4 hetes terhes vagyok, nem terveztük a babát. Mit tegyek?
Hali!
Veszek most egy nagy levegőt, és leírom, hogyan zajlik a dolog, a tesómnak 2 abortusza is volt.
1. Elmész orvoshoz, elmondod, mi a helyzet. Ad 2 beutalót, egyet vérvételre, egyet pedig védőnőhöz.
2. Vérvétel, megállapítják a vércsoportodat.
3. Védőnő, na itt semmi jóra ne számíts... El fogja mesélni, mennyire felelőtlen voltál, mennyire kegyetlen döntést hozol, szüld meg, add örökbe, tartsd meg, neveld fel, milyen lehetőségeid vannak, miegyéb.
4. Visszamész orvoshoz, ha minden oké, ad egy csekket, és egy időpontot a kórházba, ahol csinálják.
5. Befizeted a 30 ezret, és kötelezően 3 nap pihi, ami alatt meggondolhatod magad.
6. Bemész a kórházba korán reggel, viszed a befizetett csekk bizonylatát, befekszel, megkapod a tágítót, 2 óra tágulás, (kín szenvedés) utána betolnak a műtőbe, megkérdezik, tényleg akarod-e. Ha igen, elvégzik a műtétet, kb fél óra.
7. Délután hazacsattogsz (ha nem szúrják át a méhedet, vagy ilyesmi), vérezgetsz 2 napig, és ennyi.
Azért gondold meg kérlek...
Remélem tudtam segíteni!
23 hetes, 19 éves
Ez most egy OFF lesz, szóval Kérdező, légyszi ne haragudj.
Azoknak, akik felelőtlennek titulálták a Kérdezőt:
19 évesen, óvszer és pharmatex használata mellett lettem terhes, elvetettem. Az egyetlen 100%ig biztos védekezési módszer, ha nem szexelsz.
Kedves Kérdező! Fel a fejjel! Amennyiben biztos vagy a döntésedben, akkor minél előbb menj dokihoz, ne halogasd a dolgot, mert minél több idő telik el, úgy nő az esetleges komplikációk lehetősége. Sajnálom, hogy ilyen döntést kellett hoznod.
5hónapos baba anyukája
Nem bírom ezt a dumát, hogy ki tudja, milyen élete lenne, ha megszülné és örökbeadná.... ha elveteti, akkor semmilyen se lesz! Ráadásul igenis tudhatja, milyen élet vár rá, mert létezik nyílt örökbeadás. Egy percet sem kell a babának intézetben töltenie, azonnal a szüleihez kerül.
Két gyereket szültem és el se tudok képzelni mélyebb szeretetet és ragaszkodást, mint amit irántuk érzek, de ha nem lenne más választásom, én inkább odaadnám őket másnak, hogy boldogan éljenek, mint hogy megöljem!! Én tuti belehalnék, csakhogy ha az embernek gyereke van, már nem az számít mi lesz vele, csak az, hogy a gyerekeknek jó legyen. Ennyit erről.
Ja és egy 19 éves, ha még a saját s--gét se képes egyedül kitörölni, mert még fogamzásgátlóra is a szüleitől akar pénzt kérni, az kösse fel magát. De legalábbis ne éljen szexuális életet. A szexhez ugyanis illik előbb felnőni.
Amúgy pedig, kérdező, több lehetőséged is van, bármelyik jobb, mint az abortusz.
1. megtartod a babát, dolgozol szülésig, kapni fogsz gyest, emelt családi pótlékot meg egyszeri anyasági juttatást és az önkormányzatnál is igényelhetsz támogatást. Persze kell mellé a szüleid támogatása, hogy otthon lakhass a picivel, másként nem éltek meg. Természetesen az apa is köteles gyerektartást fizetni, esetleg az ő szülei is besegíthetnek.
2. keresel egy anyaotthont és odaköltözöl, megszülöd a babát, tanulsz, dolgozol, ott benn segítenek elindulni
3. felkeresel egy nyílt örökbefogadással foglalkozó alapítványt, ők összehoznak lehetséges szülőkkel, te választasz, kiknek adod a babádat és még támogatnak is a várandósságod alatt anyagilag is, erkölcsileg is.
4. Összeházasodtok az apával és közösen megteremtitek saját és gyermeketek jövőjét. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen, elég sokaknak sikerült már.
Semmi okod megölni azt az ártatlan kisbabát. Ő már él és érez. Nincs jogod elvenni az életét.
Köszönöm a válaszokat!
Hát,kedves utolsó. Most mit mondjak? Mindig védekeztünk...5 éves suliba járok,amiből még van 1 évem...előre hozott érettségik,emelt tantárgyak..ezek várnak rám most. Mint mondtam a szüleimre abszolút nem számíthatok,többnyire semmiben.
"Anyaotthon? És mégis mi lenne belőlem?"
Ezt nem egészen értem...miért, abortusz után "mi lesz belőled"?
"nem lennék képes eldobni a gyerekem, miután világra hoztam"
Nos, megölni képes vagy? No comment. Egyébként pedig bizonyos értelemben már a világra hoztad. Ő már itt van, élete van, érez.... Ez a baba már itt van, most csak az a kérdés, hogy te egyszerűen gyilkossá válsz, vagy felnősz végre és vállalod a tetteid következményeit. Tudod, a szexnek megvan az a velejárója, hogy védekezés mellett is kisbaba foganhat. Aki nem képes vállalni a kockázatot, az ne szexeljen.
Szíved alatt bölcső, benne gyermeked...
Szelíd hangján küld üzenetet;
S érzed, ahogy nyújtja karjait feléd:
Ne öld meg a kicsiny életét!
"Engedj a világra, édes jó anyám,
Áldott napfény hadd süssön reám!"
- Esdekelve nyújtja karjait feléd:
"Ó, hogy vágyom élni, kedves jó anyám,
Csak te viselj gondot énreám!"
- Bizalommal nyújtja karjait feléd:
"Isten áldásától ne fossz meg, anyám;
Szent keresztvíz hadd hulljon reám!"
- Rimánkodva tárja karjait feléd:
"Hadd lássam meg arcod, drága jó anyám,
S te is nézhess boldogan reám!"
- Szeretettel nyújtja karjait feléd:
"Sok jóval viszonzom majd, édesanyám,
Mindazt, amit áldozol reám."
- Mily édesen nyújtja karjait feléd:
Gyenge hangja elől be ne fogd füled,
Kérésére ne legyél süket!
Szív-bölcsődből nyújtja karjait feléd:
Meg ne öld a kicsiny életét!
Egyesek nagyon könnyen mondogatják, hogy tartsa meg...
Nos, nekem egy kolléganőm 17-18 évesen szült (nem tudom pontosan, de tizesévei végén). Most ott tart, hogy se iskolája, se semmije, egy boltban dolgozik napi 10 órában, egy panellakásban laknak, ami még csak nem is az övék, hajnalra megy dolgozni a férjével (akivel csalják egymást) és a gyereket egész nap alig látja...
Ez talán olyan sej de jó élet lenne?
Akkor inkább vetesse el a kérdező a babát, tanuljon, találjon olyan férfit, ki megbecsüli és szereti és szüljön annyi gyereket, amennyit csak akar a biztos jövőbe.
Lehet, hogy valakinek épp mázlija volt és fiatal anyként is jól él, de valljuk be, 100-ból, ha 1 eset ilyen. Mi a biztosíték arra, hogy a kérdezőnek is pont bejön? Nagyon csekély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!