Amikor beteg a kismama, hogyan tudja ellátni a pici babáját?
Gondolok itt arra, ha megszületik a picim decemberben, és tegyük fel megfázom(minden évben átesem ezen sajnos télen),bocsi a kifejezésért, de taknyom nyálam egyben van, lázas vagyok, olyankor hogy tudom majd ellátni a picúrt, hogy ő véletlen se kapja el?Ilyenkor az apukára bizzuk nagy részben, vagy egyéb segítségre(nagyszülők)?
Tapasztalt anyukák, ti hogyan csináltátok?
29 hetes kismama
Apukára nem lehet igazán bízni egy pár hetes pici babát, mert szoptatni kell, és azt csak te tudod megoldani.
Próbál magadra vigyázni hogy ne kapj el semmit
A szoptatás miatt nem nagyon tudod másra bízni, meg egyébként is picike még ilyenkor, nagyon kellesz neki.
Elkapni nem fogja, mert az általad termelt immunanyagok átmennek a tejbe!
Bár beteg nem voltam, de többször volt mellgyulladásom magas lázzal és mi úgy csináltuk, hogy anyukám itt volt nálam egész nap, ő vitte a háztartás és a főzést, ő pelusozott, apa fürdetett, így nekem csak a pihenés, evés, zuhanyozás, alvás és szoptatás maradt.
Rengeteg anyukának nincs semmilyen segítsége, ilyenkor a halasztható dolgokat el kell tolni és csak a legszükségesebbeket megcsinálni, fagyasztóbl előszedni amit lehet, esetleg kaját rendelni.
Ha anya leszel, ilyen "apróság", hogy lázas vagy és folyik az orrod, meg se kottyan, észre sem veszed, mert a babád lesz az első.
Ha szoptatsz, a baba nem kapja el, + szájmaszk, gyakori kézmosás, babát nem puszilgatod...
Ne aggódj, bírni fogod.
Nekem semmi segítségem, ha meghalni készülök épp, közben is el tudom látni a gyerekemet.
Az anyaság csodákra képes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!