Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan vészeljem át, hogyan...

Hogyan vészeljem át, hogyan éljem túl?

Figyelt kérdés

20 hetes terhes vagyok.

Édesapámról(56 éves) most derült ki,hogy súlyos beteg.Tüdőrákja van és már áttétes a nyirokcsomókra és a csontjára is.Valószínűleg a karácsonyt már nem tölthetjük együtt vele.

Ha valaki volt hasonló helyzetben,kérem segítsen,mert egyszerűen nem tudom,hogyan fogom átvészelni ezt az időszakot.

Magne b6-ot szedem.

2011. szept. 17. 07:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Szia! Részvétem. Segíteni nem tudok sajnos, de gondolj arra, hogy kár az elmúlt dolgokért sírni és örülni kell a következőknek. Gondolom, a legnagyobb bánatod, hogy nem fogja már látni az unokáját... Légy vele sokat együtt és édesítsd meg a közös hátralévő napjaitokat. Az unokáját pedig majd kiviszed hozzá a temetőbe és megmutatod neki.
2011. szept. 17. 08:37
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
2011. szept. 17. 09:49
 3/19 anita0802 ***** válasza:
nem vagy egyedül sajnos a nagymamámról 2 hete derült ki hogy a csontritkulás amivel hónapokig vizsgálgatták még sem az aminek ők gondolták hanem valószinű a gerincvelőből kiindult áttétes daganat.mire hajlandóak voltak a dokik ezt észre venni akkorra kiderült hogy a tüdeje 2/3 áttétes +a bordák a gerincéről végig nem is beszélve.minden vizsgálaton azóta találnak új átétet amiket eddig senki nem vett észre az most minden egyszerűbb vizsgálaton rögtön előkerül. én 31 hetes vagyok de már azt sem tudják igérni hogy azt megéri hogy megszülessen a babám.pedig most is jobban aggódik értem mint magáért.ő volt anyám helyett anyám ő nevelt óvodás korom óta.és most mikor a legnagyobb szükségem lenne rá most fog itt hagyni.annyit tudok mondani hogy tudom mi az amit most érzel. az első hetet én is végig zokogtam,meg is lett az eredménye mert 3napig barnáztam a doki szerint a stressztől mivel egyébként is veszélyeztetett vagyok ez csak dobott egy lapáttal arra hogy stresszeljek csak most már a babám miatt is.a dokim azt mondta hogy a mamán már nem tudok segíteni viszont a babáért felelős vagyok.nem volt egyszerű átálítani az agyam erre de valamelyest sikerült.próbálom kizárni hogy egész nap agyaljak a betegségen és a kérdéseken hogy miért most miért velem és miért nem tudnak segíteni miért nem vették észre stb.arra koncentrálok hogy a babucim minden rezdülésére odafigyelek és próbálom elmélyiteni a kapcsolatot.a mamát ugyan ugy látogatom mindig meg simizi a pocim.olyankor a babám is nyugodtabb.próbáld elfogadni a hekyzetet mert sajnos változtatni tényleg nem tudsz rajta.
2011. szept. 17. 10:59
 4/19 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon sajnálom ami veled történik!

Én hallottam olyanrol, ha valaki meghal akit nagyon szeretünk és pont terhesek is, a lelke bele költözik a picibe. Szerintem ez nagyon megnyugtató. Ha egyet értel ezzel , próbáld így feldolgozni! Kitartást neked!

2011. szept. 17. 11:43
 5/19 anonim ***** válasza:
Sajnos én hasonló cipőben voltam, vagyok..Januárban született meg a 2.gyermekem.Már a terhességem alatt kiderült,hogy édesapám nagyon beteg.Szintén rákos volt.Megszületett a kislányom és rá 1 hétre meghalt édesapám.Bármilyen furán hangzik valahogy így könnyebben vészeltem át az egészet,mert ott volt velem 1 kisbaba és 100%ban Őrá kellett koncentrálnom.Amikor megszületett a pici mobilon küldtem Neki 1 fotót,tehát még látta és felfogta.Az érdekes dolog az az,hogy másnaptól már senkit sem ismert meg.Nekem úgy tűnt,hogy Ő csak arra várt,hogy megszülessen a 2.unokája....Sok erőt és kitartást kívánok Neked!
2011. szept. 17. 13:58
 6/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.

