Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28 hetesek, hogy álltok az...

28 hetesek, hogy álltok az előkészületekkel? Mi az, ami már kész és mi az, ami még hiányzik?

Figyelt kérdés

2. babám. Minden ruhája megvan (vettem újakat is, meg ami maradt a fiamtól), már a 2-3 törölközőjéből is megvettem 1-et. Már ki is mostam őket, most száradnak az udvaron, de vasalni csak később fogom, mert a szekrényük még nincs elkészítve. Lányom lesz, az én babakori fülbevalómat fogom neki adni, el van törve, már elvittem az ékszereshez megtisztíttatni és megjavíttatni, holnap az is kész lesz. A fagyasztóba már több adag félkész ennivalót eltettem szülés utánra (rántott húsnak való kiklopfolva, befűszerezve, szilvásgombóc, töltött paprika, fagyasztott leveszöldség előkészítve, csülöklé és hús levesnek lefagyasztva), de még fogok eltenni (krumplisnudli, derelye, töltött káposzta, fasírthús begyúrva), hogy az első napokban ne a főzéssel legyek elfoglalva (a fiammal két hetesen jöttünk haza, most pedig karácsonyra pár naposan jövünk haza).

Talán kicsit elsietem a dolgot, de hatalmas a hasam, fáj a derekam, muszáj időben elkezdjem a készülődést, mert később nem fogom bírni. A szekrényeket át kell rendezni, kiságyat kell venni. Ráadásul építkezünk, javítunk, azzal leszek elfoglalva és a téli nagytakarítás is hátra van. Nem szeretném, ha időnap előtt érkezne a lányunk (fiam 38 hétre született, a lányom aktívabb már most és különben is a lányok mindíg jobban sietnek, mint a fiúk), így a végefelé töb időt kell fordítsak pihenésre is.

Jó volt összegezni fejben a dolgokat:) Ti hogy álltok?

2011. szept. 30. 13:37
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok! Kórházi csomagot én még korainak érzem.

Kb. a 34-35. héten akarom összepakolni.

2011. szept. 30. 14:26
 12/35 anonim ***** válasza:

Szia, a 14:11-es vagyok :) Kinga egyébként :)

Striák: Nekem ez a 3. terhességem, és mivel a 2. alatt sem lett újabb, ezért most se nagyon számítok rá, de azért kenem becsülettel :) Viszont az első után nekem is lett pár csík, főleg alul, pedig a 38. hétig akkor is megúsztam csíkok nélkül, és a nagyrészük a szülés közben keletkezett :S De nyugi, mert én azt tapasztaltam, hogy csak egy pár hónapig pirosak, és feltűnőek ezek a csíkok, de nekem nagyon szépen elhalványultak, egyáltalán nem feltűnő már, abszolut bikiniképes azért.

kórházi csomag: Ó, én azzal 'ejj ráérünk arra még' alapon nem szoktam a 36. hét előtt foglalkozni :) Köntösöm van, hálóingem van, igazából csak betét kell (de talán még az is maradt szerintem), a többi cuccot meg fél óra alatt összeszedem itthon.

2011. szept. 30. 14:31
 13/35 A kérdező kommentje:

14:11-es hatalmas a hasad!!! Mi lesz még szülésig?

A stiákkal nincs gondom, egy sincs, a linea negra is csak a végefelé jön ki és nem sötét. Ellenben sajnos a férjem kicsit meg van hízva és hülyén hangzik, de neki vannak striái a hasa két oldalán is és a combján is. Én nem vagyok hajlamos rá, a hasam is szép maradt szülés után, csak nem lapos, hanem kicsit gömbölyű.

2011. szept. 30. 14:39
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok!Kata:)

Kinga: Örülök, hogy van meg egy Pató Pál úr stílusban utazó kismama, rajtam kívűl :) 3 kislány az már milyen jó lehet? Én örülnék, ha csak lányaim lennének!

Kórházi csomag nekem még meg sem fordult a fejembe, mondjuk mi 10 percre lakunk a kórháztól, úgyhogy csak a legminimálisabb mennyiségű holmit rakom el, a többit meg majd remélem behozzák nekem :)

Nő létemre még sosem volt hálóingem, elöl gombolós kell vagy van külön kismamáknak való?

2011. szept. 30. 14:42
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Kata :)

Kérdező: És nem is kened semmivel sem magad? Mázlista :)

2011. szept. 30. 14:45
 16/35 anonim ***** válasza:

Én nem látom hatalmasnak :o Mindegyikkel ekkora volt kb emlékeim szerint, de a végére nem lett azért óriási (jó, azért párszor megkérdezték, hogy nem ikrek-e :D De láttam én már jóval nagyobbat is :) )

Kata :D mi is 10 percre a kórháztól :) Nekem 2 lánytestvérem van, szóval van némi elképzelésem, hogy milyen lesz nekem 3 lánnyal... Jajj nekem, ha jön a kamaszkor :D Korán megőszülök majd szerintem :P

4D uh-n ti nem voltatok mostanában?

Én 26 hetesen voltam, és már nagyon szép képek születtek! Igazán baba már, és látszik kire fog hasonlítani (ránk nem, leginkább a tesóira.)

Kilókkal hogy álltok? Nekem 7 kg már :( 61-ről indultam, most 68 vagyok (168 centi) Pedig állandó rohanásban vagyok, és ezért úgy reménykedtem, hogy nem lépem át a 70 kilót szülésig, de ez esélytelen.

2011. szept. 30. 14:53
 17/35 anonim ***** válasza:

hálóing: nekem az elölgombos jó volt. Itthon úgyse fogom felvenni soha többet :P 2. 3. napon már melegítőben voltam a kórházban, és pántos topban, abban még egyszerűbb volt a szoptatás.

Kinga (az előző is én voltam :) )

2011. szept. 30. 14:56
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

14:15-ös vagyok, Magdi.

Nekem a fiamnál lett néhány csík, de nem vészes, most viszont tényleg nagyon nő a hasam, kenegetem, kenegetem, remélem nem leszek nagyon zebra....:D

Mi jó 3/4 órára lakunk a kórháztól, télen hóban, több, mint 1 óra a bejutás, igyekszem mindent bepakolni.

Hálóing....háááát én borzalmasan éreztem magam hálóingben, a szüléshez viszek 2-t, meg pizsit, de nappalra itthoni rucit viszek, melegítő gatyó póló.

2011. szept. 30. 15:13
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

én eleve túlsúllyal indultam, így már elég méretes vagyok, +7kg-nál tartok, de próbálom visszafogni magam, a fiammal 23 kg-t híztam...:/

Magdi

2011. szept. 30. 15:14
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Kata :)

Nekem a 4D (24.héten voltunk), pont arra volt jó, hogy azon feszüljek, hogy miért nem látom a fülét? hol a köldökzsinór, csak nem a nyakán? de fura orra van, meg különben is ÚÚÚÚristen hol a bal keze???? Szóval ennyire :D

DE egyébként természetesen nekem a legeslegszebb baba a világon!:)

Hááát én 78kg-ról indultam 168 cm-rel ( és 1 év alatt sikerült +15 kg-ot magamra szedni, én sem tudom hogyan)de ekkora súlyfelesleggel sikerült a baba!

Jelenleg + 5 kg van rajtam, le sem merem írni, hogy az mennyi :)

2011. szept. 30. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!