Emelgethetem 13kg kisfiamat? 9hetes terhesen?
Ezt az orvossal beszéld meg. De én nem emelném ilyen esetben. Mikor terhes voltam a második babánkkal, én végig emeltem a 10 kilós kislányomat, de nekem az első terhesség is és a második is problémamentes volt.
Szóval ha nem muszáj, vagy meg tudod oldani másképp, akkor ne emeld.
Problémamentes, egészséges terhességet kívánok!
Ha nem fontos, akkor ne emelgesd, csak ha muszáj. Sok helyzetben meg lehet oldani, hogy a kisfiad felmászik ide-oda a segitségeddel, és csak ritkán kell felemelni.
De ha a terhességgel minden rendben van, akkor akármit csinálsz is, nem megy el, ha meg valami rendellenes, akkor akárhogy vigyázol, el fog menni.
Remélhetöleg nincs semmi baj a babáddal, picit legyél óvatos, de ne csinálj magadnak feleslegesen stresszt, mert az többet árt.
Mintha magamat olvasnám az előzményekkel. Nekem is a harmadik terhességem, második szülés (napokon belül) és 15,5 kilós kétéves három hónapos kisgyerek.
Én vettem fellépőt, azon mos kezet a mosdónál, cipeli lelkesen, ha segít a konyhában, sőt, a kádba is arról mászik ki-be. A kocsiülésbe is önállóan bemászik. Az egyetlen emelés, ha bevásárolunk és a kocsiba be kell rakni.
Légy óvatos, de félni-stresszelni nem szabad. Nekem chorionbiopszia is volt, na utána pár napra bevontam a nagymamát is, ha van lehetőséged, olykor kérj segítséget.
Boldog babavárást :)
Nekem azt mondta a doki, hogy egyáltalán ne emeljem fel a 10 kilós lányomat, még néha sem.Ez elkerülhetetlen.Eddig nem volt baj belőle, pedig barnáztam is több héten keresztül, és gyógyszert is kell szednem.
10 hetes kismami
Én a második babámat várom 5 terhességből. Szerintem elkerülhetetlen, hogy néha felemeld, beemeld a kádba, kiságyba. Én eddig emelgettem, nem lett semmi gond, de ha meg tudod oldani, hogy helyetted valaki más emelje, az a legjobb. Az én férjem sajnos sokszor nincs itthon.
38 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!