Érezhetem a babámat a köldököm alatt? (első megmozdulás lenne) vagy pedig valamelyik oldalt kell hogy érezzem?
Én a pocakom közepén belül éreztem az első mozgásokat, nem oldalt. Később amikor már erősödött a babám és nagyobbakat tudott rúgni, akkor kirúgta az oldalamat, tehát akkor már oldalt is éreztem. De addig leginkább csak odabent valahol mélyen.
Bárhol érezheted attól függően, hogy hol helyezkedik el a placenta, és a magzat miként fekszik odabent.
Hallás
Az anyaméh nem egy csendes hely. Hallható bent az anya szívdobogása, a vér áramlása a nagyobb erekben, gyomorkorgás, bélmozgások, az anya hangja és ezen kívül behallatszanak külső hangok is. Az anya hangja különösen érdekes, hiszen azt a magzat közvetlenül csontvezetéssel hallja. A gerincoszlop és a medencecsont hozza létre a hangrezgéseket.
A magzat füle a nyolcadik hét körül kezd kialakulni szerkezetileg, és körülbelül a 24-ik hétre alakul ki teljesen. Innentől kezdve a hangok lesznek a legfőbb információforrás, melyek feltehetően tompítottak, hiszen a baba fülét magzatmáz borítja.
Akkor szerintem őt érezted már.
Tök jó érzés, nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!