Cukorterhelés vizsgálaton mennyi a határérték? A Szent Istvánban vették le a vért. Többi lent.
Figyelt kérdés
Voltam cukorterheléses vérvizsgálaton, előtte 1 órával kellett inni/enni 2dl tejet és 1 zsemlét. Az eredményem 6,2 lett, és azt mondták, hogy magas, mert 5,5-ig jó. De a 12. héten az éhgyomri cukor felső határértéke is 5,5. Hogy lehet, hogy mindkét határérték ugyanaz?2010. márc. 31. 08:55
1/3 anonim válasza:
szia!
nekem úgy volt, hogy levették éhgyomorra, megnézték a cukoreredményt, ez kb. egy óra volt.
aztán cukros teát kellett innom, majd két óra múlva megint levették a vért.
az első 4,3 a második 7,03.
a diétázási határérték 7,8-tól kezdődik.
gondolom a Te 6,2-d is még jó.
de nem tudom, miért nem lehet ezt mindenhol ugyanúgy csinálni?!
szerintem jók az eredményeid, de a legbiztosabb, ha felhívod a Dokid, Ő biztos megnyugtat!
:)
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltál. Csak az asszisztensnővel tudtam beszélni, és ő mondta, hogy ez egy kicsit magas, és lehet, hogy majd diétáznom kell. Nem igazán értem.
2010. márc. 31. 11:18
3/3 anonim válasza:
Szia!Én múlthéten voltam!Az éhgyomi 5.9 lett,majd megittam a cukros teát és 2 óra múlva megint vettek vért az7.2 lett!Egyébként a normál érték éhgyomi 6-ig,terhelt 7.8-ig!Azt mondták,hogy a 7.2 kicsit magas nálam!Így ma megismételték a zsömlés variációval!Reggel megettem a zsömit meg tejet és rá egy órával levették a vért,az 5.9 lett!Normálérték:3.6-6!Majd három óra múlva megint levették az 4.4 lett!Normál érték:3.6-6!Szóval itt nálunk(Debrecen)6 a felső határ!Üdv:25 heteske(ja és csinálom a 180 gramm szénhidrát diétát,nem olyan szörnyü,csak rosszul hangzik:)))!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!