Akinek első terhessége és mindent meg kell vásárolnia, a babának és magának mennyire "saccolja" a végösszeget?
Őszintén...még nem mertem összeszámolni :(
Mindent újonnan vettünk, nem akartam használt dolgokat. Majd ha nagyobb lesz akkor simán, de újszülött korában legyen minden új.
Babaágy, matrac, ágyneműk,lepedők, pelenkázó komód, szőnyeg, függöny, szoba kifestése, szoptatáshoz kellékek, cumisüveg szett, sterilizáló, ruhaneműk (bundazsák, törölközők, rugik, bodyk, harisnyák, sapik stb...)
Babakocsi (mózessel, hordozóval), tisztálkodáshoz minden (kiskád, kádállvány, kozmetikumok)
Szopipárna, fotel a babaszobába (ha éjszakázni kellene)
Nekem minden...
Gyógyszerek.
Orvos+szülésznő+ a havi vizsgálatok a dokinál
4d-s uh-k
Közelít az 500.000-hoz azt hiszem.
Este összeszámolom.
Én sem mondanám tehetősnek magunkat de az első pozitív teszt óta az én táppénzemből ami 70.000-ft félre teszünk minden hónapba 20.000ft-ot,és nekünk is az anyósom meg a szüleim segítenek.Jaj meg most kaptam vissza a reál hozamot 78.000-amire nem számítottunk de nagyon jól jött!
Mi sem nagyon akarunk első babának használtan venni semmit bár a szopipárnát 1500-ért vettem bababörzén,és Pesten a Bippa kft-nél veszünk szinte mindent elég jó áron.Onnan van a babakocsi is meg a kiságy matraccal,hó végén meg megyünk megvenni a többit.A gyógyszereket meg egészségpénztárra veszem.
Barátnőm fia 1 éves, ő azt mondta hogy a legelső orvosi vizsgálattól, a terhesbugyin,a ruhákon a gyógyszereken, a baba cuccokon keresztül, a kórházba szükséges cuccokig ők 700.000Ft-ot költöttek a babára. De ebben tényleg minden benne van, ő egy táblázatban vezette!
Ők szinte nem vettek használtan semmit, de nem is a legdrágább cuccokat vették meg, a középkategóriát,és azt, amire szükség volt!
Tegnap 9:00 vagyok.
Igen, én is írom egy füzetbe, hogy mit vettünk meg és az mennyibe került.
Hozzáadtam a havi magándokit és a szülésre szánt pénzt, 4d-s ultrahangokat.
El fogjuk hagyni a 500.000 Ft-ot.
Mi sem vagyunk tehetősek, erős középréteg, de apránként szerezzük be a dolgokat és nem mindig a legdrágább a legjobb :)
Most kiságyat keresgélek jó áron már vagy 3 hete, de még mindig nincs meg az igazi (fehéret szeretnék)
köszönöm a válaszokat!
Ezek szerint majdnem mindenkinél ott van az az összeg vagy így vagy úgy,hát lehetnének olcsóbbak is a babacuccok meg az orvosi ellátás de sajnos ilyen világot élünk!
Mindenkinek nagyon könnyű szülést és boldog babavárást kívánok!!!
Üdv.Ancsi(27 hetes km)
Most kicsit tanácstalan vagyok vagyis inkább meg vagyok illetődve...
Szóval, nem kaptunk ismerősöktől vagy rokonoktól semmit,mindent magunk vettünk.Van ami teljesen új és van ami használt(első baba,szóval én is vágyom az új holmikra!)és valamennyit a vaterán vettem meg (alig használt, 1x volt a babán baromi jó állapotban vannak).
Eddig a babaholmik (mindent számoltam!) 100.000.- vannak és a kádat illetve ugye a gyógyszertári holmikat nem vettem meg neki.
Eleinte én is kinéztem a 160.000ft-os cam babakocsit, de aztán használtan megvettem egy anyukától 35.000ft-ért, mert ő Amerikából kapott valamilyen puccos kocsit.
Talán lehet hogy azért tartok ennyinél.
De persze az orvosomra eddig magánrendelése elment 50.000ft és valószínű hogy még 80.000 +10.000 a szülésznőnek el fog menni szóval akkor ott tartok ahol ti:)))
A jó életbe:))))
Mindenkinek jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!