28 hetesek, hogy álltok az előkészületekkel? Mi az, ami már kész és mi az, ami még hiányzik?
2. babám. Minden ruhája megvan (vettem újakat is, meg ami maradt a fiamtól), már a 2-3 törölközőjéből is megvettem 1-et. Már ki is mostam őket, most száradnak az udvaron, de vasalni csak később fogom, mert a szekrényük még nincs elkészítve. Lányom lesz, az én babakori fülbevalómat fogom neki adni, el van törve, már elvittem az ékszereshez megtisztíttatni és megjavíttatni, holnap az is kész lesz. A fagyasztóba már több adag félkész ennivalót eltettem szülés utánra (rántott húsnak való kiklopfolva, befűszerezve, szilvásgombóc, töltött paprika, fagyasztott leveszöldség előkészítve, csülöklé és hús levesnek lefagyasztva), de még fogok eltenni (krumplisnudli, derelye, töltött káposzta, fasírthús begyúrva), hogy az első napokban ne a főzéssel legyek elfoglalva (a fiammal két hetesen jöttünk haza, most pedig karácsonyra pár naposan jövünk haza).
Talán kicsit elsietem a dolgot, de hatalmas a hasam, fáj a derekam, muszáj időben elkezdjem a készülődést, mert később nem fogom bírni. A szekrényeket át kell rendezni, kiságyat kell venni. Ráadásul építkezünk, javítunk, azzal leszek elfoglalva és a téli nagytakarítás is hátra van. Nem szeretném, ha időnap előtt érkezne a lányunk (fiam 38 hétre született, a lányom aktívabb már most és különben is a lányok mindíg jobban sietnek, mint a fiúk), így a végefelé töb időt kell fordítsak pihenésre is.
Jó volt összegezni fejben a dolgokat:) Ti hogy álltok?
Anikó vagyok, egyébként úgy szoktam aláírni, hogy 1 gyerekes, 28 hetes km
a hasamat tényleg nem kenem semmivel, remélem, most sem lesz gond a striákkal.
Kórházi csomag: egyszer már egy cetlire összeírtam, mire lesz szükségem, de igazából a nagyja még forgalomban van (az utazótáskával a férjem járt delegációba, a papuccsal, törölközővel babaúszásra járunk), szóval ezt még hanyagolom. Meg aztán 2. szülésnél már azért tudja az ember, mire lesz szüksége a kórházban, secperc alatt összepakolom, ha arról van szó. De nem fogok külön köntöst, papucsot meg hálóinget venni egy kórházi csomagért, 3 WC-papírért meg 1 csomag betétért meg nem kezdem még el összepakolni a cuccokat. De az utazótáskát lehet, hogy kimosom a napokban, ráférne...
Mi is 10 percre lakunk a kórháztól, a fiammal 1 egész éjszakát vajúdtam, nem hiszem, hogy különösebben sietni kell majd.
Örülök, hogy nélkülem is jól elvagytok:) Majd még visszanézek.
Kata :)
Egy egész éjszaka? Az nem semmi!
És volt fájdalomcsillapítás?
Kicsit kezdek félni a szüléstől és fogadott dokim sincs, aki megnyugtatgatna!
Nektek volt fogadott?
Második vagyok, Kati :)
Stria: Huu...utálom. A hasamon egy deka csík nincs de a melleimen, fenekemen combomon nagyon is. A mellem még nem is vészes de a combom meg a fenekem?! Ráadásul vastag és erős vörös színűek. A combomon hihetetlen módon elterjedt. A fenekemtől indulva már kb a combom feléig elnyúlt :S Pedig kenem. De a vicc hogy a hasamon nincs csík csak mindenhol máshol. :D
4D uh: Igen voltunk. 24 hetesen voltam. Ott derült ki biztosra a kis törpém neme :)
Ismét második vagyok.
Kilókkal úgy állok hogy hirtelen jött fel pedig sokáig nem híztam. 3 hete voltam mérve, akkor tartottam 7kg + -nál.
17:55 -ös
Nem engem kérdeztél, de szerintem természetes, hogy van benned félelem. Főleg az ismeretlentől tart ilyenkor az ember, de én 3adjára is tudok min izgulni (pedig a 2. szülésem már gyors volt, és csodaszép élmény... mondjuk az első is, csak az hosszú volt, az első fájástól kb 18 óra, de ebből csak az utolsó 4-5 óra volt nagyon nehéz).
Most pl az lesz nekem új, hogy nem valószínű, hogy ott lesz a dokim, mert pont karácsonyra vagyok kiírva, és már az elején szólt, hogy nem lesz elérhető az ünnepek alatt... Úgyhogy reménykedem, hogy szuper szülésznőt fogjak ki (eddig csak jók a tapasztalataim) és az ügyeletes doki is normális legyen :) Apjuk ott lesz, nekem végül is ő a legfontosabb...
(és ha tartasz a szüléstől, akkor javaslom, hogy semmiképp se nézz itt a neten szülés-videókat! Mert amikor benne van, teljesen máshogy érzi, éli meg az ember, ha még "tapasztalat nélkül" szülés előtt állva csak nézed, akkor még több félelmed lesz miattuk szerintem... )
Kati: Te mivel kened magad? Én most már kínomban extra zsíros körömvirágkenőccsel, mert az olajok nem igen használnak!
Kinga: képzeld voltam olyan hülye, hogy valaki felrakta a Kandász Andrea Szülőszoba c. műsorát és képes voltam egy seggel végignézni!
Hát nagyon nagy butaság volt!
Úgy tervezzük, hogy velem lesz a párom!
Nem is azt akarom, hogy ne fájjon, mert hát persze, hogy fáj, csak azt szeretném, amit Kinga is írt, hogy szép élmény legyen és ne egy mészárszékre hasonlítson a történet!
Meeeg akik így húszon akárhányadik héten voltak 4D-n, mit mondotok, hasonlít, mármint felismerhető róla az újszülött?
uhh ne is gondolj a látottakra :) Ez kicsit hátha megnyugtat, a 'mészárszék' részből se Te, se az apuka nem fog látni semmit. Tehát gátmetszést, vérzést, ilyesmit. A nagy pocak mindent eltakar ám ;) Fájdalomcsillapításra meg szerintem ma már minden kórházban van lehetőség. Én az elsőnél éltem vele, mert a hosszú vajúdás miatt kellett végül oxitocin, ami ugye még jobban felerősíti a fájásokat. A mellé abban a kórházban automatikusan kötötték is be az edát, 1,5-2 órányi adagot, amit szükség szerint tudtak ismételni. Nekem egy adag elég volt, mert utána eléggé felgyorsultak a dolgok, és mikor kiment a hatása, már a tolófájások jöttek. Második szülés gyors volt, vízelfolyástól számítva 3,5 óra, ott nem kellett ilyesmi :) Hosszú vajúdásnál viszont nagyon jó szerintem, hogy ne fáradjon ki nagyon az ember :)
4D- Nálunk mind a két lány hasonlított a 25-26. heti 4d-s uh-s felvételekre. Az most is látszik, hogy a 3. leányzónak is hasonlóak a vonásai a tesókhoz (magas homlok, pici ott és száj, dundi arcocska :) )
Szép hétvégét mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!