Akinek első terhessége és mindent meg kell vásárolnia, a babának és magának mennyire "saccolja" a végösszeget?
Nekünk mindent meg kell venni az utolsó pelenkáig, mivel nem volt régóta baba a családban. Nagyon sok mindent vettünk használtan, de teljesen tökéletes állapotban. A babakocsi, egy Philips avent szoptató készlet, és a babatextíliákon kívül, szinte tényleg mindent vaterán lőttem. Én 300 000-re tippeltem az elején, de most úgy látom nem áll meg annyinál. Mondjuk ebből 85 000 volt csak a multifunkciós babakocsi, és ezen felül 150 000-nél tartunk. Ami nincs még meg azok a babaápolási cikkek, pelenkák, gyógyszerek, kifogók, meg pár apróság. És még nem adtam hozzá az én gyógyszereim költségeit, ami min. 30 000 Ft. Az orvosi költségeket meg ne is firtassuk, az még 100 000 Ft.
Igazából olyan dolgokat is vettünk, ami nem létszükséglet, egy listából dolgoztam. Így is minimum 100 000 Ft-ot spóroltam avval, hogy használtan vettünk sok mindent. Minden együtt, ha újonnan lett volna közel 500 000 Ft szerintem, de ez orvosi költségekkel, mindennel cakli-pakli.
34h km
Szerintem ezek a tehetősebb réteg számai..
Ennél jóval alacsonyabb összegből össze lehet hozni mindent.
kb. 450 ezer. Ebben az orvosi költség is benne van (hálapénz: 50ezer+ital)
Szinte mindent újonnan vettünk. Kivéve 1-2 ruhát, mert sikerült beszabadulni anno bababörzére és baromira élveztem :DD
Ott azt hiszem 25ezret költöttem ruhákra.
20.24 vagyok. Akkor orvosi és gyógyszer költségek nélkül szerintem a saccolt 300 000 Ft lesz a vége, hiába sok mindent használtan szereztünk be.
Tehetőseknek nem mondanám magunkat, messze nem keresünk 200-at ketten se havonta. Van félretett pénzünk, és ezt a babára szántuk, és a szülőktől is kapunk segítséget.
34h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!