Miért járnak a nők magán nőgyógyászhoz az SZTKs helyett? Budapesten lakom és hamarosan gyermeket szeretnék. Tudtok ajánlani valami jó SZTKs nőgyógyit XI. kerben? Mennyi egyáltalán egy gyerekvállalás a magán nőgyógyásznál (viszgálat, szülés stb. )?
Ugyan nem vagyok bp-i,de nálunk/én orvosomnál (Pécs) a magánrendelés 7000/alkalom.Havonta kell mennem a 12ik héttől.Azt szokták írni osrzságszerte,h a magánrendelésen kifizetett összeg 10xesét szokás adni szülésre.főleg,ha császár.Van olyan doki is,aki megmondja,h ő 100at kér,és van olyan,akinél rá kell kérdezni.Orvosa válogatja.Nekem azért van magánorvosom,mert számomra biztonságot ad,h tudom,bármikor felhívhatom,"zaklathatom",és amikor szülni megyek,akkor sem leszek "elhanyagolva". Olvastam pár helyen,h akinek nem volt választott dokija,azt majdnem le se szarták,és nem is voltak kedvesek vele.
Nyilván nem mindenhol van ez így és sok ellenpélda is van,de én nem szeretnék kockáztatni.
Nyilván az sztk-ban is vannak jó orvosok,csak ki kell fogni.De szerintem ebben a témában is az a jellemző,h olcsó (ingyen) húsnak híg a leve....
Boldog babavárást kívánok és sok szerencsét a dokiválasztáshoz:-)
36 hetes kismama
Szia!
Én csak az első kérdésre tudok válaszolni.
Ez a szokás......mostanság.
Nekem nem volt orvosom! Nem hanyagolt senki! Minden orvos, akivel találkoztam az Sztk-ban nagyon rendes, segítőkész, alapos volt! Semmi problémám nem volt sem a kilenc hónap alatt, sem a szüléskor, sem azután!!! 100%-ig meg vagyok elégedve, pedig egy kis megyeszékhely kis szülészetén szültem :)
Az, hogy az a vélekedés van a köztudatban, hogy akinek nincs orvosa, azt "leszarják" (bocs a kifejezésért), ez inkább az orvostársadalmat minősíti.
Van olyan, aki annyira szemérmes, hogy őt csak egy orvos lássa, vagy tényleg szüksége van "pátyolgatásra", de van olyan akinek azért van orvosa, hogy elmondhassa, hogy XY az én fogadott orvosom. (a kórházban a mellettem fekvő kismamától napi 50* hallottam hogy XY az "én fogadott orvosom")
És van olyan, akinek azért van orvosa, mert jó magyar szokás szerint az anyukák, kismamák, nők egymást riogatják....pedig arról is szólhatna a dolog, hogy a fogadott orvos nem volt képes bemenni a szülésre, vagy rossz gyógyszert adott, vagy nem vette észre az uh-on a rendellenességet stb.
Ja, én csak abban az esetben fogadtam volna/fogadnék orvost, ha problémás terhességem lenne, mert az tényleg nagyobb odafigyelést igényel!!!
Hát ennyi....bocs,hogy kicsit hosszúra sikerült a válasz! Sok sikert a babavállaláshoz, és jó egészséget, kitartást hozzá!
Első vagyok.
Nos,eről beszéltem,h van pozitív példa is az sztk-ra is:-)
Mondjuk nekem lombikbabám van,tehát nem is volt nagyon választásom a saját orvos tekintetében....
Üdv:-)
Szia,
Én elsőbabás kismama vagyok, a 26. hétben jelenleg. Amikor megtudtam hogy babát várok, én is kerestem egy dokit akit "saját"-nak, "fogadott"-nak hívhatok.
Én azért tettem mert bevallom, elég félős vagyok orvosi dolgoktól, pl még sosem voltam kórházban csak látogatóként, és alapból is olyan típus vagyok akinek jólesik a pátyolgatás és az hogy amikor a kórház folyosóján összefutok a dokimmal már messziről kitárt karokkal, mosolyogva jön oda hozzánk, egyszerűen jó érzés :)
Olcsónak nem olcsó egy magán, nekünk komoly lemondásokkal járt de egyelőre úgy érzem megéri. Havi 10 ezret fizetünk neki, szülés 100 lesz nála, ezt már tisztáztuk az elején.
Én egyszerűen megnyugodva érzem magam amiért van valaki akit a nap bármely pillanatában felhívhatok ha baj van, és nem utolsósorban a kötelező kórházi vizsgálatoknál is jó hogy ő elintézi mikor kihez kell mennem, sorbaállás nélkül. És persze az is jó hogy alapból is, ő egy nagyon mosolygós és tipikus pátyolgatós, viccelődős doki, szóval így a szüléstől sem tartok, biztos jó hangulatban fog telni :)
Nem vagyok egyformák, ezek voltak (és most is ezek) az én szempontjaim hogy miért választottam sajátot. Bár való igaz, amióta terhes vagyok, nem ültünk be kajálni, nem voltam moziban, stb. stb., és a kocsit is csak szükséges helyzetekben használjuk de úgy érzem megéri a lemondásokat a döntésem :)
Jó babavárást Neked :)
A lesz 1"sz"!:-D
Nincs olyan messze Heves Budapesttől..100km:-/
Egy biztos a szülész orvosokat a kismamák "rontották" meg!
Nem kötekszem csak ez az egyetlen egy helyesírási mániám van a "lesz" és ezt nem bírom megállni,ne hari!:-)
Pl:2gyereket szültem magánnál..még egy szaros teloszámot se adott:-/hála égnek azért meg voltam elégedve ,főleg másodiknál!Most a 3.babát várjuk és sztk-ba járok és itt is tuti minden:-)Csak a pénz marad az ÉN zsebemben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!