Erősnek kell lennem,pedig a lelkem darabokra van törve...

2011. szept. 17. 14:20
 7/19 anonim ***** válasza:

Kitartás....

9 hetes voltam mikor apukám kórházba került, már annyira rosszul volt. Persze tudtuk, hogy beteg, hogy nem gyógyítható, de pont most, egyszerűen felfoghatatlan volt.

rögtön elfekvőbe tették, pelenkázni kellett, még azért sokat volt magánál, hetente mentem hozzá, de mindig bőgtem, ő mondogatta, hogy nincs semmi baj.

közben az egész kórház, a nővérek hozzáállása botrány volt. nem részletezem, de iszonyat volt látni ahogy szenved főleg terhesen, ráadásul veszélyeztetett voltam a 12. hétig, vérezgettem, hormont kaptam, közben egyszerre izgultam a babámért és apuért, ráadásul itthon is helyt kellett állni, mert van egy 3 évesem is.

eltelt pár hét, és már imádkoztunk, hogy segítsen a Jóisten és ne hagyja szenvedni, se inni, se enni nem tudott már.

aztán telefonált anyu, hogy meghalt. pont vezettem, hát azt a pár napot nem kívánom senkinek, de tudom, hogy így a legjobb, mert nem lehetett segíteni rajta és az a kín, amit a kórházban átélt elmondhatatlan, és ezt látni pedig úgy, hogy nem tudsz segíteni, embertelen érzés.

napról-napra könnyebb, de hiányzik. nem tudhatta már meg, hogy most kislányunk lesz, és nem láthatja soha.

remélem egy csodaszép helyen van és boldog, és már nem szenved.

kívánom, hogy minden rendben legyen, és ha apukádnak el kell menni, gondolj te is arra, hogy ő már jó helyen van és egy nap talán újra látjátok egymást.

én tudom mit érzel hidd el, és az egyetlen gyógyír az idő, vagy így alakul vagy úgy.

sok erőt kívánok, és próbálj a babádra gondolni, érte erősnek kell maradnod!

2011. szept. 17. 15:09
 8/19 anonim ***** válasza:
7 hónapos terhes voltam, amikor édesapám öngyilkos lett. Abban a pillanatban csak a babámra és szegény anyukámra gondoltam. Furcsa, de annyira nem zaklatott fel a dolog. Aztán, miután megszültem, sírva öleltem magamhoz a babámat, hogy nem láthatja a nagypapája... Nem tudom, de szerintem a szervezetm "védte a babát" és nem stresszeltem, csak utánna. Még most is nagyon fáj. Pont ma 6 hónapja történt.
2011. szept. 17. 15:53
 9/19 anonim ***** válasza:
Szia,nagyon sajnálom ami veled és a családoddal történik.Én édesapámat veszítettem el,ő 57 éves volt,akkor volt négy éves a nagylányom,nem voltam terhes,így is nehéz volt átvészelni a betegség egy évét és az azt követő időszakot.Kitartást kívánok Neked és a családodnak is!Amit tanácsolni tudnék,hogy nagyon nehéz a haldoklónak is és próbáld meg picit tartani magad előtte,mert neki nagyon rossz az,hogy benneteket lelkileg szenvedni lát és a legnehezebb szerintem neki,hogy előttetek erősnek mutatja magát.Piszok nehéz ez tudom,de neki is piszok nehéz azt mutatni,hogy minden rendben,mert gyakran ezt teszik.Én sokáig csak magammal foglalkoztam,hogy velem mi lesz,hogy vészelem ezt át és közben apu meg csak szenvedett.A mai napig hiányzik,pedig azóta öt év telt el és az idő átalakít mindent,lesznek különböző szakaszok a gyász feldolgozásában,de eljutsz majd addig,hogy egyszer csak nagy nehezen elfogadod.
2011. szept. 17. 16:00
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is,hogy leírtátok.

Sok erőt adott,komolyan.

2011. szept. 17. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!