Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi okoztuk, hogy nem bánnak...

Mi okoztuk, hogy nem bánnak velünk kiemelten, azzal, hogy azt hajtogatjuk: kismama vagyok NEM beteg?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert azt tapasztalom,hogy már nem figyelnek oda utcán,buszon, közintézményekben a kismamákra.

Én őszintén sosem hanyagoltam el magam,és első terhességemnél utolsó napokban is mentem még ide oda gond nélkül, pedig egy "bálna" voltam.

Most a második babánkat várom, nagyon megvisel a terhesség a kezdetektől fogva. Amióta igazán nagy a hasam (ha most felenném a kérdést, hogy tippelnétek-e nekem, hogy hol tartok és linkelnék fotót sokan azt írnák hoyg 30. hét vagy a fölött), azóta különösen.

Minap cukorterheléses vérvételre mentem.

Nyitás előtt már tömeg az előtérben, kb 20-30 ülőhely, a többiek álltak. Az ülők közt is diáktól az idősig férfi nő mindenki, és az állók közt is. Sem nekem sem az időseknek SENKI nem kínálta fel a helyét, pedig pl én majd el ájultam az éhségtől.

Sorszámom volt, már 24. voltam. A "kedves" 25-ös idős néni (csoda ha utálom a nyugdíjasokat???????????) látta hoyg ott éllok már nagy pocakkal, hallotta hogy mondom a mellettem állónak hoyg majd bepisilek, és amúgy is terhesen nagy pocakkall... szóval bement még a 23-as előtt. Teljesen ledöbbentem.

Ez most a legfrissebb példa, de sok van.

Ti tapasztaltok ilyet?

2011. szept. 27. 09:44
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Igazából azért fogalmazódott meg a kérdés bennem, mert pl amikor 3 évvel ezelőtt a lányommal voltam várandós, akkor nem tapasztaltam ilyet, sőt, még furcsa is volt hogy lépten-nyomon segíteni akartak. Nem voltam hozzászokva, hiszen fiatal életerős nő voltam születésemtől fogva :-)), meg kellett nekem is tanulnom,hoyg ez egy más állpot és vigyáznom kell magamra.

Most viszont azt látom,hogy kifejezetten megváltozott a helyzet, és a terhességem is rosszabb mint az első, hisz tényleg megvisel fizikálisan.

Kicsit megbántam amúgy hoyg feltettem a kérdést, nem gondoltam bele,hoyg ezzel vitát szíthatok - miközben abból már itt amúgy is van bőven elég.

Minden jót és ne vitázzatok! :-)

2011. szept. 27. 10:21
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni,de ez a szülés után se változik semmit. (Pl.sorban állas hivatalos ügy intézésekor egy 3 éves rohangálossal és egy pár hetes csak anyatejessel,aki cumis üvegből nem hajlandó enni.) A többi ember meg csak néz,mint birka a réten,hogy miért nem bírsz a gyerekeiddel.
2011. szept. 27. 10:25
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a buszon nem szokták átadni a helyet. Felszállok a 2.5 éves lányommal, (persze nem jön alacsony padlós busz) fel kell emelnem a buszra, mert szegény még nem tud akkorát lépni. Főleg ha a sofőr fél méterre áll meg a járdától! Szóval felszállok a buszra, az emberek bámulnak, hogy hülye ez a kismama, mit emelgeti a gyerekét. DE HOGY ÁTADNÁK AZT A K..VA HELYET!

A múltkor a Blaháról jöttem haza busszal és nem hogy átadták volna a helyet, hanem látja a kis tini lány, hogy indulok a hely felé, de lehuppan előttem. Hát kívánom neki, hogy ha terhes lesz neki se adják át a helyet!

Másik szituáció az előző terhességemnél: Utolsó hónapos terhes voltam, és karácsonyi ajándékként színház jegyet kaptunk, mondván egy ideig úgy se tudunk majd menni. Szünetben állok a wc előtt az iszonyat hosszú sorban, mindenki nézi, hogy mekkora hasam van, de egy nő se mondta volna, hogy aranyos menjen előre, biztosan nagyon kell pisilnie, tudom milyen amikor valaki terhes. Persze senkinek nem jutott eszébe. Hát ennyit a kultúráról!!!

