Most vagyok 12 hetes kismama. Nekem 1 héttel elötte azaz a 11 hétben vettek genetikai vérvizsgálatot. és most voltam az eredményért, és nem mondta pontosan az orvos, de magas a kockázat a betegségre. Ez mit jelent? Beteg lesz?
milyen genetikai vérvétel van 11-12 hetesen? nekem 1x sem volt, csak az AFP 16 hetesen
12. héten van a genetikai uh.
első vagyok...
nekem a hcg-t már 5 hetesen levették,meg az egész vérképet, mást nem néztek 16. hétig.
szerintem se aggódj, mert biztos, hogy minden rendben van veletek! gondolom uh-ot csinált a doki, és ott minden rendben volt
Szia!
Próbálj megnyugodni,amit most(12 het)Fognak levenni az lesza pontos!Neked is volt uh meg utána vérvétel?
Nekem a dokim azt mondta, h itt az időpont a legfontosabb!csak betöltött 12 hét után lehet a 13-ig!Várd meg azt az eredményt és reméljük utána teljesen megnyugszol!Amúgy ez csak egy becsült érték, és ha nem tetszik nekik akkor előbb további vizsgálatokra küldenek,ami pontosabb eredményeket ad!Tudom ezt a nyugi dolgot könnyű mondani,nekem is mondhatta bárki,én csak az orvos magyarázata után nyugodtam meg!
Minden jót nektek!16+1 km
Szia!
Nekem is viszonylag magas lett a Down kockázata a kombinál teszten. (Nekem is 11 hetesen vették le, de elvileg a erhességi korhoz korrigálják mindig az eredményt, tehát ha a papírodra 11 hetes kor volt írva, akkor ők annyival számoltak)
Én végig stresszeltem 2 hónapon keresztül, mert bár az UH-n semmi probléma nem mutatkozott (kétszer elmentünk fizetős genetikai szűrésre) de a különböző vérmarkerjeim mindig a kockázatos tartományban voltunk.
Én végül megcsináltattam az amniocentézist, és kiderült semmi baja a kicsinek. Egyszerűen van olyan, hogy az anyának alkatilag eltérőek a vérmarkerei (nekem több mint kétszeres volt a HCG és a normális fele a PaPP).
Ezt nem reklámozzák mostanában, de a dokimnak mindig van épp 1-2 érintett kismamája, akinek kihozzák a pozitív eredményt, e de eddig (másfél éve csinálják a kórházban rutinszerűen a vizsgálatot) még senkinél nem igazolódott be a gyanú, vagyis nem volt beteg egy baba sem!!!!
Saját véleményem, hogy ezek a vizsgálatok semmivel sem pontosabbak, mint a sokat szidott AFP. Csak most még új, és divatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!