Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Leírnátok nekem, hogy "működik...

Leírnátok nekem, hogy "működik" az abortusz?

Figyelt kérdés
Előrebocsátom:Nem vagyok egy lelketlen szemétláda,aki képtelen felhúzni egy gumit,vagy akármi.A párommal védekeztünk,(óvszerrel) és látszólag semmi "baj" ne történt.Nekem mégis két hete késik.A menzeszem elég zavaros így nem nagyon aggódtam,de mivel furán érzem magam,elkezdtem.Ma meséltem el a páromnak.Reggel tesztet veszek,és remélem a legjobbakat,de megbeszéltük,a legrosszabbra készülünk.Nagyon sajnálnánk mindketten,ha terhes lennék és el kéne vetetnünk a kisbabánkat,de egyszerűen erre még ne vagyunk készen.Ne tudnánk eltartani szegény picikét.Hosszas vívódás után döntöttünk úgy,hogyha baba,akkor el kell vetetni,de sajnos tényleg nem terveztük...Még iskolába járok,az ő fizetése pedig nem elég,hogy olyan körülményeket teremtsünk a picinek,amit megérdemel.Mivel világ életemben védekeztem,nem készültem ilyesmire,nem tudom hogy megy egy abortusz,mire kell készülni,és az interneten leírtakon túl szeretnék személyes tapasztalatokat is hallani ezzel kapcsolatban.Kérlek,ne írjatok csúnya,becsmérlő dolgokat,éppen elég nekünk,hogy meg kell ölnünk a kisbabánkat-adja az ég,hogy tévedjek-de nem jó szántunkból tesszük. :( 20/L
2011. aug. 19. 00:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát csak a műtét részét tudom leírni, mert nekem vetélés miatt volt, de a folyamat ugyanaz.

A 12. hétig kell megcsinálni, amit az utolsó rendes vérzéstől számítanak, de biztos voltál doki, ő megmondja, hogy hol tartasz. Ha még nem szültél, akkor előző nap este, vagy a műtét előtt méhszáj tágítást csinálnak, bent alszol egy éjszakát, másnap meg 10 perces altatásban (karba egy szuri)megcsinálják, 6 óra múlva, ultrahangos kontroll után mehetsz haza. Valamennyit kell fizetni is, de azt nem tudom, pár 10e.

2011. aug. 19. 00:49
 2/25 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2011. aug. 19. 00:51
 3/25 A kérdező kommentje:
ÉS sajnálom a kisbabádat :(
2011. aug. 19. 00:52
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is majdnem így volt mint az elsőnél (sajnos nekem is elhalt baba miatt..).

Annyi különbséggel, h (bár én sem szültem még akkor) nem raktak fel tágítót, mert nem volt rá szükség, és reggel mentem 8-ra, és délután 5-kor hazaengedtek.

Testileg "nem egy nagy ügy"... lelkileg viszont hosszú hónapokig fájt.. mig újra terhes nem lettem.

2011. aug. 19. 00:53
 5/25 anonim ***** válasza:
90%
Köszi, kedves vagy! :) Már túl vagyok rajta, azóta van egy 3 éves lányunk :) Sok sikert Neked, minden jót!
2011. aug. 19. 00:54
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a sok sikert úgy értem, hogy a teszted ne legyen két csíkos!
 7/25 A kérdező kommentje:
Szegénykék :( Tényleg borzalmas :( Viszont neked,kedves második válaszoló gratulálok a terhességedhez :)
 8/25 A kérdező kommentje:
Első!Köszönöm szépen,gratulálok a kislányhoz! :) Ez legalább örömteli :)
2011. aug. 19. 00:55
 9/25 anonim ***** válasza:
75%

Én is hasonló helyzetben voltam, védekezés mellett esetem teherbe, mindketten tanultunk. Bár erről az a véleményem, senkinek nincs joga elítélni a nőt, egy ilyen döntés miatt. Akár védekezett, akár nem. Persze azokkal nem értek egyet, akik sportot űznek az abortuszból.

A pozitív teszt után nőgyógyászt kerestem. Elküldött a vizsgálati eredményekkel egy védőnő/családsegítő személyhez. Akivel át kellett beszélni, hogy biztos el akarom-e vetetni. Majd egy hét gondolkodási időt kaptam. Visszamentem, kitöltöttük a papírokat, és kaptam egy csekket.

Akkor ez eredetileg 30 000 ft körül volt, de a családi miatt talán, vagy hogy tanulok, nem emlékszem csak 8 000 ft-ot kellett fizetni. Megbeszéltem az orvossal a dátumot, és mentem vissza a védőnőhöz. Az apának is alá kellett írni.

A műtét napján nem lehetett semmit enni, inni. Aznap 00:00 órától. Felvettek az osztályra, kaptam kórházi ruhát. Minden ékszert le kellett venni, majd a vizsgálóban tágítót helyeztek fel. Visszamentem kis időre a szobába, majd mentem a műtőbe. Ott az altatóorvos kérdezgetett. Felfeküdtem a műtőasztalra, majd elaltattak. Következő emlék, hogy tesznek vissza az ágyra. Pár óráig nem kellhettem fel, ihattam ehettem. Utána viszont rögtön zuhanyozni kellett mennem. A dokim megnézett mielőtt hazament. Reggel az ügyeletes le se tojt. A dokim nem dolgozott, de bejött, megvizsgált,és haza is engedtek másnap. Volt egy másik lány, ő még aznap hazament, bejött inkább másnap a vizsgálatra, zárójelentésért.

2 hét múlva kellett visszamenni, nem lehetett nemi életet élni addig. (Párom már másnap szexelni akart.)

3-4 napig fáradt, érzékeny voltam. Engem annyira nem viselt meg, mert tudtam, hogy nem állunk úgy anyagilag, hogy felneveljek egy babát, be kell fejeznem a sulit, tehát ez volt a jó döntés.

Még annyit, hogy párom szerette volna megtartani, sírt, könyörgött,végül belátta, hogy tényleg nem tudnánk felnevelni. Az eset után 2 hónappal elhagyott, kiderült, hogy volt egy másik barátnője hónapok óta. Szóval szépen egyedül maradtam volna a babával.

2011. aug. 19. 01:30
 10/25 anonim válasza:
53%
Annyira sajnállak kedves kérdező:( Csak halkan kérlek: gondold még át. Én 19 éves voltam, pont érettségiztem, amikor így jártam. Megszületett a baba. Csak örömet hozott. Értékes ember lett belőle. Nem mondom, hogy könnyű volt, még szinte gyerek voltam, én sem voltam kész az anyaságra. Nagyon örülök, hogy a világra hoztam és büszke vagyok az okos fiamra nagyon:)
2011. aug. 19. 01:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!