Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érezhetem a babámat a köldököm...

Érezhetem a babámat a köldököm alatt? (első megmozdulás lenne) vagy pedig valamelyik oldalt kell hogy érezzem?

Figyelt kérdés
Még lenne egy kérdésem, hogy mikortól hallja a babám ha beszélek hozzá?
2011. okt. 27. 11:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Én a köldököm és a személemcsont között fél úton éreztem először a babámat. Én az első pozitív teszttől beszéltem hozzá, de hogy mikortól hallotta azt nem tudom. :)
2011. okt. 27. 12:18
 2/19 anonim ***** válasza:

Én a pocakom közepén belül éreztem az első mozgásokat, nem oldalt. Később amikor már erősödött a babám és nagyobbakat tudott rúgni, akkor kirúgta az oldalamat, tehát akkor már oldalt is éreztem. De addig leginkább csak odabent valahol mélyen.

Bárhol érezheted attól függően, hogy hol helyezkedik el a placenta, és a magzat miként fekszik odabent.

Hallás

Az anyaméh nem egy csendes hely. Hallható bent az anya szívdobogása, a vér áramlása a nagyobb erekben, gyomorkorgás, bélmozgások, az anya hangja és ezen kívül behallatszanak külső hangok is. Az anya hangja különösen érdekes, hiszen azt a magzat közvetlenül csontvezetéssel hallja. A gerincoszlop és a medencecsont hozza létre a hangrezgéseket.

A magzat füle a nyolcadik hét körül kezd kialakulni szerkezetileg, és körülbelül a 24-ik hétre alakul ki teljesen. Innentől kezdve a hangok lesznek a legfőbb információforrás, melyek feltehetően tompítottak, hiszen a baba fülét magzatmáz borítja.

[link]

2011. okt. 27. 12:20
 3/19 A kérdező kommentje:
Annyi volt, hogy hirtelen felálltam a székről és kinéztem az ablakon, ekkor éreztem mintha egy picit belém rúgott volna, nem tudom, hogy ilyenkor már rúgásokat kellene éreznem vagy még nem, de tegnap este is volt hasonló, csak lejjebb, ezért gondoltam hogy a babám lehetett.
2011. okt. 27. 12:33
 4/19 anonim ***** válasza:
Nem írtad, hány hetes vagy. Én első babámat 15-16 hetesen éreztem meg.
2011. okt. 27. 12:35
 5/19 A kérdező kommentje:
15 hetes vagyok
2011. okt. 27. 12:38
 6/19 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem őt érezted már.

Tök jó érzés, nem? :)

2011. okt. 27. 12:43
 7/19 A kérdező kommentje:
Sejtettem, hogy ő az de nem voltam benne biztos, igen nagyon jó érzés, de nem merek még szólni senkinek se hogy megmozdult, mert lehet hogy el se hinnék, hogy ilyen hamar.
2011. okt. 27. 12:48
 8/19 anonim ***** válasza:
Őszintén! Szerintem 14-15 hetesen kizárt,hogy őt érezd. Erről 3 dokit is megkérdeztem és ebben az egyben mind egyetértett. Legalább is első gyereknél! Ilyenkor a méh, épphogy kibújik a szeméremcsont mögül!
2011. okt. 27. 17:09
 9/19 A kérdező kommentje:
Kár :( akkor várok türelmesen, az is lehet hogy bélmozgás volt :(
2011. okt. 27. 17:24
 10/19 anonim ***** válasza:
Szerintem meg igenis érezheted őt. Én is 15 hetesen éreztem, szintén első baba. Engem is mindenki hülyének nézett, és én is arra gondoltam, csak összekeverem a bélmozgással, de később, amikor már határozottabban mocorgott tudtam, hogy korábban is a babát éreztem.
2011. okt. 27. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!