Meddig emelgethetem 13 kilós kislányomat? Sajnos van, hogy nem lehet elkerülni az emelést. Most vagyok 5 hetes terhes.
Emelheted, de az első trimeszterben azért vigyázni kellene. Nagyon megoszlik a szakemberek véleménye arról, hogy az emelés okozhat-e vetélést vagy sem. Én az első trimeszterben nem, vagy csak "veszély helyzetben" kaptam ölbe lányomat. Aztán a második trimesztertől emelem, lépcsőt mászok vele stb. Most 35 hetes vagyok, lányom 23 hónapos és 13 kg, sokat van ölben, viszont, ha veszélyeztetett lennék - mondjuk nyílna a méhszáj, vagy görcsölne a hasam - eszembe se jutna emelgetni.
Ezt neked kell eldönteni, meg attól is függ, mennyire problémamentes a terhességed.
Szép babavárást és vigyázzatok egymásra!
Vegig, ha nincs gond. En akkor estem teherbe a masodik babaval, amikor az elso 5 honapos volt.
SZerinetd mennyit kellett emelgetnem egy 5 honapos csecsemot? Egesz nap.
RAadasul nem volt a konnyu sulyu, mar 4 honapos korara duplazta a szuletesi sulyat, ami konkretan 4 kilo volt, utana is jo tempoban hizott.
Nemcsak Ot emeltem, hanem az emeletrol napi 2-3 alkalommal vittem le Ot es a babakocsit, majd fel Ot, babakocsit, vasarolt cuccokat.
Nekem nem volt gondom, sok mas valasztasom sem, el kellett latnom Ot es magunkat is. Viszont igyekeztem izombol emelni, leggugoltam, karomba vettem es felalltam. Legalabb a combos is erosodott. Illetve amint lehetett megtanitottam neki, hogy masszon fel az agyra, alljon fel es ugy vettem olbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!