Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak a baba nevével...

Mit csináljak a baba nevével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A párom és édesanyja, mindenáron ragaszkodik hozzá, ha lány lesz a baba akkor úgy hívják majd mint őt. Már most azt hajtogatja, hogy milyen jó lesz, ha lesz egy kislány, akinek az lesz a neve, mint neki. viszont én egyáltalán nem szeretném, ha az lenne a neve mint neki. Márcsak az én édesanyám miatt se. Erre a párom azt mondta, hogy akkor legyen az első neve az ő mamájáé, a második meg az enyém. Na ezt meg főleg nem akarom. De azt se, hogy úgy hívják, mint engem, mert ez a következő variációja.

Nekem van már egy pár kitalált nevem lány esetére, de neki egyik se tetszik.

Nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?

2009. okt. 19. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tőled kérdezik majd meg a nevét, és azt add neki, ami neked tetszik!

Nálunk is furán néztek a nagyik, de nem baj, én gyeremekem, én adom neki a nevet!

2009. okt. 19. 20:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért adnád neki a mama nevét, én annak idején kerek perec kijelentettem senki nevét nem fogja kapni a gyerek, Ő egy különálló kis ember és senki nevét nem fogja kapni légy határozott!!! Ne hagyd magad próbáld belevonni a név keresésbe a férjed is.
2009. okt. 19. 20:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen olyan nevet adjatok, ami neked és a férjednek tetszik.

Ezt meg alapban hülyeségnek tartom, hogy élő rokon nevét kapja a gyerek, volt nekem is olyan -már ex:)- anyósjelöltem, aki nem szült lányt, és folyton azt mondta, hogy ha lányunokája lesz, az az ő nevét kapja. A hideg futkosott a hátamon, mégis még ha az unokája is, nem jelentheti ki kategorikusan, hogy ez meg az lesz a neve!

Szerintem beszélj még sokszor a férjeddel, úgy értem ez a ti kettőtök gyereke, nem az övé meg az anyjáé.

2009. okt. 19. 20:14
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat aranyosak vagytok.

Csak a párom nagyon ragaszkodik az ő elképzeléseihez, mert az ő családjuk ez a divat, pl. őt is úgy hívják, mint az apját. De érdekes, a fiúnévnél nem akarja, hogy ugy hívják majd mint őket.

Nekem lányba nagyon tetszenek ezek a nevek:

Amanda, Leila, Kendra, Kiara, Jázmin

Szerintem gyönyörűek.

szerinte meg nem:(

2009. okt. 19. 20:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Amint megtudtuk,h. babát várunk, én ellentmondást nem tűrően kijelentettem,h. akár fiú, akár lány, semmiképpen sem kapja se az én nevemet, se az apjáét, se valamelyik nagyszülőjét. Én nagyon nem szeretem ezt a "hagyományt".

Végül a névválasztásban közrejátszott azért a család, mert azt a nevet kapta a kisfiunk, mint amit nekem adtak volna, ha fiú leszek. (De a döntés az enyém volt.)

Szerintem semmiképpen se engedj nekik! A Te babád, Te hordod a szíved alatt és Te szülöd meg! Különben is, a szülőszobán nem tőlük kérdezik majd meg a pici nevét, hanem tőled! :)

2009. okt. 19. 20:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Keress olyan nevet, ami a párodnak is tetszik.

Ne add a mama nevét, ha nem akarod!!!! Ne hagyd magad, de keressetek köztes megoldást. Ha neki nem tetszenek azok, amiket felsoroltál, keress mást :)

Az pedig elég igazságtalan és furcsa, hogy fiú esetén nem akarja a párod az ő nevét örökíteni! Én nem szeretném a nagyik nevét adni, mert nem tetszenek. A nagypapáké sem. Tehát NEM fogom!

Nálunk sincs még döntés, mert nincs egyetértés, de majd lesz :)

2009. okt. 19. 20:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ilyet még nem is hallottam! Hogy lehet ilyen egy leendő nagyszülő? Mi az, hogy ő akarja meghatározni, hogy ti hogyan hívjátok a gyermeketeket? Maradjon csak meg a nagymama szerepben a gyerkőccel kapcsolatban pedig ti döntötök, mint a szülei! A párodat sem értem: hagyományoskodni akar, közben meg ha fiú lenne akkor már nincs hagyomány?

És igazad van: anyukáddal szemben is igazságtalan lenne, mert akkor miért pont az anyós neve, miért nem az anyukádé... Mondd meg neki kerek-perec, hogy ti majd eldöntitek, hogyan hívjátok.

Egyébként tényleg szép nevek amiket felsoroltál, és én sem adnám "anyáink korabeli neveit" sem a lányomnak, de még a fiamnak sem (apáinkét)

Nálunk kikötöttem, hogy nem kell a párom nevéből kettő, de ha második nevet is adunk, akkor az a páromé vagy az enyém lesz. Így is lett. Kisfiunk második neve lesz a párom keresztneve, vagy használja, vagy nem. Én nem használom a második nevemet, ami anyáé, csak a személyi és a jogsi van úgy aláírva, viszont öcsém már kiskora óta úgy mutatkozik be büszkén, hogy használja a második nevét is, ami apué. Ízlések és pofonok.

De hogy hogy fogják szólítani a gyerkőcötöket, az teljes mértékben rajtatok kell, hogy múljon!

2009. okt. 19. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos hogy ragaszkodnék az én elképzeésemhez, illetve a párommal próbálnék vmi komprommisszumot kötni, de az anyóssal én nem foglalkoznék ilyen téren. A te babád lesz (és a párodé) ti döntsétek el, az anyós már eldönthette annak idején. Szóval én nem hagynám, hogy beleszóljon. Nálunk is voltak kisebb próbálkozások, először nem tetszett nekik amit kitaláltunk, de én nem foglalkoztam vele.
2009. okt. 19. 22:45
 9/9 anonim ***** válasza:

azért kíváncsi vagyok: anyósodat hogy hívják?

Meg kell hagyni, apósom arcáról is lefagyott a mosoly, mikor kiderült, hogy mégsem az ő nagyapja nevét (Benjámin) kapja a gyerek. El is hallgatott azonnal. Most az a legnagyobb bajom, hogy ugyanakkor fog születni kb., mint a párom nagyanyja, akit nem nagyon bírunk, és nem akarom, hogy „együtt ünnepeljünk”, meg hasonlók.

2009. okt. 20. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!