Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Amikor beteg a kismama,...

Amikor beteg a kismama, hogyan tudja ellátni a pici babáját?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, ha megszületik a picim decemberben, és tegyük fel megfázom(minden évben átesem ezen sajnos télen),bocsi a kifejezésért, de taknyom nyálam egyben van, lázas vagyok, olyankor hogy tudom majd ellátni a picúrt, hogy ő véletlen se kapja el?Ilyenkor az apukára bizzuk nagy részben, vagy egyéb segítségre(nagyszülők)?

Tapasztalt anyukák, ti hogyan csináltátok?

29 hetes kismama

2010. szept. 15. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Apukára nem lehet igazán bízni egy pár hetes pici babát, mert szoptatni kell, és azt csak te tudod megoldani.

Próbál magadra vigyázni hogy ne kapj el semmit

2010. szept. 15. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Ha szoptatsz, akkor gyakorlatilag nincs esélye a gyereknek, hogy elkapja töled a fertözést, mert a tejjel az ellenanyagokat is átadod neki. Ha még egy szájmaszkot is használsz, akkor semmi gond sincs.
2010. szept. 15. 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A tisztába tevést,lefektetést elláthatja az apuka is (ha otthon van) vagy a nagymamák. Nálunk legalábbis így oldottuk meg.
2010. szept. 15. 11:43
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

A szoptatás miatt nem nagyon tudod másra bízni, meg egyébként is picike még ilyenkor, nagyon kellesz neki.

Elkapni nem fogja, mert az általad termelt immunanyagok átmennek a tejbe!

Bár beteg nem voltam, de többször volt mellgyulladásom magas lázzal és mi úgy csináltuk, hogy anyukám itt volt nálam egész nap, ő vitte a háztartás és a főzést, ő pelusozott, apa fürdetett, így nekem csak a pihenés, evés, zuhanyozás, alvás és szoptatás maradt.

Rengeteg anyukának nincs semmilyen segítsége, ilyenkor a halasztható dolgokat el kell tolni és csak a legszükségesebbeket megcsinálni, fagyasztóbl előszedni amit lehet, esetleg kaját rendelni.

2010. szept. 15. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha anya leszel, ilyen "apróság", hogy lázas vagy és folyik az orrod, meg se kottyan, észre sem veszed, mert a babád lesz az első.

Ha szoptatsz, a baba nem kapja el, + szájmaszk, gyakori kézmosás, babát nem puszilgatod...

Ne aggódj, bírni fogod.

Nekem semmi segítségem, ha meghalni készülök épp, közben is el tudom látni a gyerekemet.

Az anyaság csodákra képes :)

2010. szept. 15. 12:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem nem ez volt a betegségem, viszont nem tudtam ellátni a babámat sehogy. Apa meg az anyukámék és anyósom segített amíg lábadoztam, 2x műtöttek :( Hát a friss varratokkal és alig csoszogva megfogni sem tudtam. VIszont ha beteg vagy valahogy jobban tartod magad, mert tudod hogy ott van a babád. Nem hagyod el magad, nagyon sokat számít ez is. Viszont ha tényleg nagyon megfázol ne puszilgasd , sűrűn szellőztess, de amikor csak lehet inkább menj tőle külön helyiségbe, addig apa vagy a nagyszülők el lesznek vele. Át kell vészelni azt a pár napot, máshogy nem megy.
2010. szept. 15. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!