Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek első terhessége és...

Akinek első terhessége és mindent meg kell vásárolnia, a babának és magának mennyire "saccolja" a végösszeget?

Figyelt kérdés
Mi magunknak spóroljuk ki senkitől nem kapunk semmit a kezdéshez összeírtam mindent sok mindent már meg is vettünk a végösszeg kb.250.000ft,(nem veszünk használtan szinte semmit)
2011. aug. 19. 19:14
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
100%
Hááát, nem is tudom mit írjak, elolvastam a hozzászólásokat, és le vagyok döbbenve. Először is az áraktól, bár biztosan reálisak, de leginkább attól, hogy mivel az első babát várjátok, még nem tudjátok, hogy ha megérkezik, annyira, de annyira mindegy lesz, hogy mennyire drága/márkás vagy éppen használt bébihordozóba, babakocsiba vagy kiságyba teszitek a kicsit! A kicsi ruháira azért kár sokat költeni, mert igen hamar kinövik és jöhet is a következő méret :-) Szóval a lényeg a BABA, a többi részletkérdés. Mindenkinek jó babavárást kívánok, és persze jó egészséget! Egy négy gyermekes anyuka.
2011. aug. 27. 00:23
 22/31 anonim ***** válasza:
270 ezer.
2011. aug. 27. 07:53
 23/31 anonim ***** válasza:

Hát babakocsi+kiságy+komód 120 000.

Apróságok 38.000.

Ruhákat a barátnőmtől kaptam,használt de tökéletes gyönyörű darabok.Egy pár új darabot vettünk,higgyétek el nem érdemes!

Még a doki van vissza,50 000 Ft.És melltartóbetétet nem vettem még,a többi kórházi dolgomra+ mellszívó, sterilizáló került kb 15.000-be!

Miért szülésznőt is fogadni,ha van fogadott doki?

Kényeztetésre és lelki segítségre ott van a párom,szakmai orvosi segítségnek pedig az orvos!

36hkm

2011. aug. 27. 09:13
 24/31 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló kismamának:én már 2x szültem(és remélem hamarosan pozitvat tesztelek),és volt fogadott szülésznőm.Nem a lelki segítség miatt(arra nekem is ott volt az uram),hanem a szakmai miatt.Pl.a szülészorvovs nem végez gátvédelmet,azt a szülésznő csinálja.Nekem konkrétan a bujrkot is ő repesztette,az óránkénti vizsgálatot is ő csinálta.A kitolásnál a dokim(szintén fogadott) is ott volt,az egyik lábamat ő fogta...mivel nem volt gátmetszésem,sok dolga nem volt.Megvárta,amíg megszületik a lepény,megnézte,aztán engem is,hogyan vérzek,minden rendben-e.SZóval,ha sima,komplikáció mentes szülésed van,semmi szükség a dokira,sokkal inkább van a szülésznőre!
2011. aug. 27. 10:39
 25/31 anonim ***** válasza:
Bujrkot=burkot
2011. aug. 27. 10:41
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

3. babámat várom és tudom, hogy van, amit 6hét alatt, igen, 6 hét alatt kinő!!!

Tehát nem vettem soha komolyabb összegért pl. bodykat (égbekiáltó 3-4ezerért..).

Babakocsi használt volt 20ért, kiságy 6ezer, matrac is 4ezer volt, azóta is használható a 3. babánál is ahogy ez az olcsó kiságy kibírta a másik kettőt is...

Nem attól függ, mennyire szeretjük Őket, hogy mennyiért vásárolunk be, még ha tehetős is az ember, a mai Világban szerintem jobb félretenni a kölköknek inkább, mert kamaszként még húzósabb lesz Őket akár ruházni, akár költőpénzt adni:-))) Persze nem ez volt a kérdés, ezért válaszolok arra is: mi mindent megúsztunk az első teljes évét a gyereknek 150ezerből!!!

2011. aug. 27. 12:26
 27/31 anonim ***** válasza:
0%

Háát én már kb. kiszámoltam:

Orvos (magánrendelések és szülés): 160.000

Neonato babakocsi (kombi): 210.000

Babakelengye:400.000

Köldökzsinórvér: 350.000

Mindegy? Akkor ne szülj.........

Áprilisi baba anyukája.

2011. aug. 27. 12:54
 28/31 Adri baba ***** válasza:

Sziasztok,hát magyarországohoz képest nagyon sok szerintem..

Én Angliában élek de nem tudom elképzelni hogy egy babaváráshoz elköltsek 1500fontot..

Az nagyon sok pénz,igaz itt olcsobbak a babaruhák,de a babakocsi kiságy itt sem olcsó.

De nem vennék mindenből ujjat max akkor ha több gyereket tervezek,mert különben felesleges pénzkidobás.

2011. aug. 27. 13:12
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi 150-160-ból vásároltuk meg a baba cuccait (segítség nélkül)! A kisruhákat kivéve minden új, de nem a drága kategória. Babakocsit mi travel-systemet vettünk, leárazva 40-ért! Ebben az összegben nincs benne a doki pénze + a magánrendelések + 4d. Egyébként 100 ezerből is meg lehet oldani, meg egymillióból is. Ez már attól függ ki melyik réteghez tartozik! Nekünk nem lesz külön babaszoba, így sokat spóroltunk, én egy percig sem lennék nyugodt, ha külön helységben aludna.

36 hkm

2011. aug. 27. 16:00
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy "mindegy? akkor ne szülj..."

Te nem normális, ezerrel szeretem mind3 gyerekem annak ellenére!hogy nem vagyok milliomos...ki az a barom, akinek az számít, hogy a babakocsi 210ezer????? Milyen Világot élünk??? És ebben kell felnőniük a gyermekeimnek...

Igenis, hogy egy csecsemő nem nézi meg magán, hogy mi van rajta és amíg tiszta és jó az anyaga, és egészséges benne a babám, számít, hogy 300ft vagy 3000ft...

2011. aug. 28. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!