Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Redukálni a magzatszámot? Mit...

Redukálni a magzatszámot? Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés
5éve próbálkozunk a babával, végül lombikkal sikerült! 2hetes babáim vannak. 12 petesejtből mind megtermékenyült és 3at ültettek be. Mindhárman megtapadtak, fejlődnek. A doki felajánlotta a magzatok számának csökkentését, elsősorban a terhesség alatt felmerülhető problémák miatt, a koraszülés miatt. Ez volt a második beültetésünk, és mindig nagycsaládra vágytunk! Nem tudom mit tegyek, szivem szerint vállalnáma hármasikreket!
2011. aug. 26. 11:03
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Hany hetes vagy? es meddig nem jar olyan nagy kockazattal a redukalas? meddig lehet megcsinalni? Ha meg a 12. heti genetikai uh-ot meg lehet varni en azutan dontenek. Ha akkor minden oke es addig nem szivodott fel egyik embrio sem megtartan mindet.
2011. aug. 26. 13:02
 22/35 anonim ***** válasza:
67%

Én is biztosan megtartanám mindhármat! A redukció is nagyon kockázatos, meg hát erkölcsi okokból sem vállalnám! Ha megtapadtak, és szépen fejlődnek, akkor ki is tudod hordani őket, persze nagy-nagy odafigyeléssel és sok lemondással. Biztos nem lesz könnyű sem a terhesség, sem utána, de hidd el, iszonyú sok örömöd lesz bennük, ráadásul 7-8 hónapos terhességgel "letudsz" 3 gyereket (tudom, hülyén hangzik, de én most várom az ötödiket, és egyenként jöttek, pedig tök jó lett volna, ha kevesebb terhességgel "megúszom"). Nekem 4 (rövidesen 5) kicsi gyerekem van, és hidd el, annyi, de annyi örömöt okoznak, hogy az minden nyűgért és lemondásért bőven kárpótol! Fel a fejjel, menni fog! Nagyon sok boldogságot hozzájuk!!!

(Ja, és amúgy én meg pont azt hallottam, hogy a női test max. 3 baba kihordására lett kitalálva (ennek ellenére többen kihordtak már 6-8 magzatot is, és egészségesek lettek!)

32. hetes kismama

2011. aug. 26. 13:45
 23/35 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon kevés sikersztorit olvastam/hallottam hármasikrekről :( Ezek közül az egyik ez, érdemes elolvasni:

[link]

Ettől függetlenül (vagy éppen ezért) én nem vállalnám be mindhármat és a redukció mellett döntenék, vállalva azt a kockázatot, hogy mindhárom elmegy. Hogy miért? Mert van két szép egészséges pici gyerekem, akik miatt és akiktől nem tehetném meg, hogy a 9 (8, 7, 6, vagy amennyit ad a sors) hónapot végigfeküdjem. És ha megszületnek, biztos, hogy korababák lesznek, nem tudok egyszerre minimum két helyen lenni, mindegyik gyerekemnek egyformán adni.

2011. aug. 26. 14:50
 24/35 anonim ***** válasza:
67%
Én nagyon féltem az ikerterhességtől (szerencsére csak egy babám van), de ilyen helyzetben tuti megtartanám mind a hármat. Minden jót neked a terhesség alatt és után.:)
2011. aug. 26. 16:53
 25/35 anonim ***** válasza:
52%
Kedves 14.50-es válaszoló! Lehet, hogy te nem vállalnád be 2 gyerek mellett azt, hogy feküdj, de a kérdezőnek ez az első terhessége, így ő megteheti (de nem is biztos, hogy feküdnie kell)! Ráadásul 5 éve vártak gyerekre, így ez egy kicsit más szituáció szerintem...
2011. aug. 26. 22:05
 26/35 anonim ***** válasza:
52%
14.50: Nekem úgy születtek az ikerfiaim, amikor már volt egy kislányom. Ráadásul vidéki vagyok és a fiúk Bp-en születtek és amikor már hazamehettem a kórházból másnaponta jártam vissza hozzájuk vonattal, majd az utolsó 3 hétben hétközben a kórházban voltam velük, hétvégén itthon a naggyal. Megoldottuk és senki nem látta kárát. :-)
2011. aug. 27. 06:50
 27/35 anonim ***** válasza:
76%

Én is ikres vagyok, 1 évesek a fiaim. Nem egyszerű, nem is tudom én mit tennék. De tény hogy a 3as terhesség veszélyes lehet rád és a babákra nézve is.De az egyes terhesség is. Két nap miatt koraosztályon voltam az ikrekkel (35+5 hétre születtek), mellettünk egy 24 hétre született 690 gr-os picike volt, egyes baba. (minden ok már vele 1 éves)

Aki többet tud a témában, az egy hármasikres.

ikresek.hu-n vannak többen, esetleg nézz be oda a fórumra a babaváróba pl. Nagyon aranyosak voltak ott a csajok, mikor én a kicsiket vártam. És hát biztosan most is, mi ikresek olyanok vagyunk mint a kamionosok, buszosok, ismeretlenül is legalább intünk egymásnak. :-)

3 gyereket egyszerre megszülni és nevelni, és 3at külön szülni és nevelni teljesen más, tudom nekem is 3 van, 3 éves a lányom és 1 évesek az ikerfiaim.

Beszélgess ikresekkel az oldalon. Doki csak az eszére hallgat, neked az eszedre és a szívedre is kell.

Kívánom hogy jól dönts! Vigyázz magatokra!

2011. aug. 27. 06:59
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy más a szituáció, mint az enyém.

Félve merem csak leírni, de én nem tudom, hogy milyen hónapokat, éveket várni a csodára, ami csak mesterségesen sikerül. Szerencsére mindkettő, illetve most már három terhességem a tervezett időben, illetve az előtt kialakult.

Igen, igazatok van, hogy egy szimpla terhességnél is lehetnek gondok, de egy ikres, sőt hármasikres terhességnél nagyobb a rizikófaktor. Szerintem nem véletlen, hogy a dokik egyből felajánlják a redukciót. De (és ezt nem győzöm hangsúlyozni) nagyon könnyen mond itt mindenki tanácsot (pro-kontra, tök mindegy), a döntés úgyis a te és a férjedé lesz.

Én nem bírnék úgy élni, gyereket nevelni, hogy lehettek volna egészségesek is, ha akkor van elég erőm egytől elköszönni, de ez én vagyok.

2011. aug. 29. 12:20
 29/35 A kérdező kommentje:
hátha olvassa még valaki, leírom mert nagyon boldog vagyok. erősek, egészségesek és szépen fejlődnek mindhárman. :) remélem később is így alakul majd a babavárás, elkerült a hiperstimuláció is, és már három baba fogadására készünk.
2011. szept. 29. 10:27
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok Kedves BÁTOR kismama!Szerintem a legjobb döntést hoztad meg!Ha időd engedi néha tájékoztass bennünket,mi van Veletek.Nagyon jó egészséget,és sok örömet,boldogságot kívánok!
2011. szept. 29. 12:54
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!