Redukálni a magzatszámot? Mit tennél a helyemben?
Én is biztosan megtartanám mindhármat! A redukció is nagyon kockázatos, meg hát erkölcsi okokból sem vállalnám! Ha megtapadtak, és szépen fejlődnek, akkor ki is tudod hordani őket, persze nagy-nagy odafigyeléssel és sok lemondással. Biztos nem lesz könnyű sem a terhesség, sem utána, de hidd el, iszonyú sok örömöd lesz bennük, ráadásul 7-8 hónapos terhességgel "letudsz" 3 gyereket (tudom, hülyén hangzik, de én most várom az ötödiket, és egyenként jöttek, pedig tök jó lett volna, ha kevesebb terhességgel "megúszom"). Nekem 4 (rövidesen 5) kicsi gyerekem van, és hidd el, annyi, de annyi örömöt okoznak, hogy az minden nyűgért és lemondásért bőven kárpótol! Fel a fejjel, menni fog! Nagyon sok boldogságot hozzájuk!!!
(Ja, és amúgy én meg pont azt hallottam, hogy a női test max. 3 baba kihordására lett kitalálva (ennek ellenére többen kihordtak már 6-8 magzatot is, és egészségesek lettek!)
32. hetes kismama
Nagyon kevés sikersztorit olvastam/hallottam hármasikrekről :( Ezek közül az egyik ez, érdemes elolvasni:
Ettől függetlenül (vagy éppen ezért) én nem vállalnám be mindhármat és a redukció mellett döntenék, vállalva azt a kockázatot, hogy mindhárom elmegy. Hogy miért? Mert van két szép egészséges pici gyerekem, akik miatt és akiktől nem tehetném meg, hogy a 9 (8, 7, 6, vagy amennyit ad a sors) hónapot végigfeküdjem. És ha megszületnek, biztos, hogy korababák lesznek, nem tudok egyszerre minimum két helyen lenni, mindegyik gyerekemnek egyformán adni.
Én is ikres vagyok, 1 évesek a fiaim. Nem egyszerű, nem is tudom én mit tennék. De tény hogy a 3as terhesség veszélyes lehet rád és a babákra nézve is.De az egyes terhesség is. Két nap miatt koraosztályon voltam az ikrekkel (35+5 hétre születtek), mellettünk egy 24 hétre született 690 gr-os picike volt, egyes baba. (minden ok már vele 1 éves)
Aki többet tud a témában, az egy hármasikres.
ikresek.hu-n vannak többen, esetleg nézz be oda a fórumra a babaváróba pl. Nagyon aranyosak voltak ott a csajok, mikor én a kicsiket vártam. És hát biztosan most is, mi ikresek olyanok vagyunk mint a kamionosok, buszosok, ismeretlenül is legalább intünk egymásnak. :-)
3 gyereket egyszerre megszülni és nevelni, és 3at külön szülni és nevelni teljesen más, tudom nekem is 3 van, 3 éves a lányom és 1 évesek az ikerfiaim.
Beszélgess ikresekkel az oldalon. Doki csak az eszére hallgat, neked az eszedre és a szívedre is kell.
Kívánom hogy jól dönts! Vigyázz magatokra!
Persze, hogy más a szituáció, mint az enyém.
Félve merem csak leírni, de én nem tudom, hogy milyen hónapokat, éveket várni a csodára, ami csak mesterségesen sikerül. Szerencsére mindkettő, illetve most már három terhességem a tervezett időben, illetve az előtt kialakult.
Igen, igazatok van, hogy egy szimpla terhességnél is lehetnek gondok, de egy ikres, sőt hármasikres terhességnél nagyobb a rizikófaktor. Szerintem nem véletlen, hogy a dokik egyből felajánlják a redukciót. De (és ezt nem győzöm hangsúlyozni) nagyon könnyen mond itt mindenki tanácsot (pro-kontra, tök mindegy), a döntés úgyis a te és a férjedé lesz.
Én nem bírnék úgy élni, gyereket nevelni, hogy lehettek volna egészségesek is, ha akkor van elég erőm egytől elköszönni, de ez én vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!