Megszakítsam a terhességet? Van valakinek tapasztalata?
Kedves Kérdező! Én konkrétan két embert is ismerek, akinek UH-n "kihoztak" egy Down-kóros babát. Mindketten elmentek magzatvíz vizsgálatra, és ott kiderült, hogy a gyerek teljesen egészséges. (Ellenben tényleg Down kórral született kisbaba nincs az ismeretségi körömben.)
Szerintem légy erős, pokoli lehet ez a várakozás, de egyáltalán nem biztos a betegség! Különben van egy jó ismerősöm, akinek a kislánya nagyon komoly oxigénhiánnyal született, és súlyosan sérült minden tekintetben. Ő mondta, hogy mások el sem tudják képzelni, hogy mennyi örömük is lehet a szülőknek egy "fogyatékos" gyerekben! Bár tényleg vannak olyanok, akinek csak nyűg egy sérült gyerek.
Ha ne adj Isten tényleg pozitív lesz az eredmény Te és a férjed döntsétek el, hogy mi a fontos Nektek, mi az, amit vállalni tudtok! Ez csak Ti tudhatjátok. És tényleg fiatal vagy még 32 évesen, még bőven szülhetsz később is.
Kitartást, erőt és remélem 3 hét múlva kiderül, hogy egy teljesen egészséges baba van a pocakodban!
mindkét baba teljesen egészséges
Azt hiszem ezt nem írtam le egyértelműen.
Szia íme egy pozitív példa: a szomszédomnak pozitívat mondtak a kombinált teszten, UH-on a kórházban. Az Istenhegyin kötöttek ki egy nőnél, csináltak UH-ot és (azt hiszem) biopsziát, nagyon gyorsan megtudták az eredményt is. Negatív. Azóta megszületett a kislánya, és egészséges, pedig előtte a dokija rá akarta beszélni, vetesse el.
Remélem nálatok is minden rendben lesz!!
Mindenképp várd meg a következő vizsgálatot,és csak utánna döntsél.
Nagyon-nagyon drukkolok nektek,hogy egészséges kisbabát mutasson a vizsgálat.
Irj majd,hogy mi történt.
Vérvételből nekem is pozit eredmény jött Downra. Elmentem magzatvizvételre ahol visszajött az eremény hogy egészséges. Azóta már 13 hós. :)
A kórházban azt mondták hogy ha véletlenül el is vetél valaki (ami nagyon nagyon ritka) ott általában beteg is lett volna a baba.
Genetikus azt mondta hogy a vérvétel elavult, és szinte mindig fals eredményt mutat.
A barátnőmnek ikrekkel volt terhes. Elakarta vele vetetni a doki őket mivel rossz lett az uh eredménye. Nem tette szerencsére és egészséges ikrei születtek.
Mindenképpen menj el magzatviz vizsgálatra, és utána dönts!
Menj el a vizsgálatra és utánna dönts sztem.
De van egy pár ismerősöm akinek pozi lett a tesztje és mégis egészséges babákat szültek.
Menj el 4d re és az Istenhegyi klinikára Ők nagyon nagyon ügyesek alaposak!
Mindenhol járj utánna és ha tényleg beteg ha mindenhol azt mondják csak akkor vess véget a terhességnek.
Nagyon szoritok Nektek és szivből kivánom hogy egészséges legyen a baba.Irj majd mi lett nagyon drukkolok.
18 hós kislány anyuja.
Szia
Itt az én példám igaz én Angliában elek. 12 uh-n a nyakiredo 4mm lett. Utána egyből vervetel. Eredménye 3 napon belül megvolt. 1:5-hoz arany jött ki a Down korra. Nekem méhlepénymintavetelt javasolt a genetikai tanácsadó. Azonnal kaptunk időpontot. Megcsinálták és azt mondtak h 3 nap meg megkapom a részleges eredményt és 3 hét a teljes eredmény ideje. Mi nagyon aggodtunk és megbeszéltük ha pozitív lesz az eredmény akkor nem vállaljuk a babát. Mikor felhívtak a kórházból azt hittem h sírva fakadok mert azt mondtak minden rendben van a babával mind a 3 kromoszomarandellensegre.
Én szerintem ne add fel a reményt mi sem tettük. És nézd semmi baj a babával.
Kívánom hogy az eredmény jó legyen és ne kelljen nehéz döntés elé állnotok.
33hkm
Nekem is rossz lett a véreredmény, a tarkóredő is 2,1
alacsony afp
magzatvízvétel - nem down kóros - utólag kiderült, hogy csak erre vizsgálták a magzatvizet
ellenben kromoszóma rendellenességgel született
lehet, hogy nem véletlenül voltak rosszak a leleteim, lehet, hogy puszta véletlen, de betegen született a kislányom. Igaz, szerencsére nem down kóros, csak épp tumorokra való hajlama nagyon nagy...
Őt is Hajdú Krisztina nézte uh-on, szerinte egészséges volt. Hááát, nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!