36. heti UH eredmény. Kicsit aggódok, nagyon pici a baba?
Az UH-n azt motdták, csak 34 hetesnek felelünk meg.
BPD: 89
OFD: 107
AD1: 84
AC: 284
Femur: 70,4
HC: 309,7
Súly: 2344 gramm
Nem lesz így nagyon pici a baba? Az AC aggaszt, az elég kevésnek tűnik. Vélemények?
De az sem baj, ha pici a babád.
Amúgy egyrészt lehet, hogy nem akkor fogant, mint gondoltátok, de az is lehet, hogy a súlybecslés nem jó.
Nekem majdnem hasonló adatai voltak a lányomnak (picit volt nagyobb csak). 40 hét 3 napra született meg végül 3330 grammal.
Ja, és azt sem tudhatod mikor születik...mert aztán lehet, hogy még 6 hétig bent marad.
Az én babám adatai 36 hetesen:
BPD: 85 mm
TAD: 89 mm
AC: 285 mm
Súly: 2400 gr
Nekem 32 hetesen mondták, hogy túl picike a babám, kb. 3 héttel volt akkor elmaradva. Csak 1400 gr volt és mindig azzal ijesztgettek, hogy túl kicsi a feje. A BPD-je akkor 72 mm volt. Kaptam 10 infúziót, utána meg hetente többször jártam a kórházba ellenőrzésre. Meg gyógyszert kellett szednem.
Azt mondta a dokim, hogy a lepény keringésével van gond. Meg ne aggódjak, általában 3 kg feletti súllyal születnek meg. Végül 3250 gr-osan született meg. (Mondjuk nem tudom, hogy ha nem kapok infúziót, meg gyógyszert, akkor vajon hogy fejlődött volna. Így utólag jobb, hogy odafigyeltek ránk, csak akkor rossz volt az a helyzet, főleg, hogy két ovisom már volt itthon.)
Ja, és nagyon csinos a buksija! Igazi kis hölgyem van!
Én ugyanezen aggódom. Nem értem,mi alapján számolnak a dokik. 29+3 hetesen a dokim mindent megfelelőnek talált, 1140g-ra becsülte a kislányunkat. Egy napra rá voltunk 4D-n, ott a doki azt mondta,hogy 1040g és két héttel fiatalabbnak, tehát 27+3 hetesnek mondta a babát. Kiírva júni.21.-re vagyok, 4D szerint júli.6. Úgyhogy a méretét én is picinek találom. Holnap megyek a dokimhoz, remélem szépen gyarapodott a picikénk!
33 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!