2011. szept. 27. 11:09
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most volt egy kellemetlen élményem, felszálltam egy főleg idősekkel teli buszra, és a legöregebb, bottal járó bácsika ugrott fel, hogy átadja a helyét. Persze nem fogadtam el, de alig akart visszaülni. Majdnem elsírtam magam ,mert egyébként rosszul voltam, de nem tehettem meg hogy elfoglaljam egy ilyen idős, beteg ember helyét. Na, ezek után mindenki tojt rá hogy óriási hassal egyensúlyozok, és az volt inkább a bosszantó hogy 4 üres hely is volt, úgy hogy dupla ülésen kívülre ült az illető. Na ezt amúgy is utálom mikor két ülésen trónol egy ember a legnagyobb tömegben...
2011. szept. 27. 11:11
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Legutóbb ez történt velem:

Zebrán mentem át nagy pocakkal, utolsó heteimben járok, nagyon nagy has, velem sétált egyik ismerősöm babakocsival, zöld lámpán mentünk, és tudjátok van az a típusú zebre, amire rákanyarodnak az autók, mert akkor nekik is zöld van. Na, szóval, megyünk át, rákanyaradik a zebrára egy férfi, de nem fiatal, olyan 50-60 körüli, mellette üll a felesége és nyomja a dudát folyamatosan, üvölt a kocsiból, a feleségén keresztül, hogy takarodjunk már el onnan.

Na, erre varrjatok gombot!

2011. szept. 27. 11:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem rég történt velem. Utaztam a 96-os busszal. Tele fiatallal, és idősebbekkel. Senki nem adta át a helyet.A busz hirtelen lefékezett, Én neki estem a hátul lévő csőnek. Egyből a hasamat védtem, bár egy kicsit így is beütöttem. Néztek rám mint a hülyék, de attól függetlenül senki sem adta át a helyet. Utána történő eset, akkor is buszon utaztam. Mellettem, előttem fiatal fiúk, de azt csinálták mint az idióták. Az egyik meg lökte a másikat. az persze nekem esett nagy táskástól. És persze minek esett, hát a pocimnak. Kapásból arrébb löktem. Nézett rám mint egy birka. Ha szólt volna nyakon is hajítom.
2011. szept. 27. 12:27
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy népszerűtlen leszek, de miért nem kértek meg valakit, hogy adja át a helyét? Főleg nagyon nagy pocakkal. Ha le szeretnél ülni, fel kell állítani valakit, ha látod hogy senki nem akar önszántából segíteni.

Én is voltam így, kértem is helyet, kaptam is. :) Sőt, babakocsival is kérem hogy segítsenek, ha úgy alakul hogy egyedül nem megy. Persze, értem én hogy maguktól kéne hogy segítsenek, de ha nem megy, akkor tessék kinyitni a szátokat lányok! :)

2011. szept. 27. 13:38
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondom őszintén, hogy én szégyellem mondani. Mert mi van ha rám förmed, hogy ő igenis ülni akar,és senki nem tesz semmit. Csak néznek mint a birkák. Személyes tapasztalat. Öreg nénike bottal éppen csak fel tudott mászni. Megkért egy férfit, hogy had üljön le. A pasi meg elkezdett kiabálni vele, hogy neki is ugyanolyan joga van ülni mint neki. Senki nem tett semmit.
2011. szept. 27. 14:34
 19/22 anonim ***** válasza:

Pff, na az tényleg paraszt volt akkor. Minősíti a viselkedése az embert.

De egyébként nagyon sok fórumon olvastam arról, hogy az emberek nem szívesen adják át maguktól a helyet, mert soknak van olyan tapasztalata, hogy ledorongolják érte, és inkább beveszik a leszarom tablettát. Majd ha szól, akkor átadja a helyét.

Más megoldás pedig nem nagyon van, ha nem bkv, akkor autó. Már akinek van. :)

2011. szept. 27. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:
Hú a 11.34-es nagyon durva. Nem is azért mert terhes nő meg babakocsis ment át, hanem mert ilyenkor mindenképpen a zebrán átkelő gyalogosnak van elsőbbsége, sőt újabban akkor is meg kell állni az autósnak, ha csak a zebránál várakozunk! Vagy idegbeteg volt a kedves sofőr, vagy egyáltalán nem ismeri a kreszt...
2011. szept. 27. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!