6hetes terhes vagyok és tanácstalan?

Rég nem a témáról beszélünk, de hát legyen!
Azt írod, belőlük is normális felnőtt válhat. Hát a sokéves tapasztalat sajnos nem ezt mutatja! Van egy 6 gyerekes családom. Az utolsó 3 gyerek az anya leromlott állapota, és egészségtelen életmódja miatt már eleve testi és szellemi hátránnyal indult. Hol tartanak most? Közülük a legidősebb (20éves) börtönben, a középső (17 éves) 4 általánossal, és egy 1 éves gyerekkel a nincs közepén, a legkisebb pedig(13 éves) pszichiátriai kezelésre szorul, mert már csak akkor sikerült kiemeltetni a családból, amikor tudomásomra jutott, hogy tartósan zaklatja szexuálisan egy 40 körüli pasas. Szerinted milyen élet vár rájuk? És milyenek lesznek a gyerekeik?
A másik családom 10 gyerekes, ez az oldal nem is alkalmas arra, hogy leírjam a történetüket, legyen elég annyi, hogy az egyik kislányt gyakorlatilag én neveltem 2 évig, mert nem biztos, hogy túlélte volna azt az időszakot.
A gyermekvédelem? Olyan, mint a rendőrség. Majd ha vér folyik...
Az az alapvető különbség közöttünk, hogy neked elveid vannak, nekem pedig tapasztalataim. Hidd el, nem vagyok abortuszpárti, soha nem beszéltem még rá senkit, csak hiszek a létjogosultságában, mert muszáj két lábbal a földön járnom.

"hogy neked elveid vannak, nekem pedig tapasztalataim. "
Hidd el, én tökéletesen értem, hogy milyen tapasztalataid vannak, csak továbbra is azt mondom, hogy még igenis ők is jobb, hogy megszülettek. És ha csak 100 ilyenből egyből lesz normális felnőtt már megérte. Ha a 99-ből nem, akkor is. Ha elismered az abortusz létjogosultságát, amit értem, hogy milyen tapasztalatok alapján ismersz el, akkor viszont azt is el kéne ismerned, hogy most megöljük őket.

"a a szivemre hallgatok megtartanám"
MINDIG az a helyes, amit a szíve súg az embernek.
"ha sz eszemre félek hogy egyedül maradok három gyerekel"
Ennyire nem akarja a párod? Figyelj, biztos ő is fél a nehézségektől, ami érthető, de légyszi igenis próbáld meggyőzni! Légy határozott! Amit linkeltem, feltétlenül mutasd meg neki! És lehet, hogy most küzdened kell vele, de ha egy kicsit is normális-és abból indulok ki, hogy az-akkor később örülni fog, hogy maradt a baba.

"És ha csak 100 ilyenből egyből lesz normális felnőtt már megérte. Ha a 99-ből nem, akkor is." 99 boldogtalan, kilátástalan helyzetű, érzelmileg sérült emberről beszélsz, amikor ezt írod. Olyan emberekről, akiknek a gyerekei valószínűleg továbbviszik a hagyományt. Tényleg megéri:S
De nem csak sarkított példáim vannak:
Mit tegyen a kitűnő tanuló 15 éves gimis kislány egy botlás után? Mert örökbe adni nem tudja.
Mit tegyen az a család, ahol elvitte a bank a házat, van 3 gyerek, apukát kirúgták a munkahelyéről. A szikla szélén kapaszkodnak, még egy gyerek lelöki őket.
Mit tegyen az az anyuka, aki muszájból marad alkoholista, agresszív férje mellett. Oda szüljön babát?

"Ha elismered az abortusz létjogosultságát, amit értem, hogy milyen tapasztalatok alapján ismersz el, akkor viszont azt is el kéne ismerned, hogy most megöljük őket."
Most értelmeztem csak ez a mondatodat, és KIKÉREM MAGAMNAK!!!
Hogy írhatsz ilyet, amikor én folyamatosan azon munkálkodom, hogy segítsek ezeknek a gyerekeknek, családoknak?! Nagyon könnyű azt mondani egy nőnek, hogy tartsd meg a babát, különben gyilkos vagy. És hol vagy, ha mégis balul sül el a történetük. Mert én mellettük vagyok a bajban is, és nem csak hangzatos elvekről írogatok.
Szíved joga, hogy ragaszkodj a véleményedhez, de még egyszer kikérem magamnak az ilyen hozzászólást!!!

"99 boldogtalan, kilátástalan helyzetű, érzelmileg sérült emberről beszélsz, amikor ezt írod. Olyan emberekről, akiknek a gyerekei valószínűleg továbbviszik a hagyományt."
Akkor is EMBEREK! Az emberi élet minőségtől függetlenül védendő!
"Mit tegyen a kitűnő tanuló 15 éves gimis kislány egy botlás után? Mert örökbe adni nem tudja."
Mi az, hogy nem TUDJA? Nem akarja. Mert úgy gondolja, hogy ő nem tudna azzal élni, hogy van valahol egy gyereke, Az örökbe adáshoz többet már nem tudok hozzátenni, Salamon király történetét ajánlom továbbra is. És nem vallási okból, hanem mert olyan bölcsesség van benne, amit a nem hívők is nyugodtan átgondolhatnak.
"Mit tegyen az a család, ahol elvitte a bank a házat, van 3 gyerek, apukát kirúgták a munkahelyéről. A szikla szélén kapaszkodnak, még egy gyerek lelöki őket."
A gyerek nem tehet semmiről, ártatlan. És lehet, hogy azon a sziklán 3 gyerekkel is leesnek, de ha kettőt megölnének belőle, akkor nem esnének le...
"Mit tegyen az az anyuka, aki muszájból marad alkoholista, agresszív férje mellett. Oda szüljön babát?"
Ez SZ*R helyzet, nagyon sz*r. A gyilkosság meg még rosszabb.

"Most értelmeztem csak ez a mondatodat, és KIKÉREM MAGAMNAK!!!
Hogy írhatsz ilyet, amikor én folyamatosan azon munkálkodom, hogy segítsek ezeknek a gyerekeknek, családoknak?! Nagyon könnyű azt mondani egy nőnek, hogy tartsd meg a babát, különben gyilkos vagy. És hol vagy, ha mégis balul sül el a történetük. Mert én mellettük vagyok a bajban is, és nem csak hangzatos elvekről írogatok.
Szíved joga, hogy ragaszkodj a véleményedhez, de még egyszer kikérem magamnak az ilyen hozzászólást!!!"
Nagyon félreértettél. Épp ez az, hogy HELYESEN fel vagy háborodva még a felvetésen is, hogy őket meg kéne ölni. Mert az valóban abszurd lenne. Csak azt nem érted meg, hogy az abortusz ugyanaz, mert ők magzatként is ugyanazok a személyek voltak, mint most! Nagyon tiszteletre méltó, hogy ilyen embereken segítesz, csak közben azt mondod, hogy jobb lett volna ha meg sem születnek, ezzel pedig-szándékodon kívül-azt mondod, hogy meg kellett volna őket ölni.

Kedves Abortuszellenző Válaszadó!
Vitapartnered egy bekezdése megragadt a fejemben:
"Nagyon könnyű azt mondani egy nőnek, hogy tartsd meg a babát, különben gyilkos vagy. És hol vagy, ha mégis balul sül el a történetük? Mert én mellettük vagyok a bajban is, és nem csak hangzatos elvekről írogatok. "
Erre miért nem reagáltál? Mert van ám benne valami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!