Oktoberben születik a fiam, de a parommal nem vagyunk sem hazasok sem elettarsak. Ilyenkor mit kell csinalni? Mi lesz a csaladi nevevel?
apasági nyilatkozat kell nem tudom hogy hol kell intézni,mert mi is így akartuk de aztán úgy döntöttünk hgoy inkább összeházasodunk és nem bántuk meg olyan megalázónak tartottam hogy apasági nyilatkjozatott kell kérni, amikor ő az apja, így hát elmentünk a tanácsra megkérdeztük hogy hogyan házasodhatnánk össze erre azt mondták hogy anyakönyvi kivonat szemnélyi igazolvány és egy időpont és 3750 ft befizetés és már házasok is vagyunk.
nem bántuk meg őt azóta már a harmadik kislányunkat várjuk közösen nagyon nagy szeretetben
azért nem akartam férjehz menni mert anyám evált 2-szer meg a nővérem is így hát azt gondoltam job nekem nem is férjehz menni
HÁÁÁÁÁÁÁÁÁT:)
szia.
ezt találtam neked:
Apasági nyilatkozat
Apai elismerő nyilatkozat megtétele
Ha valaki teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tesz, az az apaság megállapítására önmagában alkalmas. Miután a jogszabályban az apaság elismerésének nem feltétele a gyermek és az apa közötti valódi vérségi kapcsolat fennállásának igazolása, bizonyítása, ez a nyilatkozat akkor is hatályos lehet, ha nyilvánvalóan hiányzik ez a vérségi kötelék a két ember között
A nyilatkozat feltételei
Az a férfi, akitől a gyermek valójában származik, a fogamzási idő kezdetétől (visszamenőleges hatállyal) a gyermeket teljes hatályú nyilatkozattal a magáénak ismerheti el, ha
nem kell más férfit a családjogi törvény értelmében a gyermek apjának tekinteni és
1. Az apa apasága elismerését:
2. a gyermek legalább tizenhat évvel fiatalabb, mint a nyilatkozó.
Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot csak személyesen lehet tenni, tehát például a jogi képviselő, vagy hozzátartozó nem járhat el a nyilatkozni szándékozó helyett.
1. az anyakönyvvezetőnél,
2. a bíróságnál,
3. a gyámhatóságnál, illetőleg
4. magyar külképviseleti hatóság előtt jegyzőkönyvbe, vagy
5. közjegyzői okiratba kell foglalni.
Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat a gyermek megszületése előtt
Ezzel kerülhetik el azt, hogy megszületésekor rendezetlen - apa nélküli - jogállással anyakönyvezzék az újszülöttet. Ilyen esetben szakorvosi bizonyítvánnyal kell igazolni a szülés várható időpontját.
Olyan eset is elképzelhető, hogy csak az anya jelenik meg a hatóság előtt és előadja (valamint szakorvosi bizonyítvánnyal igazolja), hogy gyermeket vár, megnevezi az apát, akit a gyámhatóság beidéz és nyilatkoztat. (Az apaság elismerése céljából tett teljes hatályú elismerő nyilatkozat tárgyában lefolytatott eljárás során az a kívánatos, ha valamennyi érintett együtt jelenik meg a gyámhatóság előtt, de annak sincs akadálya, hogy külön-külön nyilatkozzanak).
szia!én 26 hetes voltam mikor összeházasodtunk s nálunk is csak a szűk család volt jelen,jobb a kicsinek ha házasok vagytok,szerintem!De a ti döntésetek! :D
33 hetes kismami
szia!
az első vagyok, mi is falun alkunk és úgy indultunk neki hgoy nem lesz lagzi, mert hát hgoy néz ki aztán let lagzi is ami nagoyn jól sikerült és büszek voltam arra hgoy nagy pocakkal táncoltam, sokan főleg az én familiám mondta hogy zabigyerek meg hasonlók de tudod mit le vannak ejtve, terveztt baba volt és boldogok voltunk és vagyunk nem bántam meg az esküvőt, és még hozzátartozik hogy a férjem szülei 70 évesek voltak akkor de még ők sem ellenezték és nem szóltak meg amiatt hogy jön a baba és úgy lett meg az esküvő mert akkor már együtt éltünk majdenm 3 éve. sőt nekünk úgy kellett megtervezni hgoy előtte halt meg a nagymamám meg a nagybátyám utána 3 nappal meg a férjem apukája. de azért az eslüvő meg volt.
a lényeg hgoy büszkén kelle az oltár elé állni pocakosan is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!