Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Oktoberben születik a fiam,...

Oktoberben születik a fiam, de a parommal nem vagyunk sem hazasok sem elettarsak. Ilyenkor mit kell csinalni? Mi lesz a csaladi nevevel?

Figyelt kérdés
valami papirt hallottam hogy ki kell tölteni amiben elismeri az apasagot.ez igaz?es hol kerhetek ilyen papirt hol kell intezni?
2009. máj. 11. 07:04
 1/9 anonim ***** válasza:
52%

apasági nyilatkozat kell nem tudom hogy hol kell intézni,mert mi is így akartuk de aztán úgy döntöttünk hgoy inkább összeházasodunk és nem bántuk meg olyan megalázónak tartottam hogy apasági nyilatkjozatott kell kérni, amikor ő az apja, így hát elmentünk a tanácsra megkérdeztük hogy hogyan házasodhatnánk össze erre azt mondták hogy anyakönyvi kivonat szemnélyi igazolvány és egy időpont és 3750 ft befizetés és már házasok is vagyunk.

nem bántuk meg őt azóta már a harmadik kislányunkat várjuk közösen nagyon nagy szeretetben

azért nem akartam férjehz menni mert anyám evált 2-szer meg a nővérem is így hát azt gondoltam job nekem nem is férjehz menni

HÁÁÁÁÁÁÁÁÁT:)

2009. máj. 11. 07:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia!Én is októberrre várom a fiam, és mi sem vagyunk összeházasodva, de mi együttélünk.Ilyen esetbe azt kell csinálni, hogy be kell menni a helyileg illetékes polgármesteri hivatalba, ott pedig azt anyakönyvvezetőnél ki kell majd töltenie az apukának egy apasági nyilatkozatot, amiben elismeri a babát saját gyermekének.Ez a szülés előtt kell mindenféleképpen megcsináltatni, mert szülni már ezzel a papírral kell menned, mert csak akkor kerül az apa nevére, ha nem viszed ezt a papírt autómatikusan a te vezetéknevedet kapja a pici.
2009. máj. 11. 07:13
 3/9 A kérdező kommentje:
szeretnenk mi is összehazasodni,de nem igy kepzeltük.tudod nekem az is megalazonak tünik hogy besetalni a tanacsra es lezavarni egy gyors esküvöt.mert hat mindenki ugy tervezi olyan lesz mint a nagykönyvben,en is.faluban lakunk,gondolhatod ez milyen lenne,meg az is fura hogy hirtelen összecsöditeni a nasznepet....szeretjük egymast egyikünknek sem hianyzik ez most.szoval apasagi nyilatkozat...
2009. máj. 11. 07:17
 4/9 anonim ***** válasza:
szerintem semmi megalázó nincs az apasági nyilatkozatban.Olyat is hallottam már, hogy valaki férjnél volt és mégse a férjétől volt a baba.E nem megalázó?Nem kell ahoz hogy a férjed legyen valaki hogy babád szülessen.Persze ez a hagyományos, elfogadott forma, na de ez már a 21. század....
2009. máj. 11. 07:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

szia.

ezt találtam neked:

Apasági nyilatkozat

Apai elismerő nyilatkozat megtétele

Ha valaki teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tesz, az az apaság megállapítására önmagában alkalmas. Miután a jogszabályban az apaság elismerésének nem feltétele a gyermek és az apa közötti valódi vérségi kapcsolat fennállásának igazolása, bizonyítása, ez a nyilatkozat akkor is hatályos lehet, ha nyilvánvalóan hiányzik ez a vérségi kötelék a két ember között

A nyilatkozat feltételei

Az a férfi, akitől a gyermek valójában származik, a fogamzási idő kezdetétől (visszamenőleges hatállyal) a gyermeket teljes hatályú nyilatkozattal a magáénak ismerheti el, ha

nem kell más férfit a családjogi törvény értelmében a gyermek apjának tekinteni és

1. Az apa apasága elismerését:

2. a gyermek legalább tizenhat évvel fiatalabb, mint a nyilatkozó.

Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot csak személyesen lehet tenni, tehát például a jogi képviselő, vagy hozzátartozó nem járhat el a nyilatkozni szándékozó helyett.

1. az anyakönyvvezetőnél,

2. a bíróságnál,

3. a gyámhatóságnál, illetőleg

4. magyar külképviseleti hatóság előtt jegyzőkönyvbe, vagy

5. közjegyzői okiratba kell foglalni.

Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat a gyermek megszületése előtt

Ezzel kerülhetik el azt, hogy megszületésekor rendezetlen - apa nélküli - jogállással anyakönyvezzék az újszülöttet. Ilyen esetben szakorvosi bizonyítvánnyal kell igazolni a szülés várható időpontját.

Olyan eset is elképzelhető, hogy csak az anya jelenik meg a hatóság előtt és előadja (valamint szakorvosi bizonyítvánnyal igazolja), hogy gyermeket vár, megnevezi az apát, akit a gyámhatóság beidéz és nyilatkoztat. (Az apaság elismerése céljából tett teljes hatályú elismerő nyilatkozat tárgyában lefolytatott eljárás során az a kívánatos, ha valamennyi érintett együtt jelenik meg a gyámhatóság előtt, de annak sincs akadálya, hogy külön-külön nyilatkozzanak).

2009. máj. 11. 07:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mi si így jártunk.2hónap múlva összeházasodunk.Igaz nagy hasam lesz de legalább nem lesz gond. Mivel már félidőn túl vagyunk,lehet hogy az apaságit is mecsináltatom .Ha esetleg korababa lesz ne kelljen később újra anyakönyveztetni.Hamarabb akartuk a házasságot de valahogy elszaladt az idő.Már 22 hetesek vagyunk.Egyébként is úgy terveztük ha jön a baba akkor házasodunk össze.Kettő tanú és kész.Nincs pénz nagy banzájra.Ez van!Szia és még nem vagy nagyon elkésve!
2009. máj. 11. 08:17
 7/9 anonim ***** válasza:

szia!én 26 hetes voltam mikor összeházasodtunk s nálunk is csak a szűk család volt jelen,jobb a kicsinek ha házasok vagytok,szerintem!De a ti döntésetek! :D

33 hetes kismami

2009. máj. 11. 09:54
 8/9 anonim ***** válasza:

szia!

az első vagyok, mi is falun alkunk és úgy indultunk neki hgoy nem lesz lagzi, mert hát hgoy néz ki aztán let lagzi is ami nagoyn jól sikerült és büszek voltam arra hgoy nagy pocakkal táncoltam, sokan főleg az én familiám mondta hogy zabigyerek meg hasonlók de tudod mit le vannak ejtve, terveztt baba volt és boldogok voltunk és vagyunk nem bántam meg az esküvőt, és még hozzátartozik hogy a férjem szülei 70 évesek voltak akkor de még ők sem ellenezték és nem szóltak meg amiatt hogy jön a baba és úgy lett meg az esküvő mert akkor már együtt éltünk majdenm 3 éve. sőt nekünk úgy kellett megtervezni hgoy előtte halt meg a nagymamám meg a nagybátyám utána 3 nappal meg a férjem apukája. de azért az eslüvő meg volt.

a lényeg hgoy büszkén kelle az oltár elé állni pocakosan is

2009. máj. 11. 14:44
 9/9 A kérdező kommentje:
mi 10eve vagyunk együtt es 8eve együtt elünk,csak ezert hazasodi?de igaza össze kellene,ugy lenne szep
2009. máj. 11. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!