Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudok megbékélni a nevével...

Nem tudok megbékélni a nevével! Hogy győzzem meg?

Figyelt kérdés

Már van egy 2 éves kislányunk és most várjuk az öcsit. Csak az a baj, hogy a férjem Ákost szeretne, én meg Csegét. Azt mondta, mivel a kislány nevét én választottam, ezért ő legyen Ákos. Próbálom szoktatni magam a gondolathoz, de valahogy mindig a Csegénél lyukadok ki. Persze tudom én hogy az a lényeg, hogy egészséges legyen. De én úgy érzem, hogy az név fog rá illeni.

Ja és epekőves lettem vele, úgy hogy szigorú diétán vagyok. Meg amikor begörcsölök és szaladunk az ügyeletre szuriért. Mindig az jut eszembe, hogy én szenvedek meg érte, akkor miért nem lehet az a neve, amit én szeretnék.

Hogy győzzem meg? Kérlek segítsetek.

24 km

2011. aug. 10. 15:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne győzd meg, a Csege név nagyon gázos. Úgy hangzik mintha lány név lenne.
2011. aug. 10. 16:35
 12/22 anonim ***** válasza:

Legyen két neve! Így nem kell keresgetni,és egyikőtöknek sem kell engednie!

Mi anno megegyeztünk,hogy ha lány,akkor Ő ,ha fiú,akkor én. Az elsőt a 28.- héten tudtuk meg,hogy kislány,így Ő adta a nevet.

A másodiknál csak a születésekor derült ki,hogy kislány,de végig fiút vártunk,így nem is volt kérdéses,hogy az apja nevét kapta- aztán a szülőszobán amikor kérdezték,hogy ha lány lenne,akkor milyen nevet kap,akkor a sajátomat,és egy bónuszt kapott-amivel apuka még 2 év távlatából sem békült meg! Össze vonva használjuk a neveket,amire először azt mondta, duzzogva,hogy csak az első nevét becézi,de mindig úgy szólította,ahogy én azt kitaláltam! :-D

Most,a harmadik babánál sem kérdéses,hogy ha fiú,akkor az apuka nevét kapja,de mivel lánnyal álmodtam,így irány a naptár! Kikerestem pár szépen hangzó nevet,ami közül válogathat- mivel se ideje,se türelme naptárt nézegetni. Abból fél perc alatt kiválasztotta a nevet- próbálom szokni,nem igazán vagyok oda érte,de egyik lány név sem tetszik igazán! Ami tetszett,az a Kíra volt,ami csak ejtve tetszik,(Kirának mondja mindenki,úgy nagyon bejön-de hogy Kíra... na az nem! De részemről tök mindegy mi lesz a neve,akkor is imádom!!! :-D

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Üdv:35h.km.

2011. aug. 10. 16:47
 13/22 A kérdező kommentje:
Úgy beszéltük meg, hogy az elsőnek is csak egy nevet adtunk, akkor ő neki is, hogy később ne hogy össze vesszenek rajta. 3. név ként neki még a Csongor tetszik, de nekem az egyáltalán nem. Akkor inkább Ákos.
2011. aug. 10. 17:03
 14/22 anonim ***** válasza:

[link]

Keressetek olyat ami mindkettőtöknek bejön. Szánjatok rá pár órát, írjatok össze néhány nevet és próbáljátok ki, hogy hangzana. Ami neki és neked is tetszik az legyen.

2011. aug. 10. 17:08
 15/22 anonim ***** válasza:

"Mindig az jut eszembe, hogy én szenvedek meg érte, akkor miért nem lehet az a neve, amit én szeretnék. "

Most magadnak szülöd vagy kettőtöknek?

Amúgy meg szerintem borzalmas mind a kettő név!

A legjobb ha kerestek még egy-két nevet.

2011. aug. 10. 18:16
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk ez a kérdés úgy működik, hogy a gyerek csak azt a nevet kaphatja ami mind a kettőknek tetszik.

Belegondoltunk...ha egyikünk engedne a másik kedvéért akkor mindig eszébe jutna???

A kicsit ketten akartuk úgy korrekt, ha olyan nevet kap ami mind a kettőnknek megfelel.

Az epegörcs pedig nem ok arra, hogy ezzel "zsarold" az apukát :(

Nekem is görcsölt folyamatosan, kórházban is voltam. A vesém sem volt rendben, de ezt nem használtam volna fel arra, hogy befolyásoljam a férjemet.

2011. aug. 10. 18:48
 17/22 anonim ***** válasza:

Én is csak azt tudom mondani, mint az előttem írók: vagy olyan név, ami mindkettőtöknek tetszik, vagy e kettő közül egyik sem. Rengeteg szép név van, nekünk sem két percbe telt apával kitalálni a megfelelő lánynevet, de végül meglett. (Hozzátenném: a Csege nekem sem tetszik.)

Epekő: ez nem kifogás, te is tudod jól. Én is epeköves vagyok, és én még csak az ügyeletre sem tudok menni szuriért, ha begörcsölök, mert itt olyan szemetek, hogy semmiféle görcsoldót nem hajlandóak beadni. Van, hogy 12(!!!) órán át szenvedek a görccsel, mégsem jutott soha eszembe, hogy ezzel támadjam apát a névválasztás terén, és azt mondogassam, hogy de hát én ezért a gyerekért ezerszer jobban megszenvedek.

Próbáljatok közös nevezőre jutni. Ha a kislányotoknak te választottál nevet, akkor eleve úgy fair, hogy hagyod a párodat is érvényesülni - és a leírásodból úgy érzem, ő jobban hajlana a kompromisszumok felé. Az ő gyereke is, ezt ne feledd.

2011. aug. 10. 19:23
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Én teljes mértékben megértelek. Nálunk is hasonló volt a szitu, csak lánynevekben. Mivel nem tudtunk megegyezni, mondtam neki, hogy én szenvedek meg a babáért, engem fognak felvágni, és úgyis engem kérdeznek meg a nevéről. Addigra sem tudtunk dűlőre jutni mire mentem a műtétre. Amikor kérdezték a nevét, hirtelen nem tudtam mit mondjak, aztán bediktáltam az én nevemet.
2011. aug. 10. 19:30
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem is lányosan hangzik a Csege, elsőre lánynévnek hittem.
2011. aug. 10. 21:02
 20/22 anonim ***** válasza:

A Csege nevet sem gyereknek sem felnőttnek nem tudok elképzelni :O

Az Ákos viszont nagyon szép és felnőtt korában is büszkén viselheti!

Az epegörcs nem lehet kifogás arra, hogy Te válasz EGYEDÜL nevet a KÖZÖS gyereketeknek!

Nagyon nagy önzésnek tartom!

Én 3 gyereket szültem, de soha nem állítottam a férjemen ilyen megalkuvás elé!

A gyerek közös, gondolom közösen is akartátok, az, hogy a a nők szenvednek meg érte...egy dolog, de az Apukát nem szabad kihagyni ebből a fontos döntésből.

Ez kettőtökről és nem CSAK rólad szól!

2011. aug. 11. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!