Megszakítsam a terhességet? Van valakinek tapasztalata?
Figyelt kérdés
13 hetes terhes vagyok. Tervezett baba, nagyon vártuk, annyit álmodoztam már róla. Úgy érzem, egy nagyon erős kötelék alakult ki már most köztünk a babámmal. Elmentünk a kötelező szűrésekre, 2 napja tudom az eredményt. Az ultrahangvizsgálat és a vérvizsgálat eredménye Down-kórra pozitív. Ehhez hozzájárul, hogy 32 éves vagyok, ez is csak növeli a kockázatot. Biztos eredményt 3 hét múlva tudnánk, amikor elvégzik a magzatvíz vizsgálatot, az a 100%. Csak, hogy ez a vizsgálat egyrészt növeli a vetélés kockázatát, másrészt pedig 3 hét hosszú idő. Van még lehetőség egy vizsgálatra, csak az esetemben nem végezhető... Nem tudom, mit tegyek. Félek, hogy tönkreteszem magam lelkileg mind a két esetben. Hogy vagy megszakítom a terhességet, vagy lemondok az életemről, amit nem így terveztem. Nagyon kétségbe vagyok esve. Rengeteget beszélünk erről a férjemmel, csak mind a ketten gyakran változtatjuk a véleményünket, sokat sírunk. Nagyon nehéz. Nem tudom, mit tehetnék. Reménykedhetnék, hogy a pozitív eredmény egyelőre nem 100%, de ha a 3 hét múlva esedékes vizsgálat pozitív eredményt hoz, akkor már még rosszabb lenne megszakítani a terhességet. Nem tudom.2011. aug. 3. 12:19
31/34 anonim válasza:
38 éves vagyok.A kombinált tesztem jó lett, viszont az afp-nél az életkorom miatt nemtúl jó arányszámot kaptam. Elmentem Db-be (nyh-i vagyok)aminocentézisre.Ekkor 19 hetes voltam ott pedig azt mondták, hogy az uh alapján 2 héttel idősebb a terhességem. Behívtak, hogy döntsem el vállalaom-e a vizsgálatot, teljesen kétségbeestünk, felhívtam a dokimat azt javasolta csináltassam meg. Visszamentünk, hogy kérjük ekkor a doktornő közölte, hogy nem tudják garantálni, hogy 2 hét alatt kitenyészik a minta.Így haza jöttünk és pozitívan állunk a dologhoz, hogy nincs semmi baj.Elmentünk 4d-re is , hogy látunk-e vmit, bár nem tudom ez mennyire megbízható?!Szerintem csináltasd meg a vizsgálatot és csak pozitívan!! nem lesz baj!!
32/34 anonim válasza:
Utolsó vagyok: még annyit, hogy gondold el csak néhány betegséget szűrnek és még mennyi minden lehet, amire semmilyen vizsgálat nincs.
33/34 anonim válasza:
Ezt nagyon nehéz lehet megélni. Lehet kicsit érzékeny vagyok, de pár könnycsepp kijött, ahogy olvasok :( Én 7 hetesen vetéltem el, de azt sem tudom a mai napig feldolgozni. Mondhat bárki bármit. Legyetek nagyon erősek, a legjobbakat kívánom, akárhogy is legyen. 29 h km Éva
34/34 anonim válasza:
szia-mi lett végül a babával?hogy vagytok? most olvastam először a kérdésedet de kíváncsi vagyok hogy mi lett? remélem minden rendben volt veletek. megírod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!