34 eves kismama vagyok 2. terhesseggel. Down-kor eredmeny alacsonyabb a normalnal. Valakinek van hasonlo tapasztalata? Rendben volt a baba?
Koszi a valaszt. En is arra hajlom hogy megcsinaltatni a magzatviz vizsgalatot. Teljesem ledobbentem, mikor mondtak az eredmenyt, nem szamitottam ilyesmire. A fiammal 1:1944 volt 2 eve.
Kulfoldon elunk, most az otthoni klinikak nem elerhetoek a szamomra, de koszi megegyszer.
A 2 éves kisfiammal, és most a 2 hetes kislányommal is ilyen eredményem volt 26, ill. 28 évesen. Most nem keresem meg a pontos értéket, de a "szérumos" érték valami 1:201 -hez, míg a kisfiamnál 1:198-hoz lett. A kisfiamnál még nem pánikoltam, mert utána sem néztem az egésznek. Most pedig a 22. hét körül dokit fogadtunk, de akkor meg már fölösleges lett volna bármilyen vizsgálat.
Persze egészséges lett a kicsi lány is!! UH-on amúgy nézték az orrcsontot, tarkóredőt?_ Ha az rendeben, szerintem megnyugodhatsz! :) (Nekem a 12. heti tarkóredőnél csak annyi volt, h 3 mmm alatt, az orrcsontot nem is nézték, a kérdésemre, h mekkora a z esélye a down kórnak, csak lazán legyintett a szonográfus :)
Mi az USA-ban elunk. Hat ez az hogy nalam meg az uh eredmeny lett abnormal. Afp-hez meg most vettek vert. Sot ugy tudom az Afp a regebbi es bizonytalanabb modszer. Azt olvastam, hogy az sem mindegy hogy az Afp alacsonyabb vagy magasabb erteket mutat a normalnal, mert az kulonbozo betegsegekre utal.
Szoval majd jovo heten mar remelem kicsit okosabbak leszunk. De szerintem megcsinaltatom a magzatviz vizsgalatot is. Koszi a valaszokat!
szia!
en canadaban elek nem mesze toletek :)
az nem jo ha az UH -os teszted nem volt jo :(
mindenkeppen meger egy magzatviz mintat
minden jot kivAnok remelem minden rendben lesz
Én 27 éves vagyok, az életkori érték 1:1200-hoz, nekem 1:110-hez lett a vérvétel és az uh alapján.
Sikerült az orvosok miatt kétszer genetikai uh-ra mennem, 11 és 12. héten, nekem már a 11. héten látszott az orrcsont, a 12. hetin is volt orrcsont és a tarkóredő is jóval 3 alatt van. Most várok az Afp eredményre, aztán megyünk mindezzel genetikai tanácsadásra.
Őszintén szólva én annak hiszek, amit látok, tehát az UH-knak. Hiszen a véreredményedet elkavarhatják, adatokat nem megfelelően vihetik be, stb. Az UH-nál meg ott vagy, és látod hogy van e orrcsontja, stb a picinek vagy nincs.
Nekem is sokat jár ezen az agyam, főleg hogy nem tudom eldönteni van e értelme magzatvíz vizsgálatot végezni, és az orvosok egyáltalán miért riogatnak ilyen értékekkel. (persze azon kívül hogy jó kis pénzt kapnak utánad ha magzatvízvételre adod a fejed)
Hiszen mindegy hogy az arány 1:10-hez vagy 1:100-hoz ha te vagy pont az az egy.
Én nem tartom túl pontosnak ezeket a vérvételes vizsgálatokat, hiszen nem konkrétan a te babádat nézik, hanem hasonlítják az értékeket még vagy ezer másik ember babájához.
tarkóredő mennyi lett?
en kernek magzatviz vizsgalatot, bar a protokoll 35 evrol 37 evre emelte a kotelezot, de engem megnyugtatna.
a masik, hogy en a helyedben megcsinalnam az intergralt tesztet.
a súlyod jól adtad meg?
Szia!Mi lett Veletek?
A 3. válaszolónak írom:azért én simán meglegyintettem volna a szonográfust,ám NEM lazán.A barátnőm januárban szülte meg(22.hétre)a beteg babát-Down kór-mivel szerencsére az integrált teszt eredményét látván bevállalta az amniot.Az UH-ot magánúton,nagyon jó helyen végeztette(Istenhegyin),és minden maximálisan rendben volt.A 12. héten orrcsont ábrázolódott,a tarkóredő 2 mm körüli volt,a többi adat is tökéletes volt.A 18. héten SEM volt semmi(szív,bél probléma,a végtagjai mérete is abszolút rendben volt).És tessék.Szóval nem garancia a tökéletes UH eredmény sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!