Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális ez a vacilálás...

Normális ez a vacilálás gyerekvállalás előtt? Érett vagyok vajon az anyaságra?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, nő, a párom 31. Minden rendben van, pár hónapon belül lesz az esküvőnk. Másfél éve vagyunk együtt, de nagyon egymásra találtunk, volt már 5 éves kapcsolatom, de össze se hasonlítható a mostanival. A párom már régóta hangoztatja, hogy szeretne családot, de én viszont sose voltam olyan tipus, hogy megnéztem az utcán a gyerekeket, sőt nem is nagyon szerettem őket, de úgy voltam vele, hogy majd nekem is lesz, az persze egész más lesz. Még nem tudom elképzelni magam, hogy anya legyek, viszont mindig úgy voltam vele, hogy 30 éves koromig szeretnék két gyereket.

Szóval a lényeg, hogy egyenlőre nem tudom magam beleképzelni a helyzetbe, viszont minden megvan, ami csak kell.

Más is volt így, megváltozott a hozzáállása terhesség alatt, vagy amikor már közelgett a teherbeesés ideje?

2011. aug. 24. 22:20
 1/4 anonim ***** válasza:
én szerettem volna mindig is gyereket. viszont,amíg meg nem született a lányom, nem tudtam elképzelni,milyen anyukának lenni. ahogy a házasságunk előtt sem tudtam elképzelni,milyen lesz majd feleségnek lenni.
2011. aug. 24. 22:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Érdekes dolgok ezek. Mikor kislány voltam, el sem tudtam képzelni, milyen lehet srácot megcsókolni. Aztán eljött az idő. Később el sem tudtam képzelni, milyen az, amikor évekig együtt vagy, akár együtt is élsz valakivel. Eljött ez az idő is. Nem tudtam elképzelni, milyen érzés lehet, ha megcsalnak, ha szakítasz a pároddal. Ez is eljött. És még sorolhatnám...

Mióta "nő" vagyok, el se tudtam képzelni, hogy nekem valaha gyerekem legyen, túl szeleburdinak éreztem magam mindig is. Ha szóba jött, határozottan kijelentettem, hogy nekem nem valószínű, hogy valaha gyerekem lesz. Úgy voltam vele, hogy bármi történhet, akármilyen körülmények adottak lehetnek, ha teherbe esnék, elvetetném... Elvégre mi is az? Fél óra és vége, élhetem tovább az életem.

Most 22 éves vagyok, és teljesen másképp állok a dologhoz. Még ha csak egy futó kaland lenne az apukával, akkor sem vetetném el. Ha más nem, örökbe adnám. Nem lennék képes "megölni", bár egyáltalán nem ítélem el az abortuszt, nem is tartom "gyilkosságnak".

Régen undorral néztem a kisbabákra, mert sírnak, kakilnak, nyűgösek, nyávognak, stb. Most megmosolygom őket, mikor látok egy babát vagy kisgyereket az anyukájával/apukájával és teljesen másképp gondolok rájuk.

És ma már azt mondom, hogy maximum 3 éven belül szeretnék kisbabát :)

2011. aug. 24. 22:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Hidd el eljön az az idő, amikor bármit odaadnál, bármit megtennél egy kisbabáért, na akkor leszel érett, én úgy gondolom. Én 24 évesen akartam szülni, de csak 26 évesen sikerült, nehezen jött össze a baba. De maga volt a pokol az a két év. Eljön majd az az idő, amikor már nem érdekel, hogy fájni fog-e a szülés, hogy mennyit hízol a terhesség során, hogy megereszkedik-e a melled és még sorolhatnám. Egy dolog fog érdekelni, hogy legyen egy kis ember, akinek TE adtad az életet és akiért bármit megtennél. ÉS csak egy halk javaslat, én a helyedben sokat nem várnék, hogy belevágjak, mert hidd a férfiakban is elő tud jönni ez az érzés borzasztó erősen, és ki tudja, hogy a párod, hol tart ebben a témában.
2011. aug. 24. 23:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem várni kéne még a gyermekáldással! Még ráérsz, 30 éves korodig minimum 5 gyereket szülhetsz, semmiről nem vagy lekésve. Az én véleményem, hogy akkor van valaki felkészülve az anyaságra, ha testileg-lelkileg, minden porcikája kívánja azt. Élvezzétek egy kicsit a házasságot, és ha mindketten egyformán szeretnétek a babát, csak akkor vállaljátok be! Másfél éve vagytok együtt? Akkor még nagyon "friss" a kapcsolat, annyi minden vár még kettőtökre, egy kisbaba viszont -ami persze az élet legszebb, leggyönyörűbb ajándéka -rengeteg nehézséggel, lemondással jár, fenekestül felforgatja az addigi megszokott, nyugodt életet, nem lesz ekkora szabadság! :)
2011. aug. 25. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!