6hetes terhes vagyok és tanácstalan?
Lepontozott képfeltöltő vagyok. Szerintem az anyagi indok semmiképp nem lehet indok, hisz mint azt más is írta, ha később kerülnének rossz helyzetbe sem ölné meg a gyerekeit. Én tényleg nem gondolom, hogy el kéne ítélni az abortuszos nőket, mint személyeket, a legtöbbjük szerintem is nehéz helyzetben teszi(Bár más kérdés, hogy sokan nem is védekeztek megfelelően, az viszont az ő hülyeségük.), de attól még nagyon nem lesz helyes! A bűn, és a bűnös személy elítélése nem ugyanaz! Úgyhogy igenis azt gondolom, hogy nézzék meg az ilyen képeket azok is, akik a TÉNYLEG nehéz anyagi helyzetük miatt tennék, esetleg, ha tényleg éheznének, adja örökbe. Igen, az is nehéz lelkileg. De azért Salamon király történetére felhívnám a figyelmet, és ezt nem vallásosságból írom, hanem mert abban a történetben olyan bölcsesség van, amit világnézettől függetlenül mindenki, az ateisták is gondoljanak csak át. Tudjátok, amikor két nőt vittek Salamon elé, és mindkettő állította, hogy övé a gyerek. A király ekkor elrendelte, hogy a gyereket vágják ketté, és a két felét adják a két nőnek. A gyermek valódi anyja ekkor azt mondta, hogy inkább legyen a másiké, csak ne bántsák a gyermeket. Salamon ebből rájött, hogy ki az igazi anya, és neki ítélte a gyermeket. Remélem átjött a lényeg:
Rákos nő: Ha a nő és a magzat élete között kell választani, és reális esély nincs rá, hogy mindketten túléljék, akkor természetesen a nőt kell megmenteni. Ez azonban az esetek elhanyagolható töredéke.
Lepontozott képfeltöltő! Én fel pontoztalak.
Akik itt jöttök azzal, hogy nyomorba szüli, meg 3 cipő kell nem 2: Felháborítónak tartom azt, hogy ezzel jöttök! Felnőtt 2 gyermekes emberekként lehetne annyi eszük, hogy ha nem akarnak még egy csemetét akkor nem csak úgy b...nak bele a világba, hanem védekeznek! Nem tizenévesekről van szó. Ha hasonló kérdést ír ki egy fiatal azt mindig lehurrogják egyesek (akinek nem inge ne vegye magára) itt meg majd még sajnálni kell a felelőtlen felnőttet?! Kérdező ezt nem bántásként!
Videó a végén csak erős idegzetűeknek!
Kedves utolsó!
Láttál Te már nyomort? Én önerőből civil családsegítőként dolgozom a saját 5 gyerekem mellett. Tudod hányszor jövök haza bőgve? Tudod hányszor viszem el a saját vacsink egy részét a 3 évesnek, mert éhezik? Kisgyerekes családoknak, nagyon fiatal kismamáknak igyekszem összeszedni a szükséges dolgokat, és kicsit tanítgatni őket a gyereknevelésre, ügyintézésre.
Én tudom, mi a nyomor! De még ezek az anyukák sem voltak képesek örökbe adni a gyerekeiket. Inkább adnak a 7 hónapos babának egész nap VÍZBE ÁZTATOTT KENYERET!!!, mert nem telik másra, sokszor még egy liter tejre sem. Vagy amikor a gyerek feneke egy merő véres seb, mert napi 3 pelenka van, és úgy kellett megtanítani arra, hogy használja a textilt, de azt meg nem bírta a baba bőre. Amikor télen plusz 10 fok van a szobában, mert nincs üveg az ajtón, ablakon, csak fólia. Hát lehet, hogy én vagyok a világ legrosszabb embere, de talán jobb lett volna, ha ezek a gyerekek nem születnek meg, mert hihetetlen, mennyi fájdalmat élnek át már kicsi korukban is. Vagy azt hiszed talán, a gyermekotthonban jobb helyük lenne? Hát nem!
Szóval ne gyere azzal, hogy anyagi ok nem lehet az abortusz mögött.
A védekezésről meg csak annyit, hogy felelősségteljes, normális felnőttnek tartom magam. Mégis sikerült tabletta mellett úgy teherbe esnem, hogy nem hagytam ki szemet, nem szedtem más gyógyszert, nem hánytam, nem volt hasmenésem. Más kérdés, hogy megengedhettem magamnak a babát.
Nézz körül egy kicsit a világban, mielőtt ítéletet mondasz!!!
15:22-es! A Kedves utolsó vagyok.
Igen láttam nyomort, de aki nyomorog az mondja le az internetet!
Meg tudom, láttam embereket, akik az utolsó fillérüket is odaadták volna egy babáért és nem lehetett saját. Ha nem tudja eltartani, akkor keressen egy családot, akik boldogok lennének a csöppséggel. Létezik nyílt örökbefogadás. Nem kell megölni a gyermeket, ha kaphat esélyt az életre.
És arról nem esett szó, hogy az anyuka mit akar! Csak arról, hogy az apuka!!!
Tényleg Kedves kérdező Te mit akarsz?
Nem akarok bántani senkit, de lehet megoldást találni. Lehet, hogy nem az apuka szemszögéből a legkönnyebbet kell választani. Egy életre nyomot hagy az nőben!
Kedves kérdező!
Azt hiszem eléggé felkorbácsoltad az indulatokat!
Hozzászólhatnál!
15:22 vagyok. Azt hiszem félreértettél. Én nem javasoltam a kérdezőnek abortuszt, ha visszaolvasol, írtam egy választ, ahol a 3 gyerek utáni kedvezményeket ecseteltem. De mivel te általánosságban írtad, hogy az anyagi helyzet nem lehet mentség, én általánosságban válaszoltam, hogy bizony lehet. Szóval én nem konkrétan a kérdezőre vonatkozóan írtam, csak a te általánosításodra reagáltam.
Akikről én írtam neked, hát náluk lett volna létjogosultsága az abortusznak. És természetesen internetük sincs!
Még mindig én, csak véletlenül elküldtem. Az örökbeadás pedig nem annyira egyszerű egy anya számára mint hiszed.
Ebben az évben három 16 éves kismamám volt. Olyan körülmények között, amiről írtam. Mivel általában bőven a 12. hét után szerzek róluk tudomást, beszélgettünk a nyílt örökbefogadásról is. Mereven elutasították. Maradt a vizes kenyér és a sebes popsi.
De mindez, ismétlem, nem vonatkozik a Kérdezőre. Neki már megírtam a saját javaslatomat.
Kedves önkéntes civil családsegítő!
Alapvető felfogásbeli különbség van köztünk. Én igen, azt mondom, hogy a vízbe áztatott kenyér, és véres popsi is jobb, mint a halál, mintha esélyt sem kap az életre. Az emberi élet, mint olyan minőségtől függetlenül védendő érték. Lehet ezt másképp gondolni. Lehet azt mondani, hogy csak a jó minőségű élet érték, de akkor egyrészt meg kell határozzuk önkényesen, hogy mi az elég jó, másrészt a végén oda jutunk, hogy most is meg kéne ölni azokat a gyerekeket, akikről te beszéltél, hogy ne szenvedjenek. Ugye, hogy ez azért mégis csak durva lenne? És akkor miben más, ha magzati korban tesszük ugyanezt? Attól lenne más kategória, hogy a hasfalon belül, vagy kívül vannak? Azok a gyerekek ugyanazok a személyek voltak magzatként, mint most! Ami pedig a tudatosságot illeti, a csecsemő sem tudatos olyan értelemben, mint mi. Ráadásul a rossz gyerekkorból sem következik feltétlenül az értéktelen felnőtt lét. Az örökbe adáshoz meg még mindig Salamon történetét ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!