Fogínyprobléma. Mi a véleményetek?
Pár napja, hogy alig bírok fogat mosni, mert mindkét fogsoromnál nagyon fáj az ínyem. És néha vérzik is.Illetve, úgy érzem, mintha a fogaim is fájnának (na de az össze egyszerre!!??)eddig semmi gond nem volt egyik fogammal sem. Szerintetek vegyek kalcium pezsgőtablettát és azt iszogassam? Egyéb javaslat?
Üdv.
24 hetes km.

a fogdokim azt mondta, hogy kalcium és fogkő eltávolítás
ez a kettő segít szerinte

Szia!
Szerintem ilyenkor a Kalcium nem használ, mert nem maga a fog fáj, hanem a fogágy. Ez kismamáknál igen gyakori. Szerintem keress fel egy szájhigiénés kezeléssel is foglalkozó fogászatot.

Szia!
Vas- tabletta a vérzésre, és öblögető a fogaknak, szádnak. De a puha fogkefe is jó ötlet. Ez nem fog-gyulladás, nagyobb a gyanúm arra, hogy fogíny- gyulladás; ami terheség alatt sajnos nem ritka...
38 hetes kismami

Nekem soha sem vérzett még, 2 napja kezdte el, mikor fogkefét váltottam, pedig szedek c vitamint, kálciumot is pár naponta, a fogammal viszont semmi gond, dokinál is voltam már.
31 heteske

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!