Hogyan tudnám Könnyebben leszoktatni 2 éves kisfiamat a szopiról mert már terhes vagyok a 2. babával így mondta az orvos, hogy hamar szoktassam le mert árthat a pocaklakónak?
Már csak a déli és az esti alvásnál szokott szopizni de rettenetesen ragaszkodik hozzá és ráadásul 2010 novemberében mentem vissza dolgozni így ez is megviseli kicsit.Nagyon sajnálom szegénykét de folyamatosan magyarázom neki, hogy most már a pocakban lévő babának kell a cici meg ilyesmik ...
Tudom nagyon nehéz napok elé nézek de kérlek írjatok tippeket-tanácsokat ,hogy lehetne kicsit könnyebb?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sajnos kiméletesen nem nagyon lehet. Este nem kap cicit és kész. Nem lesz elég a puszi és a simogatás de ne adj cicit.
Két nap és elfeljti. Az a két nap lesz durva de legyél következetes!
Az én gyerekeim között 1 év van, és nekem is ezt mondta az orvos. Hozzátette, hogy a kis korkülönbség miatt így is kis súlyú, koraszülött babára számíthatok. 3800g, 59 cm,11 napos túlhordás. Nagyon megbántam, hogy elválasztottam a nagyot. Rengeteg tejem volt, annyira jó lett volna tandemben szoptatni Őket. Ha nincs baj a terhességeddel, nem kell feltétlenül elválasztanod Őt, hiszen már nem is szopik gyakran. A természet jól kitalálta ezt, először a pocaklakó kapja meg a jussát, a maradékból megy a tejbe és a te szervezetedbe. Ha elég sok zöldséget, gyümölcsöt eszel, és szeded a vitamint, nem lehet baj.
Ha mégis le akarod szoktatni, nem tudom, hogyan tedd, csak azt, hogy ne így! Számára negatív dologgal kötöd össze a babát, nehéz lesz tőle így elvárni, hogy jól fogadja az érkezését.
Hát szerintem egy 3 hóúnapos, meg egy két éves gyerek elválasztása között van különbség...
Én az Elsővel értek egyet, válaszd el, majd tartsd Magad hozzá.. mert lássuk be, nem csak neki jó a szopi, s nem csak miatta csinálod, Neked is kell/ett. De most vigyázz a tesóra. Én szoptattam volna még, de 10,5 hónaposan elválasztotta magát a kislányom. 12 hetes volt a tesó a pocakban.
Szurkolok, 2 nap és tényleg túllesztek rajta!
Nálam automatikusan leszokott a ciciről a fiam, igaz 18 hónaposan. Próbáld meg tápszerrel/babatejjel kiváltani a cicizéseket. Tudod olyan testhelyzetben adni neki az itatóból/cumisüvegből, mint amiben eddig is szopizott. Talán sikerül?!
Aki azt írta, hogy lehet terhesség mellett szoptatni azért kétkedve fogadnám a véleményét. A szoptatás méhösszehúzódásokat okozhat, így vetéléshez is vezethet. Persze mindig vannak kivételek, akiknél semmi problémát nem okoz, de én nem kockáztatnám a picuri elvesztését. Persze ez a TE döntésed, de azért ennek kérdezz utána más, hozzáértő embereknél is.
Sok szerencsét!
Hidd el, az elsőnek van igaza! A legkíméletlenebbnek tűnő módszer a legkíméletesebb. Vedd el tőle, és ne add többet! Ha fokozatosan próbálod, akkor nem fogja érteni, hogy egyszer miért kap, máskor miért nem.
Ugyanebben a helyzetben voltam én is 21 hónapos kisfiammal, mikor 6 hetesen bevéreztem. Nekem azonnal el kellett választanom. Én azt mondtam, hogy sajnos nagyon fáj a cici, beteg lett, megromlott a tejcsi. Én első éjjel dagadtra bőgtem a fejem. Nálunk sajnos 1 hétig is eltartott a keserves sírása a kisfiamnak, és még mindig bepróbálkozik néha (már 5 hónapos vagyok), de sírás már nincs.
Sok erőt hozzá!
Kislányomat én is 23-24 hósan szoktattam le a ciciről, igaz ő már csak este igényelte. Mivel már mindent megértett, mondtam neki, hogy "doktor néninél voltam, ő mondta, hogy kicsit beteg anya cicije és most nem tud szopizni, de össze tudunk bújni amíg meggyógyul, utána, ha kérsz, akkor megint tudsz szopizni." Néhány napig mondta, h kér cicit, de mindig ezt mondtam neki, tényleg össze is bújtunk, úgy aludt el este. Néhány nap múlva már nem kérte.
Nem akart összejönni a kistesó, ezért szoktattam le. Rá 1 hónapra pozitív volt a teszt. :))
20 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!