Pontosan mikor vették le az AFP-hez a vért?
16 hét 3 napos voltam, elvileg jókor vették le tőlem, mégis rossz lett az eredmény.
Izgultam, aggódtam, utánaolvastam, genetikán voltam, majd megőrültem tőle.
A tényleges eredmény most már 1 éves, épp az előbb borította rám a virágcserepet. S makk egészséges.
Szóval ez az afp arra jó, hogy megijessze a kismamákat. Elavult vizsgálat, ne vedd komolyan. Ha jó volt a 12. heti uh eredmény, akkor az a jó, az számít, nem ez a hülye afp.
Utolsó, a 12. heti ultrahang vizsgálatnak nem sok köze van az AFP-hez. Az AFP az azt követő ultrahanghoz ad egy kiindulási alapot.
Nem elavult vizsgálat, pontos, csak nagyon nagy az átfedés és statisztikailag megbízhatatlan.
És egyébként azt jelzi, ha nem fedi bőr a baba valamely testrészét, a védőnőm szerint ezt viszont sajnos pontosan. Mert ha valakinek 6-7, akkor ott baj van és általában a 18-20 heti ultrahang igazolja is. De mindig az ultrahang, soha nem az AFP önmagában.
Az alacsony érték nem jelent semmit, nem utal semmire. Nem is célja a vizsgálatnak.
Hanem a nyitott gerinc, nyitott hasfal stb szűrése.
Amúgy ha statisztikailag pontatlan és nagy az átfedés, akkor valóban sokaknak lesz "feleslegesen" rossz az eredménye. Sokkal többször ijeszti meg a kismamákat, mint ahányszor arra valóban ok lenne.
S mivel az uh sokkal fontosabb vizsgálat, akár a 12 hetes, akár a 18 hetes, ezért a legtöbb országban már nem is használják az afp vizsgálatot. Nem azt mondtam, hogy a 12 hetesnek konkrét köze van hozzá, hanem épp azt amit te: önmagában az afp nem ér sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!