltávolítás

ez a kettő segít szerinte

2009. máj. 14. 12:39
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nagyon puha sörtéjű fogkefe és használj cserszömörcés öblögetőt! Nekem a fogorvos ajánlotta és bevált! Drogériákban is kapható van többféle ízben (pl.mentholos, citromos...) Ez jó a gyulladásra is és pár napos használat után már nem fog vérezni az ínyed!
2009. máj. 14. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! El fog múlni, ha szedsz c vitamint. Nekem is az segített.
2009. máj. 14. 12:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Kamillateás öblögetés, C-vitamin és egy látogatás a fogdokinál:)
2009. máj. 14. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ilyenkor a Kalcium nem használ, mert nem maga a fog fáj, hanem a fogágy. Ez kismamáknál igen gyakori. Szerintem keress fel egy szájhigiénés kezeléssel is foglalkozó fogászatot.

2009. máj. 14. 12:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia.Én 18hetes kortól szedem a Béres kalciumot napi 1szer500mg-os.Sztem ez sokat segít+a doki szerint is.Sajna kismamáknál gyakori a fogínygyulladás.Jobbulást.27hetes km.
2009. máj. 14. 13:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Vas- tabletta a vérzésre, és öblögető a fogaknak, szádnak. De a puha fogkefe is jó ötlet. Ez nem fog-gyulladás, nagyobb a gyanúm arra, hogy fogíny- gyulladás; ami terheség alatt sajnos nem ritka...

38 hetes kismami

2009. máj. 14. 13:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a Parodontax forkrémtől 2 nap alatt elmúlt a fájdalom, azóta is azt használom. (Az íze pocsék, és 1000 Ft körül van az ára.)
2009. máj. 14. 14:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem soha sem vérzett még, 2 napja kezdte el, mikor fogkefét váltottam, pedig szedek c vitamint, kálciumot is pár naponta, a fogammal viszont semmi gond, dokinál is voltam már.

31 heteske

2009. máj. 14. 15:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia, én a múlt héten ugyan így voltam, hogy fájdogáltak a fogaim, aztán egyszer annyira megfájdult az ínyem, hogy a csillagokat is láttam. Sírva mentem a fogdokihoz, aki haza küldött, hogy ő nem tud mit csinálni, be van gyulladva az egész fog ínyem. Se inni, se enni, se beszélni nem tudtam. fAjánlotta a fogmosást, de fogmosáskor annyira rosszul lettem a fájdalomtól, h a párom vitt az ágyba lefektetett. Iszonyúan tud az fájni. Amit ajánlok, jó nagy adag c vitamin, a felesleget kipisiled úgy is, és a patikában lehet venni glycosept oldatot, amit vízbe csepegtetsz, és öblögetsz vele. Na az nagyon nagyon jó volt velem, 2 nap és a nagy fájdalom el is múlt. Ecsetelhetsz is vele, de öblögetni is jó. Kó sárga lesz tőle a fogad, szád, de megéri... MÉg most is használom.
2009. máj. 15. 